Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Γνωρίστε την Οντ με τα μυστικά και τα βιογραφικά των παικτών της

Ο 20χρονος γκολκίπερ της Οντ Σόντρε Ρόσμπαχ που θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια στο στάδιο "Ζωσιμάδες"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πλησιάζουν οι μέρες και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το παιχνίδι ΠΑΣ – Οντ Γκρένλαντ Νορβηγίας που θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 14 Ιουλίου και ώρα 21.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων για τη 2η φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία του ΠΑΣ, κάτι που έφτασε στα ύψη το ενδιαφέρον του κόσμου και όλων των Ηπειρωτών. Παράλληλα ο ΠΑΣ είναι και η πρώτη ελληνική ομάδα που ξεκινά τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις για τη νέα αγωνιστική σεζόν 2016-17.

Στην 3η φάση του Γιουρόπα θα μπουν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ, ενώ ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα ξεκινήσει από τους ομίλους του κορυφαίου θεσμού. Είναι ευκαιρία σήμερα να γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές της πρώτης ευρωπαϊκής παράστασης για την Ήπειρο που θα γίνει μεθαύριο στο ιστορικό στάδιο «Ζωσιμάδες». Κυρίως να γνωρίσουμε την αντίπαλη ομάδα Οντ Γκρένλαντ που απέκλεισε στον 1ο γύρο την Φινλανδική Μάριεχαμν (2-0 στη Νορβηγία, 1-1 στη Φινλανδία) και φτάνει στα Γιάννινα για να αντιμετωπίσει τον «Άγιαξ της Ηπείρου». 

Ο αρχηγός της Οντ Στέφεν Χάγκεν που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας


Οι δύο ομάδες έχουν ήδη από την περασμένη Παρασκευή κοινοποιήσει στην ΟΥΕΦΑ τη λίστα με τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσουν οπότε μπορούμε να δούμε τους πρωταγωνιστές, που θα μονομαχήσουν αυτή την Πέμπτη στα Γιάννινα παρουσιάζοντας σήμερα το ρόστερ της Οντ. 

Η Όντ εδρεύει στον Δήμο Σκίεν του Γκρένλαντ με πληθυσμό 62.537 κατοίκους που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Νορβηγίας. Έδρα της είναι το γήπεδο «Skagerak Arena Skien» χωρητικότητας 12.500 θεατών. Πέρσι η Οντ έφτασε μέχρι τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αφού απέκλεισε Σερίφ Τίρασπολ (Μολδαβία), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Έλφσμποργκ (Σουηδία) και αποκλείστηκε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στο πρωτάθλημα Νορβηγίας κατέκτησε την 4η θέση ενώ έφτασε στα ημιτελικά του κυπέλλου. Ιδρύθηκε στις 31 Μαρτίου 1984 και στο διάστημα 1994-2012 ήταν γνωστή ως Οντ Γκρένλαντ. Έχει κατακτήσει 12 φορές το κύπελλο Νορβηγίας. 

Στο τιμόνι της βρίσκεται από το 2008 ο ισόβιος τεχνικός της Ντάγκ-Έιλεβ Φάγκερμο και στο ρόστερ της διαθέτει μερικά πολύ αξιόλογα ονόματα όπως ο 30χρονος διεθνής στόπερ Στέφεν Χάγκεν, ο επίσης διεθνής μέσος Γιόνε Σάμουελσεν, αλλά και το νέο παιδί θαύμα του νορβηγικού ποδοσφαίρου, ο 19χρονος Μαροκινός… ζογκλέρ Ραφίκ Ζεκνινί, ο οποίος έκανε όργια απέναντι στην Ντόρτμουντ και βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα των Βεστφαλών, αλλά και πολλών άλλων ευρωπαϊκών κλάμπ.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Σόντρε Ρόσμπαχ (Sondre Rossbach): Γεννήθηκε στις 7-2-1996, προέρχεται από τις ομάδες νέων και από το 2014 είναι στην πρώτη ομάδα.

Βίλτζαρ Ροσόλτ (Viljar Røsholt): Γεννήθηκε στις 21-7-1996 και προέρχεται από την ομάδα νέων της Οντ.


ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ο Δανός δεξιός αμυντικός της Οντ Έπσεν Ρουντ


Έσπεν Ρουντ (Espen Ruud): Γεννήθηκε στις 26-2-1984, από τους πιο έμπειρους παίκτες. Είναι Δανός και αγωνίστηκε πολλά χρόνια στην Οντένσε από την οποία τον Ιανουάριο 2015 τον απέκτησε η Οντ. 

Βέγκαρντ Μπέργκαν (Vegard Bergan): Γεννήθηκε στις 20-2-1995 και προέρχεται από τις ομάδες νέων της Οντ. Είναι επαγγελματίας από πέρυσι. 

Τόμας Γκρόγκαρντ (Thomas Grøgaard): Γεννήθηκε στις 8-2-1994 και προέρχεται από τα τμήματα νέων της Οντ. Μέχρι το 2013 ήταν στη δεύτερη ομάδα και από τότε προωθήθηκε στην πρώτη. 

Φρεντρίκ Σεμπ Μπέργε (Fredrik Semb Berge): Γεννήθηκε στις 6-2-1992. Είναι γέννημα θρέμμα της Οντ από τα τμήματα υποδομών της. Πήγε για λίγο σε Μπρόντμπι, Μόλντε αλλά από το φετινό καλοκαίρι επέστρεψε στην Οντ.
Γιοακίμ Νίλσεν (Joakim Nielsen): Γεννήθηκε στις 24-4-1991. Είναι φετινή μεταγραφή από τη Νορβηγική ομάδα Χάουγκεσουντ στην οποία αγωνίστηκε πέντε χρόνια.

Στέφεν Χάγκεν (Steffen Hagen): Γεννήθηκε στις 8-3-1986 και είναι ο αρχηγός της Οντ, καθώς προέρχεται από τα τμήματα υποδομών της Οντ. Από το 2010 είναι βασικό στέλεχος και ο εμβληματικός αρχηγός.

Λαρς-Κρίστιαν Έρικσεν (Lars-Kristian Eriksen): Γεννήθηκε στις 28-6-1983 και αποκτήθηκε το 2012 από τη Λίλεστρομ. 

 Γιόν Κιτελάνο (John Kitelano): Γεννήθηκε στις 18-10-1999. Ο Βενιαμίν της ομάδας με συμμετοχές με την εθνική παίδων. Κι αυτός είναι από τις ομάδες νέων της Οντ.

Βέγκαρντ Κόνγκσρο (Vegard Kongsro): Γεννήθηκε στις 7-8-1998. Προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας.  

ΜΕΣΟΙ


Ο νεαρός κεντρικός χαφ Φρέντρικ Γένσεν


Αρντιάν Γκασί (Ardian Gashi): Γεννήθηκε στις 20-6-1981 στη Σουηδία. Από τους λίγους παίκτες που είναι με μεταγραφή από άλλες ομάδες. Η Οντ τον απέκτησε το 2014 από τη Χέλσινγκμποργκ της Σουηδίας. 

Όλιβερ Μπεργκ (Oliver Berg): Γεννήθηκε στις 8-8-1993 και μεταγράφηκε το 2013 από τη Ράουφος.

Γιόνε Σάμουελσεν (Jone Samuelsen): Γεννήθηκε στις 6-7-1984 και έχει 10 συμμετοχές με την Εθνική Νορβηγίας. Παλιότερα αγωνίσθηκε στη Χαούγκεσουν και Βίκινγκ. 

 Φρέντρικ Νορντκβέλε (Fredrik Nordkvelle): Γεννήθηκε στις 13-9-1985 και είναι από τα πιο γνωστά ονόματα. Αποκτήθηκε το 2013 από τη Μπραμ.

Φρέντρικ Όλντρουπ Γένσεν (Fredrik Oldrup Jensen): Γεννήθηκε στις 18-5-1993. Προέρχεται από τις ομάδες νέων και στην πρώτη ομάδα της Οντ προωθήθηκε το 2012. 

Έρικ Έικενγκ (Erik Eikeng): Γεννήθηκε στις 3-8-1996 και αναδείχτηκε από τις ομάδες νέων της Οντ.


ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Όλε Τζόργκε Χάλβορσεν (Ole Jørgen Halvorsen): Γεννήθηκε στις 2-9-1987 από τα βασικά στελέχη της ομάδας. Αποκτήθηκε με μεταγραφή το 2013 από τη Φρέντρικσταντ ενώ πριν αγωνίστηκε και στη Σόγκνταλ.  

