Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Θάνος Παπαρούνας: Πιο αυστηρός κριτής είναι ο πατέρας μου

Αριστερά ο Θάνος Παπαρούνας με τη φανέλα του Κρουσώνα σε αγώνα Γ' Εθνικής

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η τελευταία μεταγραφή που έκανε ο Α. Ο. Ανατολής λίγο πριν πέσει η αυλαία ήταν και θαυματουργή. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός Θάνος Παπαρούνας μετά από μια καλή χρονιά πέρυσι στη Γ’ Εθνική με τον Εθνικό Φιλιππιάδας ντύθηκε στα χρώματα της τοπικής ομάδας, κάνοντας ντεμπούτο στο ματς με τον ΠΑΣ Κράψης την περασμένη αγωνιστική.


 Μπήκε στον αγώνα αλλαγή στο β’ ημίχρονο και με δύο δικά του γκολ ο Α. Ο. Ανατολής πήρε τη νίκη και τους 3 πολύτιμους βαθμούς. Ο Παπαρούνας με τον καλύτερο τρόπο έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην πρώτη εμφάνιση της φετινής αγωνιστικής σεζόν και δικαίως θεωρείται σαν το πρόσωπο της περασμένης αγωνιστική. Αυτά σαν αρχή, καθώς η συνέχεια αναμένεται πολύ καλύτερη. Είναι ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, που στα 24 χρόνια του έχει πολλές παραστάσεις από τη Γ’ Εθνική, σε εποχές που το πρωτάθλημα αυτό ήταν καθαρά επαγγελματικό, ενώ κάθε ομάδα που πέρασε ήταν και ένα σχολείο. Μετά την Α. Ε. Γιάννενα, αγωνίσθηκε 2 χρόνια στην Δόξα Κρανούλας (2010-12), ένα χρόνο στον Α.Ο. Γλυφάδας (2012-13) και στη συνέχεια πήγε Κρήτη όπου αγωνίσθηκε σε επαγγελματικά επίπεδα στον ΠΑΟ Κρουσώνα τη σεζόν 2013-14 με προπονητή τον παλιό γκολκίπερ του ΟΦΗ Μύρωνα Σηφάκη. 

Πέρυσι ήταν στον Εθνικό Φιλιππιάδας πάλι στην Γ’ Εθνική, όπου πανηγύρισε και την κατάκτηση του κυπέλλου ερασιτεχνών και φέτος είναι στον Α. Ο. Ανατολής. Για ένα νέο παιδί αυτές οι εμπειρίες είναι τεράστιες. Ειδικά όταν από μικρή ηλικία ανοίγει τα φτερά του και δεν εγκλωβίζεται στα όρια του τοπικού ποδοσφαίρου. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ταλέντο που έχει, καθιστούν τον Θάνο Παπαρούνα ως ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή, από τους πιο σημαντικούς που υπάρχουν στον χώρο της Ηπείρου. Είναι δε σε μια καλή ηλικία για ποδόσφαιρο. Με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. 

Κατάγεται δε και από ποδοσφαιρική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του Μπάμπης Παπαρούνας επί σειρά ετών ήταν από τους σημαντικούς παίκτες της περιοχής με καριέρα σε Θύελλα Κατσικά, Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, Α. Ο. Βελισσαρίου (στην εποχή της Γ’ Εθνικής) και σε άλλες ομάδες. Ποδοσφαιριστής είναι και ο αδελφός του Θάνου. Να ακόμα μια περίπτωση όπου ισχύει η λαϊκή παροιμία, το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά. Διαβάζοντας τη συνέντευξη που ακολουθεί θα αντιληφθείτε και ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο. Ότι το μυαλό του φέρνει στροφές και είναι ένα σωστό και προσγειωμένο παιδί, συν το ότι ξέρει να κλωτσά τη μπάλα και να τη στέλνει στα δίχτυα. Αφορμή για τη συνέντευξη αυτή μας έδωσε το γεγονός που ο Θάνος Παπαρούνας μπήκε αλλαγή στην ομάδα της Ανατολής και της έδωσε με δικά του γκολ τη νίκη. Φωτεινή και η έμπνευση του προπονητή Βασίλη Καλτσή να τον περάσει στον αγώνα.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ

