Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Δέκα παίκτες και προπονητή από τα Γιάννινα έχει φέτος ο Θεσπρωτός

Ο Γιαννιώτης αμυντικός Κώστας Πάνος που μεταγράφηκε φέτος από τον Αχέροντα Καναλλακίου στον Θεσπρωτό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Και φέτος στη Γ’ Εθνική ο Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας θα προσπαθήσει να κάνει μια καλή πορεία, βασικά για να διασφαλίσει την παραμονή και ότι ήθελε προκύψει στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της προσπάθειας θα το στηρίξει στον Γιαννιώτη προπονητή Λάζαρο Σέμο και στους Γιαννιώτες ποδοσφαιριστές Σιουκουλάνι, Παππά, Πάνο, Αλεξίου, Γιάκο, Ηλία, Μπλέτσα, Τζιάλα και Νάκο. «Γιαννιώτικη παροικία» με λίγα λόγια έχει στηθεί στην Ηγουμενίτσα. Απ’ αυτούς ο τερματοφύλακας Παππάς δόθηκε δανεικός από τον ΠΑΣ Γιάννινα για να πάρει παιχνίδια, αφού μετά τον Κολιοφούκα είναι αυτός στην ιεραρχία και στη σειρά για να γίνει επαγγελματίας. Γι’ αυτό ήταν και στην προετοιμασία που έγινε στο Καρπενήσι.

Οι Σιουκουλάνι, Αλεξίου, Γιάκος, Τζιάλλας, Πάνος, Ηλίας πέρασαν από τις ομάδες νέων του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ερασιτέχνη. Δεν έγιναν επαγγελματίες και τράβηξαν  το δρόμο τους παίζοντας σε διάφορες άλλες ομάδες πριν καταλήξουν στον Θεσπρωτό. 

Ο Μιχάλης Ηλίας τελευταία ήταν στην Κρανούλα. Ο Ηρακλής Τζιάλλας πήγε ένα εξάμηνο στην Κοζάνη μαζί με τον Γιώργο Τάχια, γύρισε τον χειμώνα στο Βελισσάριο και τώρα πήγε Θεσπρωτία. 

Ο Δημήτρης Γιάκος (ξάδελφος του Ευριπίδη Γιάκου που παίζει στον ΠΑΣ) από τον ΠΑΣ πήγε να δοκιμάσει την τύχη του στη Σουηδία και τώρα γύρισε στην Ελλάδα με προορισμό το λιμάνι. 

Ο Αλεξίου από τον ΠΑΣ πήγε στο Θεσπρωτό, ο Σιουκουλάνι μέσω άλλων ερασιτεχνικών ομάδων. 

Ο Κώστας Πάνος έφυγε το 2013 από τον ΠΑΣ για τη Λάρισα, αλλά με τη βυσσινί φανέλα της ΑΕΛ είχε μία συμμετοχή, με συνέπεια την επόμενη χρονιά να πάει στον Εθνικό Φιλιππιάδας που έγινε βασικός. Πέρυσι πήγε στον Αχέροντα Καναλλακίου κάνοντας 30 συμμετοχές με 1 γκολ, δηλαδή έβγαλε όλο το πρωτάθλημα. Έλειψε μόνο από δύο παιχνίδια και ασφαλώς θα είναι βασικός στον Θεσπρωτό.  

Ο Γιάννης Νάκος ήταν επαγγελματίας στον ΠΑΣ την τριετία 2012-2015 αλλά με 5 μόνο συμμετοχές. Πήγε πέρυσι στον Θεσπρωτό και καθιερώθηκε εκεί. 

ο 19χρονος Μάριος Μπλέτσας από τον ΠΑΟ Κουτσελιού πήγε στον Θεσπρωτό. Κατάγεται από αθλητική οικογένεια. Ο αδελφός του προχθές μεταγράφηκε από τον Πανιώνιο στον Ηρακλή. Είναι γιός του Μιχάλη Μπλέτσα που πέρασε από τους ερασιτέχνες του Παναθηναϊκού, ενώ ο θείος του Βασίλης Μπλέτσας αγωνίσθηκε σε ΠΑΣ, Καλαμάτα και άλλες ομάδες.

Στον Θεσπρωτό είναι και ο Σάκης Κυριακόπουλος που είναι φοιτητής στα Γιάννινα. Πέρασε από τις ομάδες νέων και στη συνέχεια πήγε στην Ηγουμενίτσα.

Πέρα από τους ποδοσφαιριστές υπάρχει και ο προπονητής Λάζαρος Σέμος που είναι για πρώτη φορά στην τεχνική ηγεσία της Θεσπρωτικής ομάδας. Η διαδρομή του είναι γνωστή στα γήπεδα. Από την Προοδευτική Περάματος βρέθηκε στον ΠΑΣ, στον Ηρακλή, στο Παραλίμνι της Κύπρου, ξαναγύρισε στον ΠΑΣ και έκλεισε την καριέρα του σε άλλες ομάδες.