Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Οριακά προλαβαίνει την επιστροφή ο Θ. Τζημόπουλος

Τα βλέμματα όλων στον ΠΑΣ και η προσοχή έχουν στραφεί στο ματς της Κυριακής με τον Λεβαδειακό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος κινείται από χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ξεκίνησε η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τον Λεβαδειακό που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες».
Πλέον τα βλέμματα είναι στραμμένα στο παιχνίδι αυτό με στόχο ο ΠΑΣ τις μέρες που ακολουθούν να κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ώστε την Κυριακή να αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό χωρίς προβλήματα και με στόχο τη νίκη.

Tα προβλήματα λιγοστεύουν καθώς ξεκίνησαν από χθες προπονήσεις Μαμπουλού, Βιδάλ, Κοζορώνης, συντηρητικά μεν αλλά από τις επόμενες μέρες σε κανονικούς ρυθμούς. Απ’ ότι φάνηκε χθες ο Γιάννης Πετράκης μπορεί να τους υπολογίζει στο ματς της Κυριακής καθώς είναι παίκτες πολύτιμοι που μπορούν να βοηθήσουν. Οι Ακόστα, Μιχαήλ μπήκαν ήδη στο κανονικό πρόγραμμα. Σε σχέση με το προηγούμενο ματς με την Κέρκυρα, όπου ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 στο νησί των Φαιάκων καταγράφονται οι επιστροφές Λίλα (εξέτισε την ποινή), Ακόστα, Μιχαήλ (αποθεραπεύθηκαν). Οι Μαμπουλού, Βιδάλ, Κοζορώνης είχαν συμμετοχή στην Κέρκυρα και από το ματς εκείνο αποκόμισαν τους τραυματισμούς που τους κράτησαν την περασμένη εβδομάδα εκτός προπονήσεων. 

Προχθές βράδυ ο Λίλα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την εθνική Αλβανίας και σήμερα θα είναι στα Γιάννινα, οπότε θα αρχίσει προπονήσεις. Στο προχθεσινό παιχνίδι με την Ισπανία αγωνίσθηκε σε όλο το ματς, ενώ στο προηγούμενο ματς με το Λιχνενστάιν έπαιξε μόνο ένα ημίχρονο. 

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει από την Αμερική ο Θέμης Τζημόπουλος και αυτό είναι ένα πρόβλημα για τον Πετράκη αφού δεν θα τον έχει στις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας που θα κάνει και την τακτική του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Ο Κοζανίτης αμυντικός είναι με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας και τις πρώτες πρωινές ώρες προς Τετάρτη θα παίξει στο φιλικό με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον φιλικό παιχνίδι, όπως έγινε και προχθές στο Μεξικό. Ουσιαστικά αύριο Τετάρτη τελειώνει τις υποχρεώσεις του και μετά από ένα τόσο μακρινό ταξίδι υπολογίζεται στα Γιάννινα να είναι την Παρασκευή. Ουσιαστικά χάνει και αυτή την εβδομάδα των προπονήσεων, οπότε υπάρχει ένα ερωτηματικό λόγω και της κούρασης αν τον έχει ο Πετράκης στα πλάνα του για την αναμέτρηση της Κυριακής. 

Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν προβλήματα και η ομάδα ετοιμάζεται εντατικά, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες αφού βρέχει σε καθημερινή βάση, γεγονός που επιδεινώνει και την κατάσταση των γηπέδων. Η προετοιμασία θα συνεχισθεί σήμερα με μια προπόνηση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στις εγκαταστάσεις του ODEON στο Παραλίμνιο, καθώς εκεί υπάρχουν γήπεδα με πλαστικό τάπητα. Έτσι θα αποφύγουν και τα λασπόνερα στο ΠΕΑΚΙ λόγω των βροχοπτώσεων. Στην εβδομάδα που πέρασε έγινε μίνι προετοιμασία και προσπάθησε ο Πετράκης με τους συνεργάτες του να διορθώσουν ότι λάθη έγιναν στα τελευταία παιχνίδια. Από χθες η προετοιμασία θα είναι προσαρμοσμένη στο ματς της Κυριακής με τον Λεβαδειακό. 

