Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Δεν υπάρχει ανησυχία με την περίπτωση Βιδάλ

Ένα διαδικαστικό θέμα πήγε λίγο πίσω την υπόθεση της μεταγραφής του Ιγκόρ Βιδάλ στον ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ένα καθαρά διαδικαστικό ζήτημα έχει «μπλοκάρει» προσωρινά την ανακοίνωση της απόκτησης για τρία χρόνια από τον ΠΑΣ του 20χρονου Βραζιλιάνου μέσου Ιγκόρ Βιδάλ.
Πρόκειται για το θέμα των «τροφείων» που δικαιούνται οι προηγούμενες ομάδες του, αφού σύμφωνα με τον κανονισμό της ΦΙΦΑ, όταν ένας παίκτης μεταγράφεται σε ομάδα του εξωτερικού οι προηγούμενες ομάδες του που τον είχαν στο δυναμικό τους σε ηλικία 15-22 ετών δικαιούνται ένα μικρό ποσοστό για την εκπαίδευσή του. Ο Βιδάλ είναι ελεύθερος, δεν έχει εξάρτηση από καμία ομάδα και γι’ αυτό υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΣ.

Ουσιαστικά είναι παίκτης του ΠΑΣ. Όμως η τοπική ΠΑΕ ζήτησε από τον μάνατζέρ του να φέρει από τη Βραζιλία τα σχετικά πιστοποιητικά για την προηγούμενη διαδρομή του για να ξέρει και που θα πρέπει να καταβάλει τα λεγόμενα «τροφεία» για τον ποδοσφαιριστή. Λόγω αυτής της εκκρεμότητας συνέβη και το παράδοξο ο ΠΑΣ να αναρτήσει προχθές το απόγευμα στην επίσημη ιστοσελίδα του την ανακοίνωση απόκτησής του με δηλώσεις του ποδοσφαιριστή και φωτογραφία του με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά αργότερα την απέσυρε από τη δημοσιότητα ως μη γενόμενη. Και αυτή η ανάκληση της ανακοίνωσης έχει να κάνει με το παραπάνω ζήτημα των «τροφείων» που δεν είναι ουσιαστικό εμπόδιο για τη μεταγραφή. Ο Βιδάλ ψάχνει για σπίτι στα Γιάννινα για τη μόνιμη εγκατάστασή του και συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις. 

Επίσης με αφορμή την απουσία του Φερφελή από την προχθεσινή προπόνηση βγήκε μια φήμη στα Γιάννινα περί διαζυγίου με την ομάδα, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε και στο δελτίο Τύπου ο υψηλόσωμος επιθετικός αναφέρθηκε ως τραυματίας. 

Ο ΠΑΣ ψάχνει για να βρει έναν γρήγορο κυνηγό που θα παίζει και από τα πλάγια, όπως είχε τα τελευταία χρόνια τον Μπράνα Ίλιτς, καθώς στο ρόλο αυτό μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν ούτε ο Μπαμπουλού, ούτε ο Κόντε που είναι φορ περιοχής και όχι περιφερειακοί. Αυτή είναι η μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει στο ρόστερ του ΠΑΣ, για να κλείσει και ο μεταγραφικός κύκλος ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Ενδιαφέρον υπήρχε και για τον Ζάιρο του ΠΑΟΚ από πολύ καιρό με τη μορφή δανεισμού, αλλά πέρασε πολύς καιρός χωρίς να γίνει τίποτα, οπότε δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι στους ορίζοντες. 

Η προετοιμασία συνεχίσθηκε και χθες με διπλές προπονήσεις πρωί και απόγευμα. Το επόμενο φιλικό τεστ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι με τη Λάρισα μεθαύριο Σάββατο 27 Αυγούστου και ώρα 18.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Θα είναι μια ακόμα καλή ευκαιρία για τον Γιάννη Πετράκη να δει σε αγώνα την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του αλλά παράλληλα να καλυφθεί και το αγωνιστικό κενό του Σαββατοκύριακου. Η επιστροφή από την άδεια του Λίλα σίγουρα θα κάνει πιο δυνατό τον ΠΑΣ στη μεσαία γραμμή.