Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Το βιογραφικό και η πορεία του Ζάιρο στα γήπεδα (video)

Ο Ζάιρο σε μια χορευτική φιγούρα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ


Καθώς Ζάιρο αναμένεται να υπογράψει το μονοετές συμβόλαιό του με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ είναι ευκαιρία να δούμε την διαδρομή του πριν από τον ΠΑΟΚ, στον οποίο πέρυσι είχε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 1 γκολ, 4 συμμετοχές στο κύπελλο με 1 γκολ, 3 συμμετοχές στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με Κράσνονταρ ΦΚ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γκαμπάλα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από τον ΠΑΟΚ, ο 24χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός προέρχεται από τα Τμήματα Υποδομής της Μποταφόγκο. Το 2011 είχε έρθει στην Ευρώπη προκειμένου να συμμετάσχει σε φιλικό τουρνουά για λογαριασμό του Άγιαξ και αναδείχτηκε παίκτης της διοργάνωσης.

Εκείνη την εποχή ο Ζάιρο, σύμφωνα με τους ειδικούς, συγκαταλεγόταν στα 45 κορυφαία ταλέντα της χώρας του, ωστόσο στάθηκε άτυχος. Τραυματίστηκε στο πόδι κι έμεινε για αρκετό διάστημα εκτός δράσης χάνοντας την ευκαιρία να πάρει μεταγραφή στην Ευρώπη.

Επέστρεψε στην Μποταφόγκο κι έκανε νέο ξεκίνημα μέσω της μικρότερης Μαντουρέιρα στην οποία παραχωρήθηκε δανεικός.  Τον Ιανουάριο του 2014 η σλοβάκικη Τρέντσιν – η οποία είναι αδερφοποιημένη με τον Άγιαξ – του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στην Ευρώπη και ν’ αποδείξει πως μπορεί να δικαιώσει τις προσδοκίες που τον συνόδευαν.

Ο Ζάιρο δεν άργησε να δείξει το ταλέντο του. Σκόραρε στο ντεμπούτο του κόντρα στη Ζίλινα και καθιερώθηκε στην 11άδα.  Τη σεζόν 2014-15 ο 23χρονος εξελίχθηκε στο αστέρι των Σλοβάκων και τους οδήγησε στην κατάκτηση των πρώτων τίτλων στην ιστορία του συλλόγου.

Η Τρέντσιν κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Ζάιρο να σημειώνει 12 γκολ και να μοιράζει 10 ασίστ. Με τους Σλοβάκους ο Βραζιλιάνος, ο οποίος αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, σε 47 συμμετοχές πέτυχε 14 γκολ κι έδωσε 13 ασίστ.


Το καλοκαίρι του 2015 μετακόμισε από την Τρέντσιν στον ΠΑΟΚ και τώρα μετακομίζει για ένα χρόνο στα Γιάννινα.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ PAOK TV ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΑΙΡΟ