Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Με νίκη επί του Αστέρα μπορεί ο "Άγιαξ" να πιάσει και την 2η θέση

Παιχνίδι κλειδί είναι για τον ΠΑΣ το ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με σοβαρότητα και χωρίς μεγάλα λόγια αντιμετώπισαν στον ΠΑΣ τη νίκη με 2-1 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, παρά τα καλά λόγια για τους επαίνους που ακούσθηκαν στο διήμερο αυτό για την κατάληψη της 3ης θέσης και τις επιτυχίες του τελευταίου καιρού.
Ότι είπε ο Πετράκης στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι ο ΠΑΣ δεν έγινε ούτε Λέστερ αλλά ούτε και Μπαρτσελόνα, το είπε χθες και στους παίκτες στην πρωινή προπόνηση, θέλοντας να διατηρήσει χαμηλούς τόνους και αυτοσυγκέντρωση ενόψει των αγώνων που ακολουθούν. 


«Είσθε άξιοι συγχαρητηρίων για ότι πετύχατε, πιστεύω στην αξία σας, αλλά να ξέρετε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και δεν πρέπει να χάσουμε τον προσανατολισμό και τον χαρακτήρα που μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα» είπε ο Κρητικός τεχνικός. Γνωρίζοντας ότι χρειάζεται καλή διαχείριση, όχι μόνο στα άσχημα αποτελέσματα, αλλά και στις επιτυχίες, για να μη πάρουν κανενός τα μυαλά αέρα. 

Επίσης απέφυγαν να σχολιάσουν την κακή διαιτησία και τις λανθασμένες αποφάσεις των εποπτών, ειδικά στη φάση του 32’ με το ακυρωθέν γκολ του Μπέριου και σε ένα τετ-α-τετ του Κόντε που ανακόπηκε κακώς ως οφσάιντ. 

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννινα, που είναι δύσκολο παιχνίδι. Οι κυανόλευκοι για να έχει μεγαλύτερη αξία το διπλό που πήραν στο Αγρίνιο θα επιδιώξουν τη νίκη στο ερχόμενο ματς για να διατηρηθούν ψηλά στην βαθμολογία, καθώς ενδέχεται να περάσουν και στην 2η θέση ξεπερνώντας τον Παναθηναϊκό που θα παίξει στο Καραϊσκάκη με τον πρωταθλητή και πρωτοπόρο Ολυμπιακό. 

Στο παιχνίδι του Σαββάτου περιμένουν περισσότερο κόσμο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, καθώς η ομάδα κάνει καταπληκτική πορεία και δικαιούται να έχει περισσότερους φιλάθλους στο πλευρό της. Γι’ αυτό από χθες τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια με τις γνωστές τιμές, 15 ευρώ στη μεγάλη σκεπαστή και 10 ευρώ στη μικτή σκεπαστή. 

Μια ομάδα φιλάθλων υποδέχθηκε το λεωφορείο με την αποστολή που γύρισε από το Αγρίνιο τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στο χώρο του ΠΕΑΚΙ. Χθες έγινε πρόγραμμα αποκατάστασης για όσους αγωνίσθηκαν στο Αγρίνιο, ενώ κανονικά προπονήθηκαν οι υπόλοιποι. 

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη προπόνηση στις 11 το πρωί όπου θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου. Ο Ναδάλες έκανε χθες μαγνητική για να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού του στο Αγρίνιο όπου του έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Κούτρη. Δεν υπολογίζεται για το ερχόμενο ματς με τον Αστέρα αλλά θα είναι έτοιμος για την Ξάνθη, αφού μεσολαβεί πάλι και η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας. Ο Γαρουφαλιάς έπαθε ελαφρύ διάστρεμμα οπότε μπορεί και από αύριο να αρχίσει προπονήσεις. Επιστρέφουν Λίλα και Ακόστα που είναι στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ

