Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Παρά τα προβλήματα υπάρχει αισιοδοξία για νίκη επί του "κακού δαίμονα"

Παρά τα προβλήματα υπάρχει αισιοδοξία στο στρατόπεδο του ΠΑΣ για νίκη επί του "κακού του δαίμονα"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ 

Επειγόντως… αγιασμό θέλουν στον ΠΑΣ καθώς ξαναγύρισαν τα προβλήματα τραυματισμών, σε μια περίοδο που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έδειχνε ότι θα αντιμετώπιζε πάνοπλος τον Λεβαδειακό την Κυριακή στα Γιάννινα.
Μετά τον Βιδάλ που ένιωσε προχθές ενοχλήσεις στον δικέφαλο και τέθηκε νοκ άουτ, χθες τέθηκε εκτός δράσης και ο Νόε Ακόστα. Ο Ισπανός μέσος στην προπόνηση που έγινε το πρωί σε γήπεδο σε πλαστικό χόρτο ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει το ματς με την ομάδα της Λιβαδειάς. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει προσπάθεια να είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι με τη Λάρισα στα Γιάννινα, όπως αυτό θα συμβεί και με τον Βιδάλ.

Ο Ακόστα ήταν αρχικά τραυματίας από το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο που έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου. Ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης και τον προετοίμαζαν για τα παιχνίδια μετά την διακοπή ώστε να είναι απολύτως εντάξει. Και ενώ τον τελευταίο καιρό έκανε κανονικά προπονήσεις και ο Πετράκης τον είχε στα πλάνα για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, τελικά χθες έπεσε κεραμίδα στο κεφάλι των κυανόλευκων με τον εκ νέου τραυματισμό του. Ακόστα και Βιδάλ, όπως δείχνουν τα πράγματα είναι εκτός πλάνων την Κυριακή με τον Λεβαδειακό. Δύο πολύ σημαντικοί και πολύτιμοι παίκτες για την ομάδα της Ηπείρου. 

Ο Κρητικός κόουτς είναι πάλι υποχρεωμένος να ανακατώσει την τράπουλα για να βρει άλλο σχήμα χωρίς τους εν λόγω ποδοσφαιριστές. Και πιθανόν για το χώρο του κέντρου υποψήφιοι να είναι οι Λίλα, Κοζορώνης, Γιάκος ή Ζάιρο. Όλα αυτά θα δουλευτούν στις προπονήσεις που απέμειναν μέχρι το πρωί του Σαββάτου που θα ολοκληρωθεί και η προετοιμασία. 

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα για κάτω από τα δοκάρια προορίζεται ο Περιστερίδης, στην άμυνα Μπέριος, Τζημόπουλος ή Σκόνδρας, Μιχαήλ, στο κέντρο Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Λίλα, Κοζορώνης, Ζάιρο και στην επίθεση Κόντε, Μαμπουλού αν ο Πετράκης επιλέξει το γνωστό σύστημα 3-5-2.  Επέστρεψε ο Άντι Λίλα που ήταν με την εθνική Αλβανίας και από χθες ξεκίνησε προπονήσεις. 

Ο έτερος των διεθνών Θέμης Τζημόπουλος αναμένεται σήμερα το απόγευμα στα Γιάννινα, αλλά δεν είναι και τόσο σίγουρο. Χθες στις 1.30 το πρωί αγωνίσθηκε στο φιλικό της Νέας Ζηλανδίας με τις ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον. Ο αμυντικός του ΠΑΣ μπήκε αλλαγή στο 74’ στο παιχνίδι που έληξε με σκορ 1-1. Μάλιστα χθες στο facebook  ανάρτησε και αναμνηστική του φωτογραφία μπροστά από τον Λευκό Οίκο. Αν προλάβει την απογευματινή προπόνηση, ίσως κάνει ατομικό πρόγραμμα και αύριο να μπει στο πρόγραμμα. Δεν είναι μόνο η κόπωση του ταξιδιού στην Αμερική με τα δύο φιλικά της Νέας Ζηλανδίας κόντρα σε Μεξικό και ΗΠΑ, αλλά είναι οι κλιματιστικές αλλαγές και η αλλαγή ώρας που θέλει ένα σύντομο χρόνο προσαρμογής. 

