Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Πάμε για πρόκριση, μη ξεχνάς ότι είσαι ο Άγιαξ της Ηπείρου


Σήμερα ο ΠΑΣ καλείται να ανατρέψει την ήττα με 1-0 που υπέστη πριν από μία εβδομάδα στην Ολλανδία

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ένα ακόμα ματς με ιστορική σημασία δίνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς στις 20.00 (προσοχή η ΟΥΕΦΑ άλλαξε την ώρα από 21.00 σε 20.00) θα υποδεχτεί στο γήπεδο του Ατρομήτου στο Περιστέρι στην Άλκμααρ.
Θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από το συνδρομητικό κανάλι ΟΤΕsport 5. Μάλιστα η σύνδεση θα ξεκινήσει από τις 19.15 με όλα τα τελευταία νέα των ομάδων και συνεντεύξεις πριν από τη μάχη. 

Είναι το επαναληπτικό παιχνίδι για την 3η προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αφού είχε προηγηθεί η αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης στο AFAS stadion όπου η Άλκμααρ κέρδισε 1-0 με γκολ του Λούκασεν. Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα για τον θρυλικό «Άγιαξ της Ηπείρου» να κάνει την ανατροπή για να περάσει στη φάση των πλέι οφ, γράφοντας ίσως την πιο μεγάλη επιτυχία στην 50χρονη ιστορία του. 

«Είναι εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το κάνεις» τόνισε χαρακτηριστικά στην προχτεσινή συνέντευξη ο Γιάννης Πετράκης, έτσι για να είναι όλοι προσγειωμένοι, αλλά έδωσε τον τόνο της αισιοδοξίας, σαν ένα σύνθημα για αντεπίθεση νίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «πάντα σκεφτόμαστε θετικά, έντεκα αυτοί έντεκα και εμείς», λέγοντας και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, ότι η διαφορά δυναμικότητας δύο ομάδων φαίνεται σε βάθος χρόνου και όχι σε ένα παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι όλα είναι ανοιχτά στο σημερινό παιχνίδι και όλα μπορούν να γίνουν, ανεξάρτητα αν η Άλκμααρ κινείται σε όλη τη γκάμα των δραστηριοτήτων της σε υψηλότερο επίπεδο απ’ ότι ο ΠΑΣ. 

Ο κόσμος θα είναι στο πλευρό της ομάδας


Ο ιστορικός «Άγιαξ της Ηπείρου» καλείται να διαχειριστεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς οι Ολλανδοί έχουν προβάδισμα με τη νίκη 1-0 στο πρώτο παιχνίδι και πάντα είναι επικίνδυνη ομάδα. Όπως τόνισε και ο Πετράκης, ο ΠΑΣ βασικά θα προσπαθήσει να μη δεχτεί γκολ και παράλληλα να αναζητήσει στις κατάλληλες στιγμές γκολ είτε για να οδηγηθεί το ματς στην παράταση, είτε να γίνει ακόμα και η ανατροπή. Λογικά ο «Άγιαξ» θα ξεκινήσει συντηρητικά το παιχνίδι, με κλείσιμο όλων των διαδρόμων, γιατί αν βάλουν πρώτοι γκολ οι Ολλανδοί τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο. Προοδευτικά ανάλογα με την εξέλιξη θα προσπαθήσει με αντεπιθέσεις ή με τακτική πιο επιθετική για να παραβιάσει την εστία των φιλοξενουμένων. 

Η στρατηγική του ΠΑΣ θα εξαρτηθεί και πως θα παραταχτεί η Άλκμααρ, αν ξεκινήσει επιθετικά ή και αυτή θα φυλάξει περισσότερο τα νώτα της γιατί έχει το 1-0 υπέρ της και σταδιακά θα προσπαθήσει να βάλει γκολ για να κλειδώσει την πρόκριση. Είναι ένα παιχνίδι με πολλές παραμέτρους, όπου θα μετρήσει βασικά η κατάσταση των ομάδων και πόσο θα είναι στο πνεύμα του αγώνα, όπως και οι κινήσεις τακτικής που θα γίνουν από τους δύο πάγκους. Οι παίκτες του ΠΑΣ είναι αποφασισμένοι σε μια ακόμα αναμέτρηση να κάνουν κατάθεση ψυχής και ειδικά σ’ αυτό το παιχνίδι, αφού αν προκριθούν θα καταγράψουν τον πιο μεγάλο θρίαμβο της ιστορίας. Ναι μεν υπάρχει επίγνωση των δυσκολιών και σεβασμός στην ευρωπαϊκή πορεία της αντίπαλης ομάδας, αλλά ποτέ φόβος. 

Οι Γιαννιώτες και μέσα στο γήπεδο της Άλκμααρ στάθηκαν καλά, δημιούργησαν δυσκολίες στους γηπεδούχους και σε μια κακή στιγμή δέχτηκαν το γκολ της ήττας. Σήμερα θα τα παίξουν όλα για όλα με τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων τους. Υπάρχει πίστη και αισιοδοξία για νικηφόρο αποτέλεσμα. Γι’ αυτό έγινε και μεγάλη κινητοποίηση φιλάθλων που θα κάνουν «Ζωσιμάδες» το γήπεδο Περιστερίου. 