Ο Χέντρικ Γιόχανσεν θέλει πολύ προσοχή από την άμυνα του ΠΑΣ καθώς είναι ο προωθημένος κυνηγός της Οντ

Χέντρικ Κέλσρουντ Γιόχανσεν (Henrik Kjelsrud Johansen): Γεννήθηκε στις 22-3-1993 και είναι ο σέντερ φορ της Όντ. Αποκτήθηκε το 2013 από τη Χαούγκεσουν ενώ πριν αγωνίστηκε και στη Ράουφος. 

Ολίβιερ Οσεάν (Olivier Occean): Γεννήθηκε στις 23-10-1981 από τον Καναδά. Από τους πιο έμπειρους παίκτες με παραστάσεις από άλλα πρωταθλήματα που έχει στο δυναμικό της η Οντ. Αποκτήθηκε το 2014 από την Καϊζερσλάουτερν, ενώ στη Μπουντεσλίγκα αγωνίστηκε και σε Όφεμπαχ, Γκρόιτερ Φιρτ, Άϊντραχτ Φρανκφούρτης. Είναι σέντερ φορ και μπαίνει κυρίως σαν αλλαγή. 

Ραφίκ Ζεκνινί (Rafik Zekhnini): Γεννήθηκε στις 12-1-1988 είναι διεθνής στην εθνική ελπίδων και είναι βασικό αριστερό χαφ. Προέρχεται από τα τμήματα υποδομών της Οντ.

Σίγκουρντ Χάουγκεν (Sigurd Haugen): Γεννήθηκε στις 17-7-1997 και τον Ιανουάριο αποκτήθηκε από για τη 2η ομάδα της Οντ από την Σάντνες Ούλφ.

Ζακαρία Μασούντι (Zakaria Messoudi): Γεννήθηκε στις 30-10-1993 στο Μαρόκο. Έχει υπηκοότητα Καναδική. Ξεκίνησε από τις ομάδες νέων του Μόντρεαλ, αγωνίστηκε επίσης στην Οττάβα και τον περασμένο Μάρτιο μεταγράφηκε στην Οντ.

Χουκγούμα Ακαμπουέζε Μπέντλεϊ (Chukwuma Akabueze Bentley): Γεννήθηκε στις 6-5-1989 στη Νιγηρία. Στην Οντ αγωνίστηκε από το 2007 μέχρι το 2011 στη συνέχεια πήγε για ένα χρόνο στη Μπραμ και ξαναγύρισε στη βάση του.


Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Προπονητής από το 2008 είναι συνεχώς ο Νταγκ Έιλεβ Φάγκερμο. Γεννήθηκε στη Νορβηγία στις 28-1-1967. Υπήρξε ποδοσφαιριστής στη Νορβηγία, αλλά όχι υψηλών προδιαγραφών, σε μικρομεσαίες ομάδες της χώρας του. Πιο γνωστή απ’ αυτές που φόρεσε τη φανέλα είναι η Ράουφος. Αφού σταμάτησε το ποδόσφαιρο έγινε προπονητής σε διάφορες ομάδες μικρών κατηγοριών, στη συνέχεια ανέλαβε την Στρομγκόστεν που είναι στην Α’ κατηγορία για να μεταπηδήσει το 2008 στην Οντ.

ΠΟΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ


Από τους παραπάνω παίκτες που δηλώθηκαν στην λίστα της ΟΥΕΦΑ για τα ματς με τον ΠΑΣ, αγωνίστηκαν στα δύο παιχνίδια της 1ης φάσης με την Μάριεχαμν οι Ρόσμπαχ, Ρουντ, Έρικσεν, Μπέργκε, Μπέργκαν, Χάγκεν, Χάλβορσεν, Μπεργκ, Όλντρουπ, Οσσεάν, Νίλσεν,Ζεκχνινί, Μπέντλεϊ, Γιόχανσεν, Γκρόγκαρντ. Εππίσης είναι αξιοσημείωτο ότι από τους 23 παίκτες που δήλωσε η Οντ στη ν ΟΥΕΦΑ οι 12 βγήκαν από τις ομάδες νέων της Οντ και οι υπόλοιποι είναι με μεταγραφές.