Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Οι ιστορίες με τις αποβολές τερματοφυλάκων του ΠΑΣ

Ο Λίσα αποβλήθηκε το 1977 στη Ριζούπολη γιατί χτύπησε τον Νίκο Καρούλια που ήταν αναπληρωματικός και έκανε ζέσταμα!

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι ο 4ος  τερματοφύλακας στην ιστορία του ΠΑΣ που αποβλήθηκε (την περασμένη Κυριακή στο ματς με τον Παναθηναϊκό) σε επίσημο αγώνα, αφού είχαν προηγηθεί οι Νίκος Ζαφειρόπουλος, Αλέκος Ράντος και Εδουάρδο Λίσα.
Είχε δε να αποβληθεί τερματοφύλακας του ΠΑΣ εννέα ολόκληρα χρόνια, καθώς το προηγούμενο περιστατικό ήταν σε αγώνα κυπέλλου με τον Φωστήρα στον Ταύρο στις 9-9-2007 όπου αποβλήθηκε ο Νίκος Ζαφειρόπουλος για ανατροπή επιθετικού παίκτη του «φονέα των γιγάντων».

Πιο πριν, στις 30-9-2000 σε αγώνα του ΠΑΣ με την Ξάνθη που έγινε στην Πάτρα για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής αποβλήθηκε ο Αλέκος Ράντος για επεισόδιο με τον Γιαννότσκο. Στη δεκαετία του ’70 ο Εδουάρδο Λίσα είχε αποβληθεί σε ένα ματς με τον Απόλλωνα Αθηνών στο γήπεδο της Ριζούπολης. Γιατί γρονθοκόπησε τον Νίκο Καρούλια που ήταν αναπληρωματικός και έκανε ζέσταμα δίπλα από τη γραμμή. Ο ΠΑΣ έχανε 3-2 και πίεζε για την ισοφάριση, καθώς το χρονόμετρο έδειχνε το 67ο λεπτό. Η μπάλα βγήκε πλάγια άουτ, ο Καρούλιας που έκανε ζέσταμα κρατούσε τη μπάλα για καθυστέρηση με συνέπεια να δεχτεί κάτι "ψιλές" από τον Λίσα που αποβλήθηκε!


Κάναμε αυτή τη μίνι ιστορική έρευνα όχι για να εκθέσουμε τον Πασχαλάκη, αλλά γιατί δεν είναι από τις συνηθισμένες περιπτώσεις οι αποβολές των τερματοφυλάκων. Γίνονται ασφαλώς αποβολές, αλλά όχι με τον ρυθμό που συνηθίζεται με τους παίκτες που παίζουν σε άλλες θέσεις. Και κάθε τι που δεν είναι σύνηθες, αλλά έχει το στοιχείο της σπανιότητας έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Ο Πασχαλάκης είναι ικανότατος γκολκίπερ και κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει ευθύνες για την αποβολή. Εκείνη τη στιγμή ξαφνιάστηκε, ίσως να μη είχε την αίσθηση του χώρου και έπιασε τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά έξω από την περιοχή. Συμβαίνουν αυτά και δεν θα του πάρουμε το κεφάλι. Πάνω στην ένταση και στη γρήγορη εξέλιξη των φάσεων, μπορεί να γίνουν και λάθη.