-Πως είδες το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Κράψης όπου μπαίνοντας αλλαγή σημείωσες τα δύο γκολ της νίκης;

«Μπορεί να παίζαμε με μια ομάδα που βαθμολογικά είναι χαμηλά, αλλά είχε αρκετές δυσκολίες το παιχνίδι. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και το γήπεδο που είχε πλαστικό τάπητα και ήταν μικρό σε διαστάσεις. Παρόλα αυτά καταφέραμε και κερδίσαμε. Είμαι χαρούμενος που σκόραρα στην πρώτη μου εμφάνιση αλλά πιο σημαντική είναι η νίκη που πετύχαμε».

-Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ομάδα της Ανατολής;

«Η Ανατολή είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία στο γιαννιώτικο ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος που ήρθα σ’ αυτή την ομάδα. Απαρτίζεται από έμπειρους παίχτες και από νεαρούς με φιλοδοξίες. Το επίπεδο είναι πολύ καλό, στόχος υπάρχει το πρωτάθλημα και γενικότερα η εικόνα μέχρι τώρα είναι παραπάνω από ικανοποιητική».

-Πως βλέπεις τη μάχη του πρωταθλήματος;

«Αν και δεν έχω εικόνα ακόμα για όλες τις ομάδες θεωρώ πως το πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό φέτος. Υπάρχουν 2-3 ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, μέσα σε αυτές και εμείς, υπάρχουν όμως και ομάδες σε αρκετά καλό επίπεδο που μπορούν να κάνουν "ζημιές". Θα έχει πολύ ενδιαφέρον μέχρι το τέλος τόσο για τον τίτλο , όσο και για την παραμονή στην κατηγορία».

-Μπορεί να σταθεί στη Γ’ Εθνική και μια ομάδα από τα Γιάννινα;

«Δεν ξέρω τι έχει γίνει λάθος τις προηγούμενες χρονιές και δεν είχαμε μια ομάδα στην Γ’ εθνική. Πέρα από τον ΠΑΣ Γιάννινα που είναι η ομάδα της πόλης θεωρώ πως είναι κρίμα να μην έχουμε τουλάχιστον μια ομάδα στην Γ’ εθνική. Αυτό θέλει όμως στήριξη τόσο από τον ΠΑΣ όσο και από τους υπόλοιπους παράγοντες τους ποδόσφαιρου των Ιωαννίνων. Έτσι πιστεύω πως θα μπορεί εύκολα μια ομάδα να σταθεί στην Γ’ Εθνική γιατί παίχτες υπάρχουν όπως ξέρετε».

-Ποια είναι η γνώμη σου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο των Ιωαννίνων; Είναι σε καλά επίπεδα, υπάρχουν  ταλέντα, εγκαταστάσεις;

«Το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο έχει κάνει κάποια βήματα μπροστά νομίζω . Φυσικά και μπορούν να γίνουν και άλλες βελτιώσεις αλλά να μην ξεχνάμε και ότι οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι για μεγάλες αλλαγές. Χρειάζεται χρόνος. Ταλέντα δεν είμαι ο πρώτος που το λέω , υπάρχουν πολλά, αλλά η δουλειά είναι αυτή που κάνει την διαφορά και εκεί πιστεύω πως υστερούμε λίγο. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις , ξέρω πως δεν είναι εύκολο να έχουμε ανέσεις ομάδες της super league αλλά αρκετές ομάδες έχουν χώρους για σωστή προπόνηση και δουλειά. Χρειαζόμαστε κάποια βελτίωση σε μερικά θέματα στον τρόπο δουλειάς. Ελπίζω να γίνουν και αλλά βήματα για το καλό του γιαννιώτικου ποδοσφαίρου γενικότερα».