Το πώς θα παραταχθεί σήμερα ο ΠΑΣ δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα. Στα προηγούμενα τρία παιχνίδια (δύο με Οντ και το εκτός με Άλκμααρ) ξεκίνησε με την ίδια ενδεκάδα. Επειδή τα πράγματα τώρα είναι διαφορετικά ίσως ξεκινήσει με τον Κούτρη αντί του Φερφελή. Δηλαδή σε μια διάταξη 3-5-2 να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, στην άμυνα τους Μπέριο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, αμυντικά χαφ τους Κοζορώνη, Λίλα, στα άκρα από δεξιά τον Καρανίκα, αριστερά τον Ναδάλες, κεντρικό χαφ τον Ακόστα και στην επίθεση προωθημένο τον Γιάκο και από τα άκρα τον Κούτρη. Στην αποστολή είναι και οι Περιστερίδης, Σκόνδρας, Φερφελής, Δώνης, Κόντε, Μαμπουλού, Γαρουφαλιάς. 

Χθες λίγο πριν ξεκινήσει η απογευματινή προπόνηση ξέσπασε καταιγίδα στα Γιάννινα με κεραυνούς και δυνατή βροχή, με ανησυχίες μήπως δεν γινόταν η βραδινή πτήση. Τελικά όλα πήγαν καλά. Και προπόνηση έγινε στο ΠΕΑΚΙ, έστω προσεκτικά γιατί ήταν βρεγμένος ο αγωνιστικός χώρος αλλά και η πτήση έγινε κανονικά από Γιάννινα για Αθήνα. 



Μεγάλη κινητοποίηση φιλάθλων

Όλα μπλε και στα χρώματα του ΠΑΣ θα είναι σήμερα στο Περιστέρι καθώς υπολογίζεται ότι θα υπάρχουν γύρω στους 5 με 6 χιλιάδες φιλάθλους στις εξέδρες. Περισσότερο Ηπειρώτες της Αθήνας που είναι σε κινητοποίηση. Αλλά και από τα Γιάννινα πάρα πολλοί φίλαθλοι θα μετακινηθούν στην Αθήνα με ΙΧ αυτοκίνητα και με λεωφορεία. Χτες ναύλωσε δύο λεωφορεία και ο Δήμος Ιωαννιτών για τη μεταφορά των φιλάθλων. Μπορεί να είναι καθημερινή και εργάσιμη ημέρα, αλλά από το πρωί θα υπάρχει κομβόι οχημάτων από Γιάννινα προς Αθήνα. Σήμερα από τις 14.00 θα λειτουργήσουν τρία εκδοτήρια στις Θύρες 2, 4 και 7 έως και την ώρα έναρξης του αγώνα. Απαραίτητη η ταυτότητα και ο ΑΜΚΑ. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10, 15, 20 και 30 ευρώ μόνο για τα VIPS.

Επιστρέφει ο Έιντεν στην Άλκμααρ

Από χτες το απόγευμα είναι στην Αθήνα η αποστολή της Άλκμααρ που έφτασε με πτήση τσάρτερ. Ο προπονητής Φαν Ντε Μπρος από τους 40 παίκτες που ήταν δηλωμένοι στη λίστα της ΟΥΕΦΑ, επέλεξε 20 για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μ’ αυτούς και ο Έιντεν που είχε σπάσει τη μύτη στο φιλικό με τη Χέρτα και θα παίξει με προστατευτική μάσκα. Εκτός αποστολής είναι ο τραυματίας Μπεν Ριένστρα και ο Γιον Βαν Ντερ Λίντεν που έχει πρόβλημα στο ισχίο. Επίσης ο Μουαμέρ Τόνκοβιτς θα απουσιάσει γιατί είναι στους Ολυμπιακούς του Ρίο με την Ολυμπιακή ομάδα ποδοσφαίρου της Σουηδίας. Η αποστολή της Ολλανδικής ομάδας έχει ως εξής: ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:  Ροσέτ, Κουτίνιο, Όλι. ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γιόχανσον, Έιντεν, Φλααρ, Χαπς, Λούκασεν, Μπρέζαντσιτς. ΜΕΣΟΙ: Όβερεεμ, Χένρικσεν, Σέουντγενς, Βούιτενς, Χούπερτς.  ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γιαχανμπάκχς,  Βέγκχορστ, Ντος Σάντος,  Μούρεν, Φράιντεϊ, Γκαρσία.

Διαιτητές από την Αυστρία

Τον σημερινό αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Άλκμααρ θα διευθύνει ο Αυστριακός Ρόμπερτ Σορτζενχόφερ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μαξιμιλιάν Κόλμπιτσχ και Ρόλαντ Ρίντελ. Τέταρτος διαιτητής ο Ρένε Αϊσνερ επίσης από την Αυστρία.

Ξανάπαιξε η Άλκμααρ στο Περιστέρι


Η Άλκμααρ είχε ξαναπαίξει στο γήπεδο Περιστερίου στη φάση των πλέι οφ με τον Ατρόμητο. Το πρώτο ματς έγινε στις 22/8/2013 στο Περιστέρι και έληξε με σκορ 3-1 υπέρ των Ολλανδών που εξασφάλισαν την πρόκριση στους ομίλους, καίτοι έχασαν στο AFAS stadion 2-0 από τον Ατρόμητο. Μετά από 3 χρόνια οι Ολλανδοί θα ξαναπαίζουν στο Περιστέρι κόντρα στον ΠΑΣ. Στις 22 Αυγούστου 2013 κέρδισαν 3-1 με γκολ που σημείωσαν Γκούντμουντσον (2), Γιόχανσον. Το γκολ για τον Ατρόμητο σημείωσε με πέναλτι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Η σημερινή Άλκμααρ δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που έπαιξε κόντρα στον Ατρόμητο. Από τους 14 παίκτες που αγωνίστηκαν τότε κατά του Ατρόμητου είναι στην αποστολή για το σημερινί ματς μόνο οι Γιόχανσον, Βούιτενς, Χένρικσεν. Όπως και άλλος προπονητής αφού ο Χέριτ Γιαν Άλφονς Βέρμπεεκ έδωσε τη θέση του στον Φαν Ντε Μπρος.