Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Τα βιογραφικά των μεγάλων άσσων που έρχονται στα Γιάννινα

Ο Λίτμανεν σε παλιότερες μεγάλες στιγμές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Την άλλη Παρασκευή θα τεθεί κόντρα στους παλαίμαχους του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε χθες την αποστολή της ομάδας των παλαιμάχων που θα είναι στα Γιάννινα στις 18 Νοεμβρίου για το φιλικό με τους παλαίμαχους του ΠΑΣ που θα γίνει για τους πρόσφυγες στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Η αναμέτρηση αυτή τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με την συμβολή και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Οι βετεράνοι της Μπαρτσελόνα θα επισκεφθούν τους καταυλισμούς των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας του νομού Ιωαννίνων, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο σοβαρό αυτό ζήτημα και με μηνύματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Στην αποστολή που ανακοινώθηκε συμμετέχουν 16 παίκτες, που ορισμένοι φόρεσαν τη φανέλα της Μπαρτσελόνας στη δεκαετία του ’90 και άλλοι που πέρασαν από την ομάδα Β’. 

Μεταξύ των 16 παικτών που θα έρθουν στα Γιάννινα είναι και ο Αρούνα Μπαμπαγκίτα, γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Άλλοι γνωστοί παίκτες είναι οι Λίτμανεν, Χουάν Κάρλος, Γκιόργκι Ποπέσκου και άλλοι. Την αποστολή της «Μπάρτσα» θα συνοδεύουν ο πρόεδρος των βετεράνων Ραμόν Αλφονσέδα, αρχηγός αποστολής θα είναι ο Εδουάρδο Χουάν και προπονητής ο Τζουζέπ (Κούκα) Παλάου που φόρεσε τη φανέλα των Μπλαουγκράνα το 1968. 
Οι ποδοσφαιριστές που επιλέγησαν είναι :
Χουάν Κάρλος Ροντρίγκεθ Μορένο, 51 ετών, που αγωνίσθηκε σε Βαγιαδολίδ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και είναι αριστερός αμυντικός. 

Ο 49χρονος Ρουμάνος κεντρικός μέσος Γκιόργκι Ποπέσκου που αγωνίσθηκε στη Μπαρτσελόνα τη διετία 1995-95 και μετέπειτα σε Γαλατασαράι, Λέτσε, Ντιναμό Βουκουρεστίου. 

Ο υψηλόσωμος 49χρονος Βόσνιος επιθετικός  Μέχο Κόντρο που από τη Βελέζ του Μόσταρ βρέθηκε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και στην πενταετία 1995-00 στην Μπαρτσελόνα με τεχνικό διευθυντή τον Γιόχαν Κρόιφ. Στη συνέχει αγωνίσθηκε σε Τενερίφη, Αλαβές, Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Ο Φιλανδός μεσοεπιθετικός Γιάρι Λίτμανεν, 45 ετών, που αγωνίσθηκε στην Μπαρτσελόνα τη διετία 1999-2001με 21 συμμετοχές και 3 γκολ. Στη συνέχεια αγωνίσθηκε σε Λίβερπουλ, Χάνσα Ροστόκ, Μάλμε, Φούλαμ και άλλες ομάδες. Η «Μπάρτσα» τον απέκτησε από τον Άγιαξ με εισήγηση του Γιόχαν Κρόιφ.
Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός Φρεντερίκ Ντεΐ , 44 ετών, που το 1991 βρέθηκε στην Βαρκελώνη από τη Λανς. Με τους Μπλαουγκράνας αγωνίσθηκε ένα χρόνο και συγκεκριμένα τη σεζόν 1999-00 έχοντας 11 συμμετοχές. Στη συνέχεια αγωνίσθηκε σε Παρί Σεν Ζερμέν, Μασσαλία και Λεβάντε.

Ο γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους επιθετικός Αρούνα Μπαμπανγκίντα (φωτο), 34 ετών που αγωνίσθηκε στον Ολυμπιακό τη διετία 2005-07 κάνοντας με την ερυθρόλευκη φανέλα συνολικά 49 συμμετοχές σε σούπερ λίγκα, κύπελλο και Ευρώπη. Μάλιστα είχε αγωνισθεί και στα δύο παιχνίδια κυπέλλου που έδωσε ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΣ τη σεζόν 2006-07 όπου οι ερυθρόλευκοι αποκλείσθηκαν μέσα στο Καραϊσκάκη σε διπλούς αγώνες στην προημιτελική φάση. Ο Μπαμπανγκίντα αγωνίσθηκε στην Μπαρτσελόνα Β’ με δανεισμό σε Τεράσα και Κάντιθ. Στη συνέχεια πήγε σε Μέταλουργκ Ντόνιτσκ, Ολυμπιακό, Απόλλωνα Λεμεσού, Κράσνονταρ, Μάιντς και άλλες ομάδες. 

Ο 44χρονος Ισπανός γκολκίπερ Φρανθίσκο Χαβιέρ Ντοθ Γκουθμάν που κάθισε για ένα χρόνο στη Βαρκελώνη τη σεζόν 1993-94. 

Ο 39χρονος επιθετικός Σαβιέρ Μόλιστ που ήταν στην Μάρτσελόνα Β’ στην τριετία 1995-98. Ο 44χρονος Καταλανός επιθετικός Χαβιέρ ΝτελγάδοΛόπεθ που πέρασε από την δεύτερη ομάδα της Μπάρτσα και στη συνέχεια αγωνίσθηκε σε άλλες ομάδες. Επίσης από τις ομάδες νέων της Μπαρτσελόνα πέρασαν και οι Πέδρο Χοσέ Λόπεθ Μαρτίνεθ, Τζουάν Μπλανκέρα Αλμπαραθίν, Αντρέου Φάρες, Σέρχιο Γκαρθία (αρχηγός), Σέρτζι Πέρεθ, Μάριο Αλμπέρτο Ρόσας και Χονάταν Ορτούνιο. 

Εντατικά για το παιχνίδι αυτό ετοιμάζονται και οι βετεράνοι του ΠΑΣ Γιάννινα υπό την επίβλεψη του Βασίλη Παπαχρήστου. Επειδή στο ματς αυτό υπάρχουν πολλοί παίκτες που θέλουν να αγωνισθούν, ο πρόεδρος των βετεράνων του ΠΑΣ Θανάσης Χαρίσης δήλωσε ότι θα αγωνισθούν αυτοί που θα επιλέξει ο κ. Παπαχρήστου και όσοι παίζουν συνεχώς με την ομάδα σε διάφορα παιχνίδια κοινωνικού χαρακτήρα σε πόλεις θα παίξουν και στο παιχνίδι αυτό, όπως αναφέρει και το καταστατικό. Στο ματς με τη Μπαρτσελόνα θα υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση των προσφύγων. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε ότι όσοι φίλοι της ομάδας πάρουν εισιτήρια για τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Λεβαδειακό και Βέροια, τότε θα πάρουν από την ΠΑΕ δωρεάν το εισιτήριο για τον αγώνα των παλαιμάχων και το αντίτιμο θα καλύψει η ΠΑΕ.