Μέχρι και πρώτο θέμα έγινε χθες σε Αθηναϊκή εφημερίδα η νίκη του ΠΑΣ μέσα στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού και πολλά ήταν τα αφιερώματα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιστοσελίδες για την πορεία του «Άγιαξ της Ηπείρου». Σημείο αναφοράς είναι κυρίως ο Γιάννης Πετράκης για την καταπληκτική δουλειά αλλά και οι παίκτες που ο ένας συναγωνίζεται τον άλλο από το καλό στο καλύτερο. Όμως εντός των τειχών προσπαθούν να έχουν σοβαρότητα, χαμηλούς τόνους και να πατούν γερά στο έδαφος, χωρίς υπεροψία και αέρα στα μυαλά.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ «ΕΚΠΟΡΘΗΤΕΣ» ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Για τη νίκη του ΠΑΣ στο Αγρίνιο ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά. Περισσότερη αξία έχει να δούμε και τις απόψεις των πρωταγωνιστών, όπως τις διατύπωσαν στην κάμερα του super-fm μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό.
ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΚΟΖΟΡΩΝΗΣ: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με λιγοστές φάσεις. Σταθήκαμε άτυχοι, γιατί είχαμε ένα ακυρωθέν γκολ και δεχτήκαμε γκολ από κόντρα. Δεν υπήρχαν πολλές φάσεις, αλλά στην επανάληψη έγινε εντελώς διαφορετικό ματς, το δουλέψαμε πολύ καλά και άξια γυρίσαμε το αποτέλεσμα. Είχαμε κλασικές ευκαιρίες μετά το 1-2 να καθαρίσουμε νωρίτερα το ματς. Όλα τα παιδιά δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις, δίνουμε το 100%, αυτό κάνω κι εγώ και θεωρώ ό,τι αξίζει να πάρει ο καθένας θα το πάρει μέσα από τη δουλειά. Δεν κοιτάμε τι έγινε πίσω, αλλά τι έρχεται μπροστά μας. Έρχονται δύσκολα ματς. Βήμα-βήμα μπορούμε να καταφέρουμε κάτι παραπάνω».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΕΡΙΟΣ:  «Δεν πτοηθήκαμε στο 1-0. Φάγαμε ένα τυχερό γκολ κατά τη γνώμη μου. Η μπάλα πήγαινε έξω, αλλά κόντραρε πάνω μου και πήγε μέσα. Μας ακύρωσαν ένα καθαρό γκολ, αλλά δεν μας πτόησε αυτό, μπήκαμε στο β’ ημίχρονο και είπαμε θα το γυρίσουμε και αυτό κάναμε. Ήμασταν πολύ καλοί στο β’ μέρος και γυρίσαμε το ματς και νικήσαμε. Δεν με πειράζει που δεν μέτρησαν 2 γκολ μου σήμερα, ας μη μετρήσουν και 5, αρκεί να νικάμε. Είμαστε ευχαριστημένοι από τους 3 βαθμούς, αυτό θέλαμε, γι’ αυτό ήρθαμε εδώ, το καταφέραμε και συνεχίζουμε. Δεν αλλάζει για μας κάτι το ότι ανεβήκαμε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Συνεχίζουμε και όπου μας βγάλει».
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ: «Καταφέραμε και αντιδράσαμε. Είναι πολύ σημαντικό το διπλό που πήραμε σήμερα, γιατί είχαμε βρεθεί πίσω στο σκορ. Συνεχίζουμε, ακολουθεί ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης και θέλουμε να συνεχίσουμε τα επιτυχή αποτελέσματα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, ήταν όλοι πολύ καλοί. Ήταν τεράστιο διπλό. Δεν αλλάζει όμως κάτι. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας ταπεινά και το ταμείο θα το κάνουμε στο τέλος».


23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ


Χθες η Σούπερ Λίγκα όρισε το αναβληθέν λόγω του σεισμού ματς του ΠΑΣ με τον Λεβαδειακό να γίνει την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 15.00. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της 7ης Αγωνιστικής, ο αγώνας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε αναβληθεί με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:15 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ».