Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Σκόνταψε ο ΠΑΣ, έφερε ισοπαλία 0-0 με τον Πλατανιά

ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς 0-0 σε ένα σκληρό παιχνίδι


Με λευκή ισοπαλία 0-0 σφραγίσθηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Πλατανιά στο στάδιο "Ζωσιμάδες" σε ένα σκληρό παιχνίδι. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, καθώς ο ΠΑΣ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, σε αντίθεση με την ομάδα της Κρήτης που πάλεψε σκληρά παίρνοντας μετά από 4 χρόνια θετικό αποτέλεσμα στα Γιάννινα.
Με το ίδιο αποτέλεσμα; είχε λήξει η μεταξύ τους αναμέτρηση και στην πρεμιέρα της αγωνιστικής σεζόν 2012-13. Ένα λεπτό πριν από το τέλος, στο 89' αποβλήθηκε δίκαια με 2η κίτρινη κάρτα ο Λίλα που θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική.

Παραφωνία του αγώνα ήταν ο διαιτητής Πουλημάς που έκανε λάθη, δείχνοντας το "τρακ" του πρωτάρη καθώς σφύριζε για πρώτη φορά αγώνα της Σούπερ Λίγκα. Ωστόσο θα τον κρίνουμε με επιείκεια γιατί ήταν το παρθενικό του παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε με λίγο διαφορετικό πρόσωπο λόγω των απουσιών έχοντας τον Περιστερίδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σκόνδρα, Μπέριο, Ναδάλες, από τα άκρα δεξιά τον Μπουκουβάλα, αριστερά τον Κούτρη, στη μεσαία γραμμή Ζάιρο, Λίλα, Κοζορώνη και στην επίθεση Κόντε και Μαμπουλού.

Στο α’ ημίχρονο δεν έγιναν οι μεγάλες φάσεις και γενικά το παιχνίδι ήταν μέτριο χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ναι μεν στο μεγαλύτερο διάστημα είχε κατοχή μπάλας η ομάδα του Πλατανιά που έπαιζε με αποφασιστικότητα, αλλά δεν έγινε ιδιαίτερα απειλητική. Η μοναδική φάση ήταν στο 43’ με την κεφαλιά του Μανούσου που απέκρουσε ο Περιστερίδης, αλλά είχε καταλογιστεί φάουλ και ουσιαστικά δεν καταγράφεται στο φιλμ του αγώνα.

Ο ΠΑΣ στο α’ μέρος έδειχνε να έχει προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, δεν τελείωνε καλά τις φάσεις, με αποτέλεσμα να μη απειλήσει ούτε μία φορά ουσιαστικά την εστία των φιλοξενουμένων. Ούτε από τα πλάγια έγιναν κάποιες κινήσεις όπως σε άλλα παιχνίδια, αλλά ούτε από τον άξονα έγινε κάτι της προκοπής. Έγιναν κάποιες καλές κινήσεις από τον Μαμπουλού, αλλά ήταν μόνος του και δεν είχε στηρίγματα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ βελτιώθηκε σε σχέση με το α’ ημίχρονο, απέκτησε ουσία το παιχνίδι του και θα μπορούσε σε 2-3 περιπτώσεις να φτάσει στο γκολ. Δεν κατάφερε όμως να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του για να ελέγχει την κατάσταση, αφού και ο Πλατανιάς αποδείχθηκε σκληρό καρύδι κάνοντας και αυτός επιθέσεις.

Το β’ ημίχρονο σημάδεψαν δύο πολύ σημαντικές φάσεις, όπου και οι δύο ομάδες έφτασαν κοντά στο γκολ. Στο 55’ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία ο Πλατανιάς με τον Γιανουμάκη και στο 62’ ο που η τύχη γύρισε την πλάτη στον «Άγιαξ» που έχασε διπλή ευκαιρία. Αρχικά με την κεφαλιά του Ναδάλες και μετά του Σκόνδρα.

Ο ΠΑΣ δεν ήταν στη μέρα του και βγήκε διπλά ζημιωμένος. Έχασε τους 2 βαθμούς αλλά και τον Λίλα που αποβλήθηκε στο 89’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

3’: Πρώτη επίθεση ΠΑΣ, ο Ζάιρο έδωσε τη μπάλα δεξιά στον αμαρκάριστο Μαμπουλού, αλλά βγήκε και απέκρουσε ο Σωτηρίου.

25’: Κίτρινη κάρτα στον Λίλα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μενδρινό.

33’: Μακρινό σουτ του Γιακουμάκη πέρασε πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ.

43’: Φοβερή απόκρουση του Περιστερίδη σε κοντινή κεφαλιά του Μανούσου μετά από κόρνερ του Μενδρινού, αλλά η φάση είναι ως μη γενόμενη γιατί ο Μανούσος έκανε φάουλ πάνω στον Μπέριο που σφύριξε ο Πουλημάς.

51’: Κεφαλιά από κοντά του Μανούσου άουτ σε σέντρα του Στανισάβλεβιτς.

53’: Καλό σουτ του Κόντε μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

55’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά, όταν σε μπαλιά του Μενδρινού ο Γιακουμάκης ήταν ακάλυπτος, έκανε το σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια αφού βρήκε λίγο κα το σώμα του Μπέριου.

62’: Διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε σέντρα του Κούτρη κεφαλιά του Ναδάλες στη γωνία απέκρουσε σε κόρνερ ο Σωτηρίου. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Κοζορώνη, κεφαλιά του Σκόνδρα πήρε κατεύθυνση για τα δίχτυα αλλά απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Αποστολόπουλος.

74’: Κίτρινη κάρτα στον Μπουκουβάλα για διαμαρτυρία.

77’: Κεφαλιά του Αποστολόπουλου μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ.

79’: Μακρινό σουτ του Βιδάλ με το αριστερό έφυγε άουτ.

81’: Κίτρινη κάρτα στον Γκλιάτιτς για χτύπημα πάνω στη φάση στον Μπουκουβάλα.

88’: Κίτρινη κάρτα στον Δώνη για σκληρό μαρκάρισμα.

89’: Κίτρινη κάρτα και αποβολή του Άντι Λίλα για σκληρό μαρκάρισμα.

92': Σουτ μέσα από την περιοχή του Γιακουμάκη πάνω από τα δοκάρια του Περιστερίδη.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Πουλημάς (Κέρκυρας) με βοηθούς τους Ζησιμόπουλο, Γεωργακόπουλο (Πειραιά). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Κύζας (Δράμας) και παρατηρητής ο Φλότσιος (Βοιωτίας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Κοζορώνης, Κούτρης (70’ Δώνης), Ζάιρο (75’ Βιδάλ), Σκόνδρας, Μαμπουλού, Κόντε (83’ Φερφελής), Λίλα, Ναδάλες.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Σκαρντοβέλι, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος (83’ Γουνδουλάκης), Στανισάβλεβιτς, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (91’ Ντιλαβέρ), Μανούσος, Μουνάφο (66’ Στάθης), Γιακουμάκης.