Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ολλανδικά ΜΜΕ ψάχνουν να βρουν τι σχέση έχει ο ΠΑΣ με τον Άγιαξ!

Ολλανδοί δημοσιογράφοι ψάχνουν να βρουν τι σχέση έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ (φωτο)

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΦΩΣ

Σε πολλούς Ολλανδούς δημοσιογράφους έχει γεννηθεί η απορία γιατί λένε τον ΠΑΣ «Άγιαξ της Ηπείρου» και αν έχει σχέση με τον δικό τους Άγιαξ του Άμστερνταμ. Εύλογη η απορία, καθώς ψάχνοντας στο διαδίκτυο παντού βλέπουν τον ΠΑΣ ως «Άγιαξ».
Έτσι Ολλανδοί δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με τοπικά ΜΜΕ ρωτώντας ρεπόρτερ του ΠΑΣ να μάθουν το ιστορικό και να λύσουν την απορία τους. Η απάντηση που τους δόθηκε είναι ότι στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ο ΠΑΣ Γιάννινα με τους παίκτες που έφερε από την Αργεντινή, έπαιζε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο απ’ αυτό που έπαιζαν οι άλλες ομάδες στην Ελλάδα.

Επειδή τότε στην Ευρώπη μεσουρανούσε το άστρο του Άγιαξ της παρέας του Γιόχαν Κρόιφ, στον ΠΑΣ δόθηκε ο χαρακτηρισμός (άγνωστο από ποιον) «Άγιαξ της Ηπείρου» για να καταδειχτεί το καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε. Έτσι πολιτογραφήθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα ως ο «Άγιαξ της Ηπείρου», χωρίς να έχει καμία ιδιαίτερη άλλη σχέση με τον Άγιαξ της παρέας του Γιόχαν Κρόιφ πέρα από το φαντεζί και πρωτότυπο για εκείνη την εποχή ποδόσφαιρο που έπαιζαν με τα δικά τους δεδομένα οι δύο ομάδες.