Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Παρά τις απουσίες θα βρει τις λύσεις ο Πετράκης

Ένα στιγμιότυπο πριν αρχίσει το ματς στη Λεωφόρο. Φόντας Βρόσγος και Βασίλης Αλεξίου τα λένε με Μπέριο, Δώνη, Τζημόπουλο ενώ στο βάθος αριστερά ο Ζάιρο ακούει μουσική

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το κεφάλι του άρχισε να σπάει ο Γιάννης Πετράκης για να βρει τις καλύτερες λύσεις ώστε στο ματς του Σαββάτου με τον Πλατανιά να καλύψει τα κενά και να παραταχθεί ένα αξιόμαχο σύνολο που θα διεκδικήσει τη νίκη.
Γι’ αυτό και οι προπονήσεις γίνονται σε καθημερινή βάση χωρίς κανένα ρεπό, για να ετοιμασθεί η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα και με το ανακάτωμα της τράπουλας να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις.

Χθες τα νέα δεν ήταν καλά για τον ΠΑΣ, καθώς η μαγνητική έδειξε θλάση δευτέρου βαθμού στους προσαγωγούς όσον αφορά τον τραυματισμό του Νόε Ακόστα στη Λεωφόρο με εκτίμηση ότι ο Ισπανός μέσος θα μείνει έξω τουλάχιστον για ενάμιση μήνα. Ο Πετράκης χάνει ένα «πολυεργαλείο» που είχε στα χέρια του καθώς ο Ακόστα από πέρυσι είναι από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας, ίσως από τους πολυτιμότερους. Ήδη το ιατρικό επιτελείο έπεσε πάνω στον Ισπανό για να μπορέσουν να σμικρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον χρόνο. 

Με τα υπάρχοντα δεδομένα ο Ακόστα αναμένεται να επανέλθει αρχές Νοεμβρίου στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ θα απουσιάσει, αν λάβουμε υπόψη και το χρόνο αποκατάστασης και κάλυψης του χαμένου εδάφους που θα απαιτηθεί, από τα παιχνίδια με Πλατανιά, Κέρκυρα, Λεβαδειακό, Λάρισα, Παναιτωλικό. Δηλαδή σε ματς που ο ΠΑΣ θα πρέπει να φουλάρει για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. 

Πολλά κενά υπάρχουν και στην άμυνα όπου οι Τζημόπουλος, Μιχαήλ είναι δύσκολο να προλάβουν το ματς του Σαββάτου, ενώ και ο νεαρός Μαυροπάνος που θα μπορούσε να είναι μια λύση παρά την απειρία του, έκανε αρθροσκόπηση. Διαθέσιμοι για την άμυνα είναι οι Μπέριος, Σκόνδρας και θα αναζητηθεί ο τρίτος, που ενδεχομένως να είναι πάλι ο Ναδάλες όπως έγινε και στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. 

Να σημειωθεί ότι ο Πετράκης έχει το καλό να δοκιμάζει παίκτες σε πολλές θέσεις ακόμα και όταν είναι κομπλέ η ομάδα και δεν έχει απουσίες. Ο Ναδάλες μπορεί να παίζει από την αριστερή πλευρά ως μπακ χαφ αλλά δοκιμάστηκε στις προπονήσεις σε ανύποπτο χρόνο και ως στόπερ. Τραυματίας είναι και ο Νικολιάς, αλλά δεν είναι τωρινό πρόβλημα. Αφού χτύπησε στο γόνατο το καλοκαίρι και κάνει πρόγραμμα σταδιακής ένταξης στην ομάδα. Ο Τζημόπουλος ένιωσε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης ένα σφίξιμο στη γάμπα και σφίγγει τα δόντια για να προλάβει. Ωστόσο δεν θα ρισκάρουν τον κίνδυνο υποτροπής και θα τον χρησιμοποιήσουν μόνο αν είναι απολύτως εντάξει. 

Επίσης εκτός πλάνων είναι και ο Πασχαλάκης λόγω της αποβολής του στο περασμένο ματς πιάνοντας τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου. Επιστρέφει ο Άντι Λίλα που ήταν τιμωρημένος με 2 αγωνιστικές από πέρυσι και εξέτισε την ποινή του. Παρά τα προβλήματα αυτά, κανείς δεν χάνει την αισιοδοξία του στο κυανόλευκο στρατόπεδο και ευελπιστούν σε νικηφόρο αποτέλεσμα το Σάββατο ώστε να ξεχασθεί και η βαριά ήττα με σκορ 4-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. 

Οι απουσίες μπορεί να προβληματίζουν τον Κρητικό τεχνικό για να βρει λύσεις, αλλά δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Ο ΠΑΣ είναι μια προικισμένη ομάδα με ένα ευέλικτο ρόστερ που έχει πολυσύνθετους παίκτες και ο Πετράκης δεν διστάζει εκεί που χρειάζεται να κάνει τολμηρές κινήσεις. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Περιστερίδης ενώ για να καλυφθούν τα κενά θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Μπουκουβάλας, Δώνης και ο Βιδάλ. 

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» και στο ματς αυτό θα είναι δυνατός όπως εκτιμάται στα Γιάννινα. Σημαντική στήριξη θα έχει η ομάδα και από τον κόσμο της, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη φάση που έπεσαν οι τραυματισμοί όλοι μαζί. Σήμερα η προετοιμασία θα συνεχισθεί με προπόνηση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ.