Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον φετινό γύρο της λίμνης

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Στον μέσον η πρόεδρος του Α. Ο. Ποσειδών Αγνή Δρίμτζια ανάμεσα στους Βασίλη Καλούδη (αριστερά) και Γιάννη Καραμπίνα (δεξιά)


Ο Σεπτέμβριος έφτασε και μαζί του φτάνει και η ώρα για το μεγάλο ραντεβού του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.
Του επετειακού Γύρου Λίμνης, καθώς φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την πρώτη διοργάνωση το 2007 από τον Α.Ο. Ποσειδών, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, της προβολής της περιοχής και της προστασίας του φυσικού της πλούτου, μέρος του οποίου αποτελεί η λίμνη Παμβώτιδα.

Μέσα σε αυτή την πορεία των δέκα χρόνων ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων μεγάλωσε και εδραιώθηκε στη συνείδηση των ανθρώπων του δρομικού κινήματος, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Ο Γύρος Λίμνης οργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ στηρίζεται από πολλούς ακόμη φορείς της περιοχής. Μεγάλος χορηγός και τη φετινή χρονιά είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, υποστηρικτές οι εταιρείες ΙΚΕΑ και Under Armour, και μεγάλοι χορηγοί επικοινωνίας οι Novasports και ΕΡΤ.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων το  Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει τη διαδρομή των 30 χλμ. γύρω από την Παμβώτιδα, αγώνες 10 και 5 χλμ., τον πρωτότυπο αγώνα «Μαμά – Καρότσι» με χορηγό τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και για δεύτερη χρονιά έναν Παραλίμνιο Δρόμο για άτομα με αναπηρίες.

Επίσης, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες δρόμου στο νησάκι της Παμβώτιδας για παιδιά και ανθρώπους κάθε ηλικίας με την ονομασία «Στους Δρόμους του Νησιού». Στο Νησί θα γίνει την ίδια ημέρα και η τελετή έναρξης, ενώ θα είναι ανοιχτά μέχρι το βράδυ τα μουσεία και τα μοναστήρια, στα οποία θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις. Επίσης, θα υπάρχουν και μουσικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Ioannina Rock Island. Η συμμετοχή στους αγώνες στο Νησί είναι δωρεάν, ενώ το Σωματείο Λεμβούχων θα μετακινήσει το σύνολο των αθλητών και των επισκεπτών μόνο με 1 ευρώ με επιστροφή.

Από τις 12 Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν σχεδόν καθημερινά μια σειρά από εκδηλώσεις, σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.

Οι εγγραφές συνεχίζονται τόσο ηλεκτρονικά στο www.ioanninalakerun όσο και στο Κέντρο Εγγραφών στην οδό Αβέρωφ 4, και στην αφετηρία του Γύρου  Λίμνης Ιωαννίνων θα βρεθούν δεκάδες εκατοντάδες δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και κάποιοι από το εξωτερικό, καθώς προγραμματίζονται εκδρομές από συλλόγους και club δρομέων, ενώ και ο ρυθμός εγγραφής μεμονωμένων αθλητών ξεπερνά μέχρι στιγμής κάθε προηγούμενο. Το τεχνικό μπλουζάκι για τους αθλητές σε όλους τους αγώνες, το  συλλεκτικό μετάλλιο με την υπογραφή του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη, ο διπλασιασμός από πέρυσι των σταθμών τροφοδοσίας, ένα πλούσιο Pasta Party είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για να μην χάσει κάποιος το ραντεβού του για τον φετινό επετειακό αγώνα.


Με τη συμβολή φορέων και εθελοντών

«Το ενδιαφέρον των δρομέων είναι συγκινητικό, αν αναλογιστεί κάποιος ότι υπάρχουν παράλληλα και άλλες διοργανώσεις στην Ελλάδα. Ο Γύρος της Λίμνης έχει εδραιωθεί και είναι στις πρώτες προτιμήσεις, κάτι που συμβάλει και στην οικονομία της περιοχής», τόνισε η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή των εθελοντών. «Η καρδιά του Γύρου Λίμνης δε θα μπορούσε να χτυπάει χωρίς την τροφοδοσία των εθελοντών. Είναι το αίμα του Γύρου Λίμνης. Είναι οι γονείς και οι φίλοι του Ποσειδώνα, τα παιδιά του Ποσειδώνα, που βγαίνουν στον δρόμο και δίνουν μια ξεχωριστή αξία στον αγώνα. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς», σημείωσε.

Τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών εξέφρασαν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας και ο εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καλούδης.

«Είναι το τελευταίο δρομικό ραντεβού στην περιοχή μας για φέτος και είμαστε εδώ όλοι παρόντες. Η λίμνη και το περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα Γιάννενα και μας χρειάζονται. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι η λίμνη ζει και αναπνέει», τόνισε ο κ. Καραμπίνας και συνεχάρη τον Ποσειδώνα για τη διοργάνωση, ενώ από την πλευρά του ο κ. Καλούδης υπογράμμισε: «Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τον αγώνα ψηλότερα, έναν αγώνα που ταξιδεύει την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα και έξω από τα σύνορα. Καλή επιτυχία και ευχαριστούμε τους εθελοντές για τη συμβολή τους».

Το πρόγραμμα
Το συνοπτικό αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου
18:30: Αγώνες δρόμου 3.600 μ. και 1.600 μ., ψυχαγωγικού χαρακτήρα, στις πλατείες και τα σοκάκια του Νησιού.
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου
17.30: Παραλίμνιος Δρόμος 1000 μ. για ΑμεΑ
18:00: Εκκίνηση του Παραλίμνιου Δρόμου «Μαμά –Καρότσι».
18:30: Εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ.
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
07.00: Δυναμικό βάδισμα 30 χλμ.
09.00: Αγώνας Δρόμου 30 χλμ.
09.15: Αγώνας Δρόμου 10χλμ.

12.30: Απονομή μεταλλίων.