Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ώρες αγωνίας για τα μεταγραφικά του ΠΑΣ Γιάννινα

Είναι ο Ζάιρο (φωτο) του ΠΑΟΚ μεταγραφικός στόχος ή κάποιος άλλος παίκτης;

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Όσο πλησιάζει το τέλος της κανονικής μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού (αύριο το βράδυ πέφτει η αυλαία), τόσο εντείνονται και τα μεταγραφικά σενάρια στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Βασικός στόχος είναι να πάρει δανεικό τον Ζάιρο από τον ΠΑΟΚ, καθώς μ’ αυτόν στη μηχανή του θα γίνει πιο ποιοτική και δυνατή ομάδα. Η περίπτωση αυτή δεν είναι τωρινή, από τον Ιούνιο απασχολούσε τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Όλο το διάστημα του καλοκαιριού πέρασε από κάποιες φάσεις και τώρα στο κυανόλευκο στρατόπεδο περιμένουν τις τελικές αποφάσεις από τον ΠΑΟΚ αλλά και από την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Παράλληλα εξετάζουν και κάποιες εναλλακτικές λύσεις από το εξωτερικό αν δεν ευδοκιμήσει η περίπτωση Ζάιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται περίπτωση από τη Γαλλία επιθετικού ποδοσφαιριστή και μάλιστα οι επαφές είναι σε προχωρημένο στάδιο. 

Αν δεν γίνει κάτι μέχρι αύριο, τότε η δεύτερη ευκαιρία θα είναι με την παράταση των μεταγραφών που έδωσε η ΕΠΟ για ελεύθερους παίκτες. Έτσι σήμερα και αύριο είναι ένα κρίσιμο διήμερο για το μεταγραφικό κομμάτι του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Ο Πετράκης ζήτησε παίκτη που να έχει τα χαρακτηριστικά του Ίλιτς, δηλαδή να παίζει στην περιοχή αλλά και στην περιφέρεια και να έχει γρήγορες κινήσεις. Αν γίνει αυτή η μεταγραφή θα κλείσει και το ρόστερ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά τις χθεσινές εξελίξεις όπου υπάρχει ενδεχόμενο το άλλο Σαββατοκύριακο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, το φιλικό παιχνίδι που θα γίνει την Παρασκευή στα Γιάννινα με τον Α. Ο. Τρίκαλα αποκτά ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, γιατί θα είναι η πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα. 

Ο «γρίφος» είναι αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα από την αρχή τους αγώνες ή από την αγωνιστική που αναλογεί στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα αν ξεκινούσε κανονικά χωρίς την αναβολή του Κοντονή. Και τούτο γιατί αν οι αγώνες γίνουν από την αρχή ο ΠΑΣ θα κάνει πρεμιέρα στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και αν ξεκινήσουν από την 3η αγωνιστική θα υποδεχθεί στα Γιάννινα τον Ατρόμητο Περιστερίου. Επειδή κάθε παιχνίδι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που προϋποθέτουν και την ανάλογη προετοιμασία, στον ΠΑΣ περιμένουν το θέμα αυτό να ξεκαθαρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται για να καταστρώσουν την στρατηγική τους. 

Μετά το ρεπό της Δευτέρας από χθες ξεκίνησε η προετοιμασία με μια προπόνηση που έγινε το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ. Απόντες ήταν οι τραυματίες Καρανίκας και Μιχαήλ που κάνουν αποθεραπεία, καθώς ο πρώτος έπαθε διάστρεμμα και ο δεύτερος έχει ένα χτύπημα στο πόδι από το τελευταίο φιλικό με τη Λάρισα. Ο Λίλα αναχώρησε για τα Τίρανα για να ενσωματωθεί με την εθνική Αλβανίας για τα δύο φιλικά παιχνίδια που θα δώσει προσεχώς. Ο διεθνής μέσος έχει από πέρυσι και μια ποινή δύο αγωνιστικών που θα εκτίσει στα δύο προσεχή επίσημα παιχνίδια. Ξεκουράστηκαν οι Ακόστα και Ναδάλες.