Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Γ. Πετράκης: Σεβόμαστε στην Οντ αλλά μεγαλύτερο σεβασμό έχουμε στη δική μας ομάδα

Ο Γιάννης Πετράκης σε μια συζήτηση με τον Χρήστο Δώνη στο Καρπενήσι στο τέλος μιας προπόνησης


Δύσκολο θα είναι το έργο του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στην Οντ Γκρένλαντ όπως δήλωσε ο Γιάννης Πετράκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για την ομάδα του. Πολύ καλή ομάδα χαρακτήρισε ο Γιάννης Πετράκης την Οντ Γκρένλαντ μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, την οποία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. 

«Για όλους τους αντιπάλους έχω σεβασμό, όμως μεγαλύτερο σεβασμό έχουμε στη δική μας ομάδα. Πρόκειται για πάρα πολύ καλή ομάδα και το λέω επειδή την έχουμε αναλύσει. Θα είναι δύσκολη η πρόκριση για όλους μας. Μέσα από την ανάλυση και την καλή προσέγγιση του παιχνιδιού, θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης», σχολίασε, μιλώντας στον Γιώργο Χελάκη. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη πρόκριση της Γαλλίας στον τελικό του Euro με το 2-0 επί της Γερμανίας. 

Αναλυτικά μίλησε για:

-τη χθεσινή νίκη της Γαλλίας επί της Γερμανίας στον δεύτερο ημιτελικό του Euro 2016: «Ήταν επιλογή της Γαλλίας να δώσει γήπεδο στους Γερμανούς και να περιμένει εκείνη στη κόντρα. Αυτό δημιουργεί συνθήκες στο παιχνίδι για κάποιες ομάδες που δεν το έχουν συνηθίσει, όμως κατά συνθήκες προκύψει πίεση σχεδιασμένα ή από τις ίδιες τις συνθήκες μπορεί να υπάρξει αιφνιδιασμός. Ο συνδυασμός αυτών των δύο γεγονότων έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Η Γερμανία είχε τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες να σκοράρει, δεν τα κατάφερε και όταν δεν καταφέρνεις να βάλεις γκολ το πληρώνεις όπως το πλήρωσαν και εκείνοι. Το ίδιο έγινε με την Πορτογαλία και την Ουαλία». 

-την τακτική που ακολουθούν αρκετοί προπονητές που δίνουν χώρο στις αντίπαλες ομάδες: «Δεν είναι απόλυτα αποτυπωμένο αυτό. Τα περισσότερα γκολ στο euro δεν έχουν μπει από μετάβαση, έχουν μπει από οργανωμένες επιθέσεις. Όλες οι ομάδες χτίζουν και επενδύουν στο σχέδιο της μετάβασης. Υπάρχει και η άλλη πλευρά σε αυτό που αναπτύσσεται. Τα περισσότερα γκολ δεν μπήκαν σε πρώτο χρόνο, αφού οι ομάδες ήταν οργανωμένες και στη ροή του αγώνα μετά από έναν αριθμό με πάσες που έγιναν πριν. Πρέπει να έχεις την ικανότητα να δημιουργείς σε δεύτερο – τρίτο χρόνο ή να δημιουργείς συνθήκες για να προκύψει κάποιο λάθος και να σκοράρεις». 

-τους νέους χώρους που χρησιμοποιούνται πλέον: «Αλήθεια είναι αυτό. Όταν παίζεις σε κλειστούς χώρους, είναι δύσκολο για όλους τους παίκτες να βρουν χώρους για να σκοράρουν. Πάμε για παιχνίδι καινούργιων χώρων και να χαλάσεις το παιχνίδι των αντιπάλων». 

-τον τελικό Πορτογαλία-Γαλλία: «Ο Σάντος δεν συνηθίζει να ρισκάρει. Θα προσπαθήσει να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού με πολλές πάσες στο δεύτερο τρίτο. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του κύριου Ντεσάν, όμως πιστεύω ότι θα ακολουθήσει και εκείνος μία ανάλογη τακτική. Από στημένες φάσεις ή από λάθη θα προκύψει κάποιο γκολ». 

-την αναμέτρηση του ΠΑΣ με την Οντ, στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League: «Για όλους τους αντιπάλους έχω σεβασμό, όμως μεγαλύτερο σεβασμό έχουμε στη δική μας ομάδα. Πρόκειται για πάρα πολύ καλή ομάδα και το λέω επειδή την έχουμε αναλύσει. Θα είναι δύσκολη η πρόκριση για όλους μας. Μέσα από την ανάλυση και την καλή προσέγγιση του παιχνιδιού, θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης». 

-τις μεταγραφές που αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα από τον ΠΑΣ: «Μένουμε σε αυτά που έχουμε, και η συγκέντρωση είναι αυτό που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Δεν ωφελεί όταν η σύνθεση είναι διαφορετική. Πιστεύω στα παιδιά και την προσπάθειά τους. Είμαστε σε διαδικασία να πάρουμε κάποιους παίκτες, όμως εγώ πιστεύω στους παίκτες μου και θα δώσουμε πολύ μεγάλη μάχη για να πετύχουμε τον στόχο μας».


ΠΗΓΗ: sport-fm.gr