Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Από Σεπτέμβριο ξεκινά συναντήσεις για το γήπεδο ο Χριστοβασίλης

Αριστερά ο Γιώργος Χριστοβασίλης με την αντιπρόεδρο της Οντ και τον Δήμαρχο Σκίεν στη δεξίωση πριν από το ματς στη Νορβηγία

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η πρόσφατη συνάντηση του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη με τον Δήμαρχο της πόλης Θωμά Μπέγκα, άνοιξε για τα καλά την κουβέντα στα Γιάννινα, ώστε να βρεθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα του ΠΑΣ, σε περίπτωση που χρειαστεί να ξαναπαίξει στην Ευρώπη.
Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, μόλις περάσει ο Αύγουστος, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, τους Βουλευτές, την διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και του εθνικού σταδίου, για να συζητήσουν τι μπορεί να γίνει ώστε να υπάρχει και στα Γιάννινα ένα σύγχρονο γήπεδο που να καλύπτει και προδιαγραφές ευρωπαϊκών αγώνων.

Για να κάνει από μόνος του ο ΠΑΣ ένα δικό του ιδιόκτητο γήπεδο, όπως έκανε η Ξάνθη, ή η Λάρισα, φαντάζει κομμάτι πολύ δύσκολο, μάλλον ακατόρθωτο. Τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν έγινε σε παλιότερες καλές εποχές, είναι τρομερά δύσκολο να γίνει τώρα, όπου δεν υπάρχουν πηγές χρηματοδότησης. Τη λύση που βλέπει ιδανικότερη ο Χριστοβασίλης είναι στο χώρο του ΠΕΑΚΙ να γίνουν συμπληρωματικά έργα στο κεντρικό γήπεδο, με νέες κερκίδες, αποδυτήρια, κλπ,  χώρους για εμπορικές χρήσεις και να χτιστεί ένα γήπεδο 8000 – 10.000 θέσεων. Στη δεκαετία του ’90 που κατασκευάστηκε το αθλητικό κέντρο του ΠΕΑΚΙ στην έξοδο της πόλης προς Άρτας, έγινε ένα μικρό γήπεδο με κερκίδες 2500 θέσεων, αλλά η μελέτη προβλέπει τους χώρους για επέκταση των εξεδρών και την κατασκευή μεγαλύτερου γηπέδου. Η λύση ΠΕΑΚΙ φαίνεται σαν η προσφορότερη και όχι η ανακαίνιση του σταδίου «Ζωσιμάδες» που είναι μέσα στην πόλη, με στενότητα χώρων και με υποδομές από δεκαετίες πριν.

Επειδή το ΠΕΑΚΙ είναι ένα πολυδύναμο αθλητικό κέντρο που φιλοξενούνται εκεί και άλλα σωματεία, με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, γήπεδα 5Χ5, χώρους για ποδήλατο, τζόκινγκ των πολιτών και 2 άλλα γήπεδα ποδοσφαίρου και ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ανακύπτουν  πολλά προβλήματα και παράμετροι που θα πρέπει να ξεπεραστούν. Και για τη χρήση των χώρων, όπου είναι αδιανόητο όλο το ΠΕΑΚΙ να το πάρει ο ΠΑΣ, αλλά και για να βρεθούν οι πηγές χρηματοδότησης. Προφανώς στο πρότζεκ που σκοπεύει να παρουσιάσει ο Χριστοβασίλης σε Περιφερειάρχη και βουλευτές όπως και στον Υφυπουργό Αθλητισμού, θα αναφέρεται σε μια προσπάθεια συνεργασίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κάτι που προβλέπεται και από τη νομοθεσία. 

Είναι ένα καυτό αλλά πολύ ενδιαφέρον θέμα που απασχολεί όλους τους Γιαννιώτες, προκαλώντας πολλές συζητήσεις το καλοκαίρι, όταν ο ΠΑΣ σαν «τσιγγάνος» αναζητούσε γήπεδα άλλων πόλεων για να δώσει τον αγώνα ρεβάνς με την Άλκμααρ.