Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Σε τέτοιες προσκλήσεις διεθνών αγώνων δεν λες ποτέ όχι

Μετά το ταξίδι στο Άλκμααρ στο Χόφενχάιμ θα βρεθεί αύριο ο ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ είχαν σχεδιάσει το φιλικό με τον Παναιτωλικό που έγινε την περασμένη Δευτέρα να είναι το τελευταίο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ρίχνοντας βάρος στο πρόγραμμα προετοιμασίας με χρονικό ορίζοντα το παιχνίδι πρεμιέρας με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για το πρωτάθλημα Σούπερ Λίγκα.
Όμως τα σχέδια τροποποιήθηκαν, καθώς προέκυψε η πρόταση από της Χοφενχάιμ που αγωνίζεται στη Μπουντεσλίγκα και σε μια τέτοια πρόσκληση για ένα διεθνές φιλικό στη Γερμανία δεν θα μπορούσαν οι Γιαννιώτες να κάνουν κάτι διαφορετικό από το να την αποδεχτούν.

Κάθε αγώνας εκτός συνόρων, έστω και φιλικός, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε ελληνική ομάδα που δεν έχει πάντα τέτοιες ευκαιρίες να βλέπει την αγωνιστική και οργανωτική εικόνα ξένων ομάδων που είναι σε ποιοτικά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Στο κλείσιμο αυτού του φιλικού βοήθησε και το γεγονός ότι το ματς με τον Πανιώνιο ορίστηκε για τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ενώ αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση ότι θα γινόταν Κυριακή, οπότε οι κυανόλευκοι έχουν μία επιπλέον ημέρα για προπονήσεις.

Έτσι οι Γιαννιώτες ετοιμάζουν βαλίτσες για Γερμανία καθώς το φιλικό έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Αυγούστου και ώρα Ελλάδος 13.00 στο προπονητικό κέντρο των Γερμανών. Μπορεί ο προπονητής Τζούλιαν Νάγκελσμαν στο ματς με τον ΠΑΣ να μη χρησιμοποιήσει όλους τους βασικούς παίκτες, αφού μια μέρα πριν στο γήπεδο «Ράιαν Νέκαρ Αρίνα» η Χοφενχάιμ θα δώσει φιλικό και με την Ισπανική Ατλέτικ Μπιλμπάο, αλλά όποιοι και αν αγωνιστούν δεν παύει να είναι παίκτες επιπέδου Μπουντεσλίγκα, από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Το ματς αυτό θα είναι μια καλή ευκαιρία για τον Γιάννη Πετράκη να δει την κατάσταση της ομάδας του, 8 ημέρες πριν από τη σέντρα του πρωταθλήματος. Για το κλείσιμο αυτού του φιλικού από την πλευρά της Γερμανικής ομάδας, αναπτύχθηκε μια φημολογία στα Γιάννινα ότι υπάρχει ενδιαφέρον της Χοφενχάιμ για τον Καρανίκα που έκανε καλές εμφανίσεις στα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποια επιβεβαίωση.

Το προηγούμενο τεστ με τον Παναιτωλικό ήταν θετικό, με πολύ καλές εντυπώσεις για το επιθετικό δίδυμο Μαμπουλού και Κόντε. Το δίδυμο αυτό θα δοκιμαστεί μεθαύριο στη Γερμανία για να έχει μια καλύτερη εικόνα ο κρητικός τεχνικός, αφού μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα πρέπει να ετοιμάσει την ενδεκάδα της πρεμιέρας με Πανιώνιο.

Η αναχώρηση θα γίνει αεροπορικώς αύριο βράδυ, αφού το πρωί γίνει κανονικά το πρόγραμμα προετοιμασίας στα Γιάννινα. Αυτές τις μέρες ο Γιάννης Πετράκης και οι συνεργάτες του δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην τακτική καθώς η ομάδα θα πρέπει να ανεβάσει στροφές, να γίνει το μοντάρισμα, ώστε να μπει δυνατά στο πρωτάθλημα, παρά το δύσκολο πρόγραμμα που έχει στην αφετηρία, με δύο εκτός έδρας παιχνίδια σε Νέα Σμύρνη με Πανιώνιο, Τούμπα με ΠΑΟΚ και μετά επιστροφή στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για το ματς με τον Ατρόμητο. Όμως στον ΠΑΣ έχουν μάθει να μη βλέπουν ονόματα αντιπάλων, αλλά το πώς αυτοί θα είναι έτοιμοι και θα βρουν τα πατήματά τους μέχρι την πρεμιέρα των αγώνων.

Για τα μεταγραφικά γίνονται προσπάθειες για την απόκτηση 1-2 παικτών για ενίσχυση του κέντρου και της επίθεσης, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι στους ορίζοντες. Αν γίνουν οι μεταγραφές που φημολογούνται δεν είναι βέβαια για τα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, καθώς ο Πετράκης δεν αλλάζει εύκολα την ομάδα και δίνει πάντα προτεραιότητα και εμπιστοσύνη στους παίκτες που έχει. Οι νέοι παίκτες σταδιακά θα ενταχθούν στο δυναμικό κάνοντας προσπάθεια για να πάρουν θέση στην ενδεκάδα.


Από χθες δοκιμάζεται με την ομάδα του ΠΑΣ και 20χρονος Αλβανός μεσοεπιθετικός που θα περάσει από το «μικροσκόπιο» του Πετράκη. Ο παίκτης έφτασε στο ΠΕΑΚΙ συνοδευόμενος από τον πατέρα του και έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Αλβανίας από μικτή ηλικία.