Οι κυανόλευκοι γνωρίζουν ότι ομάδα της Βοιωτίας πολλές φορές πήρε θετικά αποτελέσματα στα Γιάννινα και γι’ αυτό περιμένουν αυτό το παιχνίδι με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Ο Γιάννης Πετράκης στην τελευταία προπόνηση της εβδομάδας που έγινε την Παρασκευή, αφού έδωσε τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες, τόνισε ότι έμεινε ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, αρκεί όλοι να συνεχίσουν τη δουλειά που ξεκίνησε από το καλοκαίρι.

Η 13η ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΜΙΧΑΗΛ

Το ματς της Κυριακής είναι σημαντικό για τον αρχηγό της ομάδας Αλέξη Μιχαήλ καθώς θα κάνει ποδαρικό στην 13η συνεχόμενη αγωνιστική σεζόν με την φανέλα του ΠΑΣ, αφού στα προηγούμενα ματς της φετινής σεζόν ήταν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού. Ο Αλέξης Μιχαήλ μετά την αποχώρηση πέρυσι του Γιώργου Ντάσιου είναι ο πιο παλιός παίκτης της ομάδας και είναι στον ΠΑΣ από το 2004, με εξαίρεση δύο εξάμηνα που είχε δοθεί δανεικός σε Λαμία και Πανσερραϊκό. Με τον ΠΑΣ στις τρεις πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες έχει 263 συμμετοχές (132 στην Α’, 82 στην Β’, 49 στην Γ’) με 18 γκολ, συν 19 αγώνες στο κύπελλο Ελλάδος και 4 στο Γιουρόπα Λιγκ, πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ στο πρώτο ματς με την Οντ στα Γιάννινα. Επίσης πριν γίνει επαγγελματίας, ήταν στις ακαδημίες του ΠΑΣ και στις ομάδες νέων. Είναι από τις περιπτώσεις που η καριέρα ενός παίκτη ταυτίζεται με την ιστορική πορεία μιας ομάδας.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓΑ


Στα Γιάννινα θα είναι σήμερα και ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός που στις 15.30 στην αίθουσα του σταδίου «Ζωσιμάδες» θα δώσει συνέντευξη Τύπου για θέματα αρμοδιότητάς του και θα παρακολουθήσει και τον απολογισμό που θα κάνει η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για χθες αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών μετατέθηκε για σήμερα. Η άφιξη στα Γιάννινα του ΓΓΑ έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πρώτον γιατί ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού θα δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στο εθνικό στάδιο Ιωαννίνων αλλά και στο ΠΕΑΚΙ όπου θα πρέπει να γίνουν έργα για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και δεύτερον υπάρχει ενδεχόμενο να τεθεί και το θέμα κατασκευής γηπέδου του ΠΑΣ στην περιοχή του ΠΕΑΚΙ και ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις από την πλευρά της Κυβέρνησης. 

Βέβαια για το θέμα κατασκευής νέου γηπέδου από την πλευρά του ΠΑΣ είναι πρόωρο, αφού ούτε ο Χριστοβασίλης παρουσίασε τις μελέτες και τα σχέδια που έχει για να μπορούν να τοποθετηθούν υπεύθυνα και οι υπόλοιποι φορείς. Οπότε και ο κ. Συναδινός δεν θα έχει κάτι χειροπιαστό να πει, πέρα από το πώς βλέπει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, έστω και πάνω σε κάποια θεωρητική βάση. Ωστόσο, κάποια έργα συντήρησης θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν στο στάδιο «Ζωσιμάδες» όπως και στο ΠΕΑΚΙ που είναι ένα πολυδύναμο αθλητικό κέντρο όπου πέρα από τον ΠΑΣ που κάνει προπονήσεις, εξυπηρετούνται πολλά σωματεία και δεκάδες πολίτες κάνουν περπάτημα και τζόκινγκ.