Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Γ. Πετράκης: Δεν φοβόμαστε, έντεκα αυτοί έντεκα και εμείς!

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου από αριστερά Ακόστα, Πετράκης, Καρβέλης (υπεύθυνος επικοινωνίας ΠΑΕ)


Συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Άλκμααρ έδωσαν ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης και ο Νόε Ακόστα εκ μέρος των παικτών του ΠΑΣ.

Στην πρώτη τοποθέτησή του για το παιχνίδι της Πέμπτης ο Γιάννης Πετράκης ανέφερε: «Το παιχνίδι είναι ορόσημο για την ομάδα μας. Είμαστε χαρούμενοι και είναι τιμή για μας που καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε αυτό το πολύ σπουδαίο παιχνίδι για την ομάδα μας. Αυτό είναι που καθορίζει και τη στάση μας απέναντι στο παιχνίδι. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ποιοτική ομάδα όπως είναι η Άλκμααρ με οργάνωση στο παιχνίδι της. Θα διαχειριστούμε ένα αποτέλεσμα (σ.σ. η ήττα του ΠΑΣ με 1-0 στην Ολλανδία) που είναι καλό αλλά κατά κάποιο τρόπο και ύπουλο αποτέλεσμα. Πρέπει εμείς να διαφυλάξουμε τα νώτα μας, να μη δεχτούμε γκολ αλλά παράλληλα να βάλουμε και γκολ στην αντίπαλη ομάδα. Αυτό ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας στη διαχείριση του παιχνιδιού. Αυτό είναι η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά είναι πόσο εμείς πιστεύουμε, το πόσο θέλουμε για να πετύχουμε το καλύτερο, για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Όλο μας το μέλημα είναι πως θα έχουμε την καλύτερη προσέγγιση στο παιχνίδι απέναντι στις δυσκολίες που έχει για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Πετράκης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων όπως:

-Αν παίζει ρόλο για την ομάδα που θα παίξει στο Περιστέρι και όχι στα Γιάννινα: «Για μένα παίζουμε στο σπίτι μας δεν υπάρχει αυτό».

-Πως θα προσεγγίσει ο ΠΑΣ το παιχνίδι με την Άλκμααρ: «Κάθε παιχνίδι προσεγγίζεται τακτικά ανάλογα με τα δεδομένα που υπάρχουν. Εμείς πρέπει να μη δεχτούμε γκολ και να βρούμε τον τρόπο να βάλουμε γκολ. Πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι στο παιχνίδι μας, γιατί έχουμε απέναντί μας μια επικίνδυνη ομάδα. Αλλά αυτά θα τα δούμε στην πράξη».

-Αν θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα: «Δεν το αποφάσισα ακόμα θα το δω και αύριο».

-Αν θα επιδιώξει το γρήγορο γκολ ή αν θα περιμένει παίζοντας αμυντικά: «Αυτά δεν λέγονται δημόσια. Είναι δουλειά δική μας πως θα παίξουμε».

-Ποια είναι η προσωπική του διαίσθηση για το παιχνίδι: «Πάντα σκεφτόμαστε θετικά και πιστεύουμε πάρα πολύ στις δυνατότητες της ομάδας μας και μ’ αυτό το πνεύμα μπαίνουμε σε όλα τα παιχνίδια».

-Για το τι περιμένει από τους Ολλανδούς: «Οι Ολλανδοί θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν το  υπέρ αποτέλεσμα που έχουν και αφού διασφαλίσουν αυτό να γίνουν προοδευτικά πιο επικίνδυνοι επιθετικά για να κλείσουν καλύτερα το παιχνίδι».


-Αν τον φοβίζει κάτι από την Άλκμααρ σύμφωνα με όσα είδε στο πρώτο παιχνίδι: «Δεν πρέπει να λέμε αν φοβόμαστε ή όχι. Η πράξη πρέπει να το δείχνει. Εμείς δεν ήμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, ξέρουμε ποιοι είμαστε, αλλά πάντα έντεκα παίκτες είναι από την άλλη πλευρά, έντεκα και με εμάς. Σε ένα παιχνίδι δεν φαίνεται πάντα η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων αλλά αυτό φαίνεται μόνο σε βάθος χρόνου. Εμείς θέλουμε σε όλα τα παιχνίδια να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με βάση τις ικανότητες που έχουμε. Και μετά πως θα διαχειριστούμε τον κάθε αντίπαλο». 

Σε λίγο οι δηλώσεις Νόε Ακόστα