Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Θα πάνε για αργότερα οι πρόωρες ανανεώσεις συμβολαίων

Ο Άντι Λίλα στον αγώνα με την Άλκμααρ στο AFAS stadion

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να είναι στραμμένο το ενδιαφέρον στο μεταγραφικό κομμάτι που αναπτύξαμε παραπάνω, αλλά στον ΠΑΣ δίνουν προτεραιότητες για να «δέσουν» με επέκταση συμβολαίων παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα.
Κάτι που έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να καταφέρουν οι υπεύθυνοι του ΠΑΣ να διατηρήσουν τον βασικό κορμό για πολλά χρόνια, πράγμα που βοήθησε σημαντικά στο να υπάρχει συνοχή.

Έτσι οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις σκέψεις του Γιώργου Χριστοβασίλη είναι να κάνει πρόταση ανανέωσης συμβολαίων στους ποδοσφαιριστές Νόε Ακόστα, Θόδωρο Μπέριο, Άντι Λίλα, αφού τα συμβόλαιά τους λήγουν στις 30-6-2017 και από 1-1-2017 έχουν δικαίωμα να διαπραγματευτούν την μεταγραφή τους σε άλλη ομάδα. Αυτό είναι ένα θέμα όχι άμεσης προτεραιότητας αλλά θα ενεργοποιηθεί μεσοπρόθεσμα. 

Η ΠΑΕ εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για να μείνουν στην ομάδα και στα επόμενα χρόνια, να το σκεφτούν και οι παίκτες, αλλά πότε θα τους γίνουν προτάσεις και θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι άγνωστο. Ίσως να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. Και οι τρεις είναι πολύτιμοι για τον ΠΑΣ παίκτες, τους οποίους θέλει και ο Πετράκης να έχει τα επόμενα χρόνια. 

Εκτιμάται ότι και οι παίκτες θα συζητήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της παραμονής, αφού είναι αρκετά χρόνια στην ομάδα και είναι δεμένοι με το περιβάλλον του ΠΑΣ αλλά και με τον κόσμο, νιώθοντας πολλές φορές την αγάπη και την εκτίμηση. Υπάρχει χρόνος μπροστά για να συζητήσουν οι παίκτες με τον πρόεδρο και να υπάρξουν αποτελέσματα. 

Στις 30-6-2017 λήγει και το συμβόλαιο του Χρήστου Δώνη αλλά αυτός είναι μια διαφορετική περίπτωση, καθώς είναι δανεικός από τον Παναθηναϊκό. Στα Γιάννινα λέγεται ότι ο ΠΑΣ έχει το δικαίωμα να τον κρατήσει και τα επόμενα χρόνια καταβάλλοντας ένα ποσό στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την πράσινη ΠΑΕ.