Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Χωρίς Λίλα και Μπέριο στην Ξάνθη ο ΠΑΣ

Στο χιονισμένο ΠΕΑΚΙ σε μια αναμνηστική φωτογραφία οι παίκτες του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ημέρα δουλειάς με προπόνηση σε κλειστή αίθουσα αλλά και χαράς με χιονοπόλεμο ήταν η χθεσινή για τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς συνεχίσθηκε η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με την Ξάνθη στα Πηγάδια για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Η προπόνηση έγινε το μεσημέρι στην κλειστή αίθουσα στίβου κάτω από τη μεγάλη εξέδρα του σταδίου «Ζωσιμάδες» αφού όλα τα γήπεδα στα Γιάννινα είναι καλυμμένα με χιόνι. Οι παίκτες έκαναν τρέξιμο και διάφορες ασκήσεις υπό την επίβλεψη του Γιάννη Πετράκη και των συνεργατών του.

Για σήμερα αναζητούν κάποιο γήπεδο με πλαστικό χόρτο μήπως και μπορέσουν να κάνουν αποχιονισμό για να παίξουν οι παίκτες και λίγο ποδόσφαιρο. Αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση αυτό είναι δύσκολο να γίνει οπότε και σήμερα μάλλον στον ίδιο χώρο θα γίνει προπόνηση. Στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και στο ΠΕΑΚΙ το χιόνι ξεπερνά τα 20 εκατοστά, ενώ χθες που σταμάτησαν οι χιονοπτώσεις άρχισε να το παγώνει περισσότερο. Πάντως οι παίκτες του ΠΑΣ φάνηκε να απολαμβάνουν το χιόνι και τις ομορφιές τους. Χθες με το που συγκεντρώθηκαν στο προπονητικό κέντρο για να πάνε με το λεωφορείο στο  στάδιο, πριν φύγουν έπαιξαν μεταξύ τους χιονοπόλεμο βγάζοντας και πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες. 

Η αναχώρηση για την Ξάνθη θα γίνει το πρωί του Σαββάτου με την προοπτική να φθάσει νωρίς η αποστολή για να γίνει στην Θρακική πόλη η απογευματινή προπόνηση. Δύο απουσίες υπάρχουν στο κυανόλευκο στρατόπεδο για την αναμέτρηση με την Ξάνθη, αφού εκτός αποστολής θα μείνουν οι τραυματίες Λίλα και Μπέριος. Ο πρώτος έχει ένα σφίξιμο στη γάμπα από το ματς με τον ΠΑΟΚ και δεν είναι έτοιμος αφού στο ίδιο σημείο είχε ταλαιπωρηθεί και από προηγούμενο τραυματισμό. Ο Μπέριος έπαθε διάστρεμμα πριν από 20 μέρες και είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας. Εντάξει είναι ο Γαρουφαλιάς που προπονείται κανονικά. 

Σε σχέση με το τελευταίο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, τα νέα πρόσωπα είναι οι Ζάιρο (εξέτισε την ποινή του) και Κόντε (αποθεραπεύθηκε). Ο Ζάιρο θα ξεκινήσει από την αρχή, είτε μόνος του στην κορυφή αν ο ΠΑΣ παίξει με έναν επιθετικό ή δίδυμο με τον Μαμπουλού αν ο Πετράκης επιλέξει το γνωστό σύστημα 3-5-2. Όσο για τους απόντες, την θέση του Μπέριου θα πάρει πάλι ο φιλότιμος Σκόνδρας, ενώ ο Γαρουφαλιάς θα καλύψει ως αμυντικός χαφ το κενό του Λίλα.

ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δύο απουσίες μετρά σίγουρα η Ξάνθη για το ματς με τον ΠΑΣ. Θα απουσιάσουν ο Χρήστος Λισγάρας που αποβλήθηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό και ο Κασά Καμαρά που έχει συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες και είναι δηλωμένος για το ματς της Κυριακής. Ο Λουτσέσκου σήμερα περιμένει να δει σε τι κατάσταση είναι οι Λάζιτς, Ντε Λούκας και Γουάλας που είχαν προβλήματα τραυματισμών.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΙΚΑΣ

Ο Τριαντάφυλλος Τίκας από τον σύνδεσμο Καρδίτσας ορίσθηκε να διευθύνει τον αγώνα Ξάνθη – ΠΑΣ που θα γίνει την Κυριακή 15/1 και ώρα 17.15 στα Πηγάδια. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Νικολαίδης (Μακεδονίας), Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας). Ο Τριαντάφυλλος Τίκας ήταν ρέφερι και στον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΣ 1-1 που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2016 στο ΟΑΚΑ. Επίσης παλιότερα ήταν ρέφερι στον αγώνα Β' Εθνικής ΠΑΣ - Καλλιθέα 3-1 που έγινε στις 13-3-2011. 

Ο ΚΟΜΙΝΗΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ


Ο Γιώργος Κομίνης από τον σύνδεσμο Θεσπρωτίας θα διευθύνει το ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ που θα γίνει την Κυριακή στις 19.30 στη Λεωφόρο. Στα υπόλοιπα ματς της 11ης αγωνιστικής οι ρέφερι που ορίσθηκαν είναι: Λάρισα – ΠΑΟΚ Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου),  Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός Καλογερόπουλος (Αθηνών), Ατρόμητος – Πανιώνιος Τζήλος (Λάρισας), Ξάνθη – ΠΑΣ Τίκας (Καρδίτσας), Βέροια – Λεβαδειακός Γιαννουλάκης (Χανίων), Πλατανιάς – Ολυμπιακός Φουκάκης (Ηρακλείου), Ηρακλής – Κέρκυρα Καραντώνης (Ημαθίας).