Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Τι λέει ο θρυλικός Ντε Φαρία που ήταν μεταξύ των "Πασολέδων" στο Περιστέρι

Δεξιά ο θρυλικός Γκομεζ Ντε Φαρία με τον αείμνηστο Φέρεντς Πούσκας το 1971 στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων σε υποδοχή της αποστολής του Παναθηναϊκού που έδωσε φιλικό αγώνα στα Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μεταξύ των θεατών του αγώνα ΠΑΣ – Άλκμααρ στο Περιστέρι ήταν και ένα πρόσωπο συνυφασμένο άρρηκτα με την ιστορία του «Άγιαξ της Ηπείρου». Μιλάμε για τον παλιό προπονητή Γκομέζ Ντε Φαρία, που παρά την ηλικία του, δεν άντεξε να μείνει μακριά απ’ αυτό το ιστορικό ραντεβού του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Έτσι βρέθηκε και αυτός στο Περιστέρι, δηλώνοντας στον «Η.Α» τα εξής: «Ο ΠΑΣ είναι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που έχω δουλέψει ως προπονητής, σε εκείνα τα θρυλικά χρόνια και δεν μπορούσαν να μη πάω στο γήπεδο, τη στιγμή που έδινε ευρωπαϊκό παιχνίδι στην Αθήνα. Ένιωσα και εγώ μεγάλη χαρά με τον υπόλοιπο κόσμο, που η ομάδα των Ιωαννίνων έπαιξε στην Ευρώπη. Πάλεψε το παιχνίδι όσο μπορούσε, αλλά η Ολλανδική ομάδα έδειχνε καλύτερη ποιότητα». 

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Γκομέζ Ντε Φαρία είχε προσληφθεί στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ το καλοκαίρι του 1971 από την διοίκηση του Σάκη Τσουκανέλη. Αυτός είχε την ιδέα να έρθουν παίκτες από την Αργεντινή και με δικές του γνωριμίες ήρθαν στα Γιάννινα τον χειμώνα του 1972 οι Παστερνάκης, Γκλασμάνης, Κοντογιωργάκης και το καλοκαίρι οι υπόλοιποι τρεις, ήτοι Μοντέζ, Αλβαρέζ, Λίσα. Ο Φαρία ταυτίστηκε με ένα πολύ σημαντικό κομμάτι από την ιστορία του ΠΑΣ που άλλαξε ριζικά το ποδόσφαιρο στα Γιάννινα και στην Ήπειρο.