Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Στρατηγική με δύο στόχους ετοιμάζει ο ΠΑΣ για το ματς της Πέμπτης

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα με την Άλκμααρ.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Όσο πλησιάζουν οι μέρες για το ματς με την Άλκμααρ που θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη στο γήπεδο του Ατρόμητου στο Περιστέρι (21.00 OTEsports), τόσο εντείνεται η αγωνία όλων.
Είτε των ανθρώπων που είναι μέσα στην ομάδα για να ετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα, είτε των φιλάθλων που ετοιμάζονται με κάθε μεταφορικό μέσο να ταξιδέψουν για την Αθήνα ώστε να συμπαρασταθούν στην μεγάλη προσπάθεια που θα κάνει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» για να πάρει νίκη – πρόκριση και να ανατρέψει την ήττα με 1-0 που υπέστη στο AFAS stadion.

Στο προχτεσινό φιλικό με την Κέρκυρα ο ΠΑΣ δεν πήγε τόσο καλά, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο αφού δεν έπαιξε η βασική ενδεκάδα. Ούτε ενδείκνυται η εμφάνιση αυτή για συμπεράσματα ενόψει της μεγάλης μάχης με την Ολλανδική ομάδα. Ο Γιάννης Πετράκης έκανε κάποιες παρατηρήσεις στους παίκτες για κάποια πράγματα που δεν του άρεσαν στο προχθεσινό φιλικό, χωρίς να τον προβληματίζει κάτι για το ματς με την Άλκμααρ. 

Η προετοιμασία συνεχίσθηκε και χθες έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην του Νικολιά που ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο. Οι κυανόλευκοι σφίγγουν και πάλι τα δόντια και τις γροθιές για να ανταποκριθούν στη δύσκολη αποστολή που έχουν, απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι η Άλκμααρ που συγκαταλέγεται στις 4 κορυφαίες της Ολλανδίας μαζί με Άγιαξ, Φέγενορντ, Αϊντχόβεν. Δεν είναι μόνο ότι θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα αποτέλεσμα με αμυντική τακτική ή να διασφαλίσουν κεκτημένα, αλλά θα πρέπει να ανατρέψουν το σκορ της ήττας με 1-0 που υπέστησαν στο AFAS stadion.

Τα ζητούμενα είναι δύο για τον ΠΑΣ, αφενός μεν να διασφαλίσει την άμυνα για να μη δεχτεί γκολ κρατώντας σε απόσταση ασφαλείας από την περιοχή του Πασχαλάκη τους αντίπαλους παίκτες και αφετέρου θα πρέπει να αναζητήσει και γκολ για την ανατροπή ή να πάει το ματς στην παράταση. Πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο στήνουν την στρατηγική τους παίκτες και τεχνική ηγεσία με καθημερινές προπονήσεις.

Περισσότερα για το παιχνίδι με την Άλκμααρ θα πει ο Γιάννης Πετράκης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στις 18.00 στο ΠΕΑΚΙ λίγο πριν από την απογευματινή προπόνηση. Είναι η καθιερωμένη συνέντευξη που επιβάλλεται και από τους κανόνες της ΟΥΕΦΑ. Αυτή τη φορά επιλέχτηκε να γίνει στα Γιάννινα και όχι παραμονές του ματς στην Αθήνα, για να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση των Γιαννιωτών φιλάθλων.

Στον ΠΑΣ εξακολουθούν να δουλεύουν με σοβαρότητα και να κρατούν χαμηλούς τόνους. Γι’ αυτό και αποφεύχθηκαν οι δηλώσεις και οι συνεντεύξεις στα ΜΜΕ παρά τις προτάσεις που υπήρξαν. Η αποστολή θα αναχωρήσει αύριο το βράδυ αεροπορικώς για Αθήνα, χωρίς να γίνει προπόνηση στο γήπεδο Περιστερίου.

Πυρετωδώς ετοιμάζουν το ταξίδι τους και οι φίλαθλοι. Άλλοι με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους, άλλοι με τα λεωφορεία των συνδέσμων, ενώ μεγάλη κινητοποίηση επικρατεί και στους Ηπειρώτες της Αθήνας. Σωματεία και σύλλογοι Ηπειρωτών, αδελφότητες, μετά την πρόσκληση που έκανε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ετοιμάζονται να κάνουν εντυπωσιακή παρουσία την Πέμπτη στο Περιστέρι, ώστε το γήπεδο του Ατρόμητου να θυμίζει Ήπειρο, να θυμίζει Γιάννινα και στάδιο «Ζωσιμάδες».


Ήδη η ΠΑΕ από χθες ανακοίνωσε τον τρόπο που θα γίνει η αγορά και προμήθεια των εισιτηρίων. Ο κόσμος είναι ικανοποιημένος και εδώ που έφτασε ο ΠΑΣ. Το ότι στα 50 χρόνια ιστορίας συμμετείχε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση φτάνοντας στην 3η φάση, από μόνο του το γεγονός αυτό είναι μια τεράστια επιτυχία που καταγράφεται στην ιστορία. Όπως σχολίαζαν οι φίλαθλοι στις εξέδρες του προχθεσινού αγώνα με την Κέρκυρα συναντώντας παίκτες που είδαν μαζί τους το ματς, ότι έρθει με την Άλκμααρ θα είναι επιτυχία τεραστίων διαστάσεων. Και αν δεν έρθει, δεν χάθηκε ο κόσμος και ούτε μειώνεται η όλη λάμψη και προσπάθεια. Αν δεν μπορέσει να κάνει την ανατροπή ο ΠΑΣ θα αποχωρήσει από τον θεσμό με ψηλά το κεφάλι. Έτσι οι Γιαννιώτες ετοιμάζονται χωρίς άγχος να αντιμετωπίσουν τους Ολλανδούς κάνοντας την μεγάλη υπερπροσπάθεια και ότι βγει στην πορεία.