-Πως εκτιμάς την πορεία του ΠΑΣ στη Σούπερ Λίγκα;

«Ο ΠΑΣ Γιάννινα αν δεν κάνω λάθος τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει βάλει τις βάσεις για μια ομάδα που θα είναι χρόνια στην super league . Πλέον η ομάδα έχει κερδίσει τον σεβασμό που της αξίζει και πρέπει να έχει. Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά από όλους. Είμαι χαρούμενος που βλέπω φίλους και πρώην συμπαίκτες να παίζουν ή να έπαιζαν στην ομάδα και να αναδεικνύονται μέσα από αυτήν όπως είναι οι Οικονόμου, Κοζορώνης, Γιάκος, Χαρίσης . Φέτος η ομάδα δείχνει να είναι στην καλύτερη της κατάσταση και αυτό φαίνεται και από την πορεία της μέχρι τώρα. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Εύχομαι τα καλύτερα στον ΠΑΣ Γιάννινα».

-Από τις ομάδες που αγωνίσθηκες επαγγελματικά, υπάρχει κάποια που σε κέρδισε περισσότερο;

«Τώρα Βαγγέλη μου βάζεις δύσκολα. Σε κάθε ομάδα που ήμουν έχω να κρατήσω και καλές και κακές στιγμές. Κάθε χρονιά ήταν ξεχωριστή και από όλες τις ομάδες έχω πάρει ένα μάθημα για την συνέχεια. Δεν νομίζω ότι μπορώ να διαλέξω κάποια».

-Ποιος προπονητής έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα σου;

«Όλοι όσοι προπονητές είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί τους είχαν κάτι να μου δώσουν και κάτι να μάθω από αυτούς . Τους ευχαριστώ όλους ιδιαίτερα, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιον αυτός είναι ο Μύρων Σηφάκης που είχα στον ΠΑΟΚ Κρουσώνα στην Κρήτη. Νομίζω πως με κέρδισε πιο πολύ Αν και είχαμε αρκετές κόντρες μεταξύ μας. Χαίρομαι πολύ που δούλεψα μαζί του, έμαθα πολλά πράγματα από αυτόν που θα με βοηθήσουν στην ζωή μου και εκτός ποδοσφαίρου».

-Ο πατέρας σου που υπήρξε καλός ποδοσφαιριστής σε επηρέασε καθόλου ή σε επηρεάζει ακόμα στην καριέρα σου;

«Τώρα άνοιξες ένα μεγάλο θέμα- κεφάλαιο για μένα. Χαχα. Ο πατέρας μου φυσικά και παίζει ρόλο στο κομμάτι του ποδοσφαίρου για μένα πάντα με την καλή έννοια. Μετά από εμένα είναι ο πιο αυστηρός κριτής μου. Πάντα μετά από κάθε ματς κάνουμε την κουβέντα μας σχετικά με το τι πήγε καλά και τι όχι, έχουμε διαφωνίες αλλά ξέρω πως γίνεται για το καλό μου. Είναι "άρρωστος" με την μπάλα και ένα παραπάνω όταν παίζω εγώ ή ο αδερφός μου. Χαίρομαι που έχει παίξει ποδόσφαιρο και ξέρει αυτόν τον χώρο, με έχει βοηθήσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ ιδιαίτερα και αυτόν αλλά και την μάνα μου που είναι και οι δύο δίπλα μου όταν χρειαστώ κάτι».

-Με ποιες ομάδες η Ανατολή θα παλέψει για τον τίτλο;

«Από ότι δείχνει και η βαθμολογία μέχρι τώρα η Κρανούλα είναι η βασική μας αντίπαλος για το πρωτάθλημα. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με καλό υλικό. Φυσικά υπάρχει και το Βελισσάριο , που πήρε το πρωτάθλημα πέρυσι. Αν και έμεινε πίσω λίγο βαθμολογικά θα παλέψει μέχρι τέλος. Είναι και αυτή πολύ καλή ομάδα. Θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος. Φυσικά και θέλω να είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε την άνοδο».

-Τι προβλέπεις για το ματς που έρχεται της ομάδας σου με τον Τιτάνα Λογγάδων;


«Κάθε ματς έχει τις δυσκολίες και είναι ξεχωριστό. Η ομάδα των Λογγάδων έκανε κάποιες κινήσεις ενίσχυσης και πήρε κάποια θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να δώσουμε το 100% για να πάρουμε την νίκη που είναι σημαντική για την συνέχεια».