Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ήταν καλύτερος από τον Λεβαδειακό και άξιζε τη νίκη

Φαίνεται καθαρά ότι ο Γιάκος καλύπτονταν και δεν ήταν οφσάϊντ οπότε κακώς ακυρώθηκε το γκολ


Μπορεί ο ΠΑΣ να μη έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και να ήταν μέτριος σε γενικές γραμμές αλλά ήταν καλύτερος από τον Λεβαδειακό και άξιζε να πάρει τη νίκη. Το ισόπαλο αποτέλεσμα 0-0 δεν είναι δίκαιο και νομίζουμε ότι αδικεί την Γιαννιώτικη ομάδα που χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλή έχασε 3-4 καλές ευκαιρίες για να βάλει γκολ ενώ υπάρχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία με κραυγαλέα περίπτωση την ακύρωση ενός κανονικού γκολ που σημείωσε στο 26’ με κεφαλιά ο Γιάκος. Ο σκόρερ στην τραβέρσα που του έγινε από τον Κοζορώνη καλυπτόταν τουλάχιστον κατά ένα μέτρο από τον Μιλιάζες. Ακάλυπτος  πρέπει να ήταν ο Κόντε, αλλά δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή στη φάση. Ο επόπτης Γρεβένης από τη Χαλκιδική ενώ ήταν στη ευθεία σήκωσε το σημαιάκι και υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ. Αν είχε λάθος θέση θα τον δικαιολογούσαμε. Αλλά ήταν στην ευθεία και δεν δικαιολογείται να κάνει τέτοια λάθη που κόβουν βαθμούς από ομάδες. Αλλά και ο ρέφερι Παπαδόπουλος σε 2-3 περιπτώσεις με φάουλ έκανε σοβαρά λάθη.

Ο ΠΑΣ μπορεί να μη είχε τη φρεσκάδα προηγούμενων αγώνων αλλά ήταν σαφώς ανώτερος από τον Λεβαδειακό. Η ομάδα της Βοιωτίας δεν έδειξε κάτι σπουδαίο και η μοναδική φορά που απείλησε τον ΠΑΣ ήταν στο 57’ με τον Μάντζιο. Κρίμα για τον ΠΑΣ που στα δύο τελευταία παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακό πέταξε 5 βαθμούς μέσα στα Γιάννινα. Από τα άσχημα του σημερινού αγώνα ήταν και ο κακός αγωνιστικός χώρος που επηρέασε περισσότερο τον ΠΑΣ που είναι τεχνική ομάδα που ήθελε να πατήσει μπάλα για να κάνει παιχνίδι. Ο Λεβαδειακός ταμπουρώθηκε πίσω για να μη φάει γκολ και σποραδικά έβγαινε μπροστά. «Έκλεψε» έναν πόντο που δεν τον δικαιούνταν βάσει της εικόνας του αγώνα, αλλά και του αδίκως ακυρωθέντος γκολ του Γιάκου.


ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

11': Εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη από δεξιά και ο Τριποτσέρης παραχωρεί κόρνερ.

26': Ο Γιάκος σκοράρει μετά από σέντρα του Κοζορώνη, αλλά υποδεικνύεται σε θέση οφσάϊντ. Λανθασμένη η απόφαση του β' βοηθού! Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ καλυπτόταν από τον Μιλιάζες!

34': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Κόντε απειλεί με κεφαλιά -έπειτα από σέντρα του Κοζορώνη- που καταλήγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ναμάσκο!

44': Ξαφνικό σουτ του Μάντζιου μέσα από την περιοχή και σε καλή θέση πάνω στον Περιστερίδη.
55': Δυνατό βολέ του Λίλα που ξεφεύγει από τον Ζεζίνιο σε κόρνερ ο Ναμάσκο.

57': Τετ - α - τετ ο Μάντζιος απέναντι στον Περιστερίδη που αποκρούει αρχικά με τα πόδια και μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια!

63': Απίθανη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Καρανίκας πατά στην περιοχή των φιλοξενούμενων και γυρίζει στον νεοεισελθόντα Ισπανό που σουτάρει αδύναμα πάνω στον Ναμάσκο!

69': Ο Τόνι Σίλβα φεύγει στην πλάτη του Κούτρη, αλλά κάνει κακό τελείωμα με τη μπάλα να καταλήγει σε πλάγιο άουτ!

71': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Ακόστα εκτελεί φάουλ από αριστερά, ο Ναμάσκο διώχνει με γροθιά και επωφελείται ο Γιάκος που κοντάρει στα σώματα!

Για τον διαιτητή Παπαδόπουλο και τον επόπτη Γρεβένη (που ακύρωσε το γκολ του Γιάκου) τα είπαμε. Ο έτερος επόπτης Δημητριάδης από την Καστοριά δεν έκανε  λάθη. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Κούτρης, Ζάιρο - Καραμπουέ, Μάντζιος

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (3-5-2): Περιστερίδης - Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ - Καρανίκας, Γιάκος, Λίλα, Κοζορώνης (62' Ακόστα), Κούτρης - Κόντε (76' Βιδάλ), Μαμπουλού (68' Ζάιρο).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Ναμάσκο - Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες - Μαχαίρας (46' Καλτσάς), Κουλιμπαλί - Σίλβα, Ζεζίνιο (87' Μεντί), Καραμπουέ (72' Γιακουμάκης) - Μάντζιος.


ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 
ΠΑΣ – Λεβαδειακός 0-0


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 8 αγώνες)

Ολυμπιακός 21

--------------------------------------

Παναθηναϊκός 14
ΠΑΣ Γιάννινα 14
Πανιώνιος 13
ΑΕΚ 12
------------------------------------------
ΠΑΟΚ 11
Παναιτωλικός 11
Ατρόμητος 11
Κέρκυρα 10
Α. Ο. Ξάνθη 10
Πλατανιάς 10

Αστέρας Τρίπολης 9
Λεβαδειακός 9
Λάρισα 8

---------------------------------------------
Βέροια 6

Ηρακλής 3

ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.



ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 26 Νοεμβρίου
15.00 ΠΑΣ – Βέροια
17.15 Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα
19.30 ΑΕΚ – Πλατανιάς
Κυριακή 27 Νοεμβρίου
15.00 Ολυμπιακός – Κέρκυρα
17.15 Λεβαδειακός – Ηρακλής
17.15 Παναιτωλικός – Ξάνθη
19.30 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου
19.30 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος