Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχίζει το κυνήγι βαθμών με ομάδες του χεριού του

Εννέα ομάδες του χεριού του έχει ο ΠΑΣ όπου μπορεί να μαζέψει πολλούς βαθμούς

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Από το ματς με τον Πλατανιά το Σάββατο ξεκινά το βαθμολογικό σαφάρι του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς έχει στη σειρά 9 παιχνίδια με ομάδες του δικού του βεληνεκούς όπου μπορεί να μαζέψει βαθμούς εντός και εκτός έδρας. Μετά θα αρχίσουν τα δύσκολα καθώς υπάρχουν δύο απανωτά παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΑΕΚ.
Τώρα ο ΠΑΣ στα εννέα παιχνίδια που ακολουθούν μπορεί να πάρει σημαντικούς βαθμούς που θα τον φέρουν ψηλά στη βαθμολογία, ώστε όταν κληθεί να περάσει από δύσκολα μονοπάτια να μη έχει κανένα άγχος και πίεση. 


Ο ΠΑΣ μετά τον Πλατανιά στα Γιάννινα έχει μπροστά του τις ομάδες Κέρκυρα (εκτός), Λεβαδειακό (εντός), Λάρισα (εντός), Παναιτωλικό (εκτός), Αστέρα Τρίπολης (εντός), Ξάνθη (εκτός), Βέροια (εντός), Ηρακλή (εκτός). Είναι μια σειρά αγώνων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα των 2,5 περίπου μηνών, που μέσα στα Γιάννινα έχει μεγάλη παράδοση έναντι των αντιπάλων, αλλά και εκτός έδρας στις έδρες που θα παίξει πήρε αρκετούς βαθμούς στο παρελθόν. 

Μετά θα δυσκολέψει το πρόγραμμα καθώς μέχρι το τέλος του α’ γύρου είναι το ματς με τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, συν τα δύο ματς της 1ης και 2ης αγωνιστικής που θα γίνουν εμβόλιμα με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Βέβαια στο ποδόσφαιρο ο διαχωρισμός εύκολων και δύσκολων αγώνων είναι σχετικός, καθώς κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, αλλά βάσει της λογικής και της προϊστορίας που υπάρχει, μια ομάδα σαν τον ΠΑΣ είναι πιο εύκολο να πάρει βαθμούς σε ματς με ομάδες του δικού του χεριού, παρά με ομάδες όπως είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. 

Έτσι, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν, ο ΠΑΣ σκοπεύει στη νίκη στο ματς του Σαββάτου με τον Πλατανιά, για να συνεχίσει με καλή ψυχολογία το βατό πρόγραμμα που έχει μπροστά του με την ανάλογη συγκέντρωση βαθμών. Επί του παρόντος έχει μπροστά του το ματς με την Κρητική ομάδα, όπως και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει αφού ο Ακόστα θα μείνει ενάμιση μήνα έξω, ενώ συνεχίζουν το ατομικό πρόγραμμα οι τραυματίες Μιχαήλ, Τζημόπουλος και Νικολιάς. Ο νεαρός Μαυροπάνος μετά την αρθροσκόπηση που υπεβλήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα, κάνει ειδικό πρόγραμμα και με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε ο τερματοφύλακας Πασχαλάκης που αποβλήθηκε. 

Με βάση τα τελευταία παιχνίδια ο Γιάννης Πετράκης βασικά θα προσπαθήσει να καλύψει τα κενά των Τζημόπουλου, Μιχαήλ και Ακόστα που είναι στη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Όπως τονίσαμε και χθες το πρόβλημα είναι περισσότερο στην άμυνα, όπου είναι διαθέσιμοι μόνο οι Σκόνδρας και Μπέριος. Το πιθανότερο είναι να παίξει στόπερ ο Ναδάλες όπως στη Λεωφόρο, ή ο Λίλα (εξέτισε την ποινή του) ή ο Μπουκουβάλας. 

Ο Κρητικός τεχνικός συνεχίζει στις πρωινές προπονήσεις το ανακάτεμα της τράπουλας για να βρει το ιδανικότερο σχήμα με εσωτερικές αλλαγές, για να διεκδικήσει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» με ιδιαίτερες αξιώσεις τη νίκη επί του Πλατανιά. Στο ματς αυτό ο ΠΑΣ έχει μια φοβερή παράδοση αφού στα 8 συνολικά παιχνίδια που έγιναν τα 4 τελευταία χρόνια στη Σούπερ Λίγκα (στα Γιάννινα και στα Περιβόλια) έχει 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Οι Κρητικοί δεν γεύτηκαν ακόμα τη χαρά της νίκης. 

Όμως ο Πετράκης που ξέρει καλά τους συντοπίτες του καθημερινά μιλά στους παίκτες να είναι σε εγρήγορση και να δώσουν πολλή μεγάλη σημασία στο παιχνίδι αυτό, καθώς η αντίπαλη ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα και διαθέτει ένα καλό σύνολο. Η προετοιμασία θα συνεχισθεί και σήμερα με πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Το άσχημο είναι ότι βρέχει σχεδόν κάθε απόγευμα στα Γιάννινα και τα γήπεδα στο προπονητικό κέντρο δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, αφού υπάρχουν λασπόνερα με κίνδυνο τραυματισμών.