Παρά τα προβλήματα αυτά, δεν λείπει η αισιοδοξία για νικηφόρο αποτέλεσμα την Κυριακή, κόντρα σε μια ομάδα που πάντα δυσκολεύει τον ΠΑΣ στο στάδιο «Ζωσιμάδες», ενώ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές σεζόν πέρασε νικηφόρα από τα Γιάννινα, πέρσι με σκορ 0-1 και πρόπερσι με σκορ 0-4. Οι κυανόλευκοι αισιοδοξούν για θετικό αποτέλεσμα, γιατί είναι μια ομάδα συνόλου που δεν στηρίζεται μόνο σε λίγους παίκτες. Έτσι όσο σημαντικές και αν είναι οι απουσίες των Ακόστα, Βιδάλ υπάρχει αισιοδοξία ότι οι υπόλοιποι παίκτες θα καλύψουν τα κενά και με την συμπαράσταση των φιλάθλων ο «Άγιαξ» θα φθάσει στη νίκη. Μάλιστα προέρχεται και από το νικηφόρο αποτέλεσμα στην Κέρκυρα που έχει συμβάλει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παικτών. 

Από σήμερα αλλάζει και το πρόγραμμα προπονήσεων. Τις δύο τελευταίες μέρες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και με τις δυνατές βροχοπτώσεις οι προπονήσεις ήταν πρωινές και έγιναν σε γήπεδο με πλαστικό χόρτο. Σήμερα και αύριο οι προπονήσεις θα είναι απογευματινές (ώρα 16.30) στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ για να γίνει κανονικό δίτερμα προκειμένου να δοκιμασθούν τα σχήματα ενόψει του αγώνα της Κυριακής.  

«ΚΑΚΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ» Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Η αναμέτρηση που θα γίνει την Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα είναι η 18η στα χρονικά των δύο ομάδων, όσον αφορά τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής. Στα 17 παιχνίδια που έγιναν μέχρι τώρα καταγράφονται 9 νίκες του ΠΑΣ, 3 ισοπαλίες και 5 νίκες του Λεβαδειακού. Δεν είναι και λίγο πράγμα μια μικρομεσαία ομάδα όπως είναι αυτής της Λιβαδειάς να έχει κάνει 5 νίκες μέσα στα Γιάννινα, σε μια έδρα που κάποτε την έτρεμαν και οι μεγάλες ομάδες. Πέρυσι το ματς έγινε στην πόλη μας στις 6 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα της γιορτής του Αγίου Νικολάου και οι Βοιωτοί πέρασαν με 1-0 με γκολ του Μίνγκα στο 67ο λεπτό. Πρόπερσι ήταν πολύ βαριά η ήττα για τον ΠΑΣ καθώς στο ματς που έγινε στις 3 Δεκεμβρίου 2014 οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν με 4-0 με γκολ που σημείωσαν Τομάς, Μάντζιος (2) και Μιλοσάβλιεφ. Άρα το ματς της Κυριακής θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΟΥΜΠΙΝΙΟ ΚΑΙ ΟΜΠΙΟΡΑ


Στον Λεβαδειακό επέστρεψαν οι δύο διεθνείς που είχε Ναμάσκο και Καραχάλιος αλλά κάνουν ατομικό πρόγραμμα οι τραυματίες Σουμπίνιο και Ομπιόρα. Χθες το δελτίο Τύπου της Βοιωτικής ομάδας ανέφερε τα εξής:  «Στην διάθεση του Ράτκο Ντόστανιτς τέθηκαν εκ νέου από σήμερα οι Ναμάσκο και Καραχάλιος καθώς ολοκλήρωσαν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους και συμμετείχαν κανονικά στην απογευματινή προπόνηση που πραγματοποιηθηκε στη Χαιρωνεια. Μοναδικοί απόντες παραμένουν οι τραυματίες Σουμπινιο και Ομπιόρα που συνεχίζουν να υποβάλλονται στις ειδικές θεραπευτικές τους αγωγές». Να προσθέσουμε ότι οι Σουμπίνιο και Ομπιόρα που δίνονται από το ρεπορτάζ του Λεβαδειακού ως τραυματίες, δεν ακούμπησαν μπάλα φέτος και δεν έχουν καμία συμμετοχής στις 4 αγωνιστικές που έγιναν. Συνεπώς δεν προκαλούν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα στον προπονητή Ράτκο Ντόστανιτς.