Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Πως ο ΠΑΣ παγίδεψε και στην κυριολεξία "κατάπιε" την Οντ

Οι παίκτες του ΠΑΣ στην προθέρμανση. Πίεστευαν στη νίκη αλλά όχι με 3-0!


Εντυπωσιακός ο ΠΑΣ στην πρώτη ευρωπαϊκή του εμφάνιση, συνέτριψε με σκορ 3-0 την Οντ και έχει πολλές ελπίδες να περάσει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Αρκεί να κρατήσει χαμηλά το κεφάλι, να συνεχίσει τη δουλειά και να μη πάρουν τα μυαλά κανενός αέρα, μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη που θα είναι το παιχνίδι ρεβάνς στη Νορβηγία, όπως εύστοχα υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Πετράκης.
Μάλιστα σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στη Νιόν θα γίνει και η κλήρωση της 3ης φάσης, οπότε ο «Άγιαξ» θα μάθει και ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλός του.

Ο ΠΑΣ με το γρήγορο γκολ του Μιχαήλ στο 7ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ και τα ηνία του αγώνα. Είχε καλύτερη ποιότητα σαν ομάδα σε σχέση με την Οντ και κέρδισε δίκαια. Το 2ο γκολ του Ναδάλες στο 31’ έβαλε τους Νορβηγούς στα σχοινιά και το 3ο γκολ του Ακόστα στο 68’ ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο. Οι παίκτες ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του Πετράκη με καλή διαχείριση δυνάμεων και σωστή αντιμετώπιση της αντίπαλης ομάδας. Μπορεί οι Νορβηγοί σε ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα να είχαν κατοχή μπάλας, αλλά ποτέ δεν μπόρεσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Και ο τρόπος που προσέγγιζαν το παιχνίδι με πλάγιες μπαλιές και σέντρες στην περιοχή ήταν ανορθόδοξος.

Οι δύο αρχηγοί Μιχαήλ και Χάγκεν με τον ρέφερι στο στρίψιμο της δεκάρας


Δεν ξέρουμε αν είναι έτσι η φιλοσοφία τους να παίζουν πάντα επιθετικά και ότι βγει. Αλλά η Οντ πιάστηκε αδιάβαστη και κυρίως αδιάβαστος ο προπονητής της. Το σύστημα 4-3-3 που ακολούθησε σε εκτός έδρας αγώνα και χωρίς να ξέρει τα μυστικά της άλλης ομάδας ήταν πολύ λάθος. Προφανώς δεν ήξερε ότι ο ΠΑΣ είναι ποιοτική ομάδα και βγαίνει σαν κόμπρα στις αντεπιθέσεις. Κι όταν βγαίνει μπροστά η αντίπαλη ομάδα και αφήνει ανοιχτούς χώρους στο κέντρο και στην άμυνα, είναι ότι καλύτερο για το στυλ που παίζει ο ΠΑΣ.

Ο Πετράκης φάνηκε διαβασμένος. Όταν είδε τους Νορβηγούς μπροστά με 3 επιθετικούς τους έδωσε χώρο για να τους ανεβάσει ψηλά και τους χτύπησε στις γρήγορες αντεπιθέσεις. Άργησε να το καταλάβει ο Φάγκερμο που παρέταξε με κλειστά μάτια την ομάδα του. Ο ΠΑΣ ήταν πιο ουσιαστικός, περισσότερο επικίνδυνος και εκτός από τα 3 γκολ έχασε ακόμα 2-3 καλές ευκαιρίες για να πάρει το σκορ διαστάσεις θριάμβου.

Η Οντ πραγματικά ήταν αδιάβαστη στα Γιάννινα


Η Οντ δεν έδειξε κάτι σπουδαίο. Ούτε ότι είναι 2η στο πρωτάθλημα Νορβηγίας, ούτε ο καλός αγωνιστικός ρυθμός που είχε στα ματς με τη Μάριεχαμν, ούτε ότι είναι πιο έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη έχοντας τους ίδιους παίκτες τα τελευταία χρόνια. Ήταν μια μέτρια ομάδα, χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα και χωρίς κάποιος παίκτης να ξεχωρίζει και να κάνει τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Είναι πολύ δύσκολο να κάνει την ανατροπή του 3-0 όπως ονειρεύεται ο Φάγκερμο βάσει των όσων είπε στις δηλώσεις.

Ο ΠΑΣ με τη νίκη 3-0 είναι με το ένα πόδι στον επόμενο γύρο. Αρκεί να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα και να μη πάρουν τα μυαλά αέρα. Το ματς στη Νορβηγία σίγουρα θα είναι δύσκολο, θα τα δώσουν όλα και οι παίκτες της Οντ σε ένα γήπεδο με πλαστικό χόρτο και με διαφορετικές συνθήκες από τα Γιάννινα. Ωστόσο ο ΠΑΣ κρατά την τύχη στα χέρια του και είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Όλοι οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έκαναν κατάθεση ψυχής. Μπορεί στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων να μπαίνουν Ακόστα, Μπέριος, Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Κοζορώνης, Καρανίκας αλλά όλοι οι παίκτες τα έδωσαν όλα για τη νίκη. Μπράβο τους για μια ακόμα φορά.

ΤΑ ΓΚΟΛ

7’: Στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα ανοίγει το σκορ στους «Ζωσιμάδες», με κοντινό σουτ του Μιχαήλ, μετά από κόρνερ του Ακόστα.

31’: Σέντρα του Καρανίκα από δεξιά, ο Ναδάλες με κοντινό σουτ κάνει το 2-0 και οι «Ζωσιμάδες»... φλέγονται.

68’: Ο Φερφελής βγαίνε σε τετ α τετ μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Ρόσμπαχ αποκρούει το σουτ του Έλληνα φορ, όμως ο Ακόστα που ακολουθούσε πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ έκανε το 3-0.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

16': Κίτρινη κάρτα στον Μπέριο.

20': Σουτ του Νίλσεν έξω από την περιοχή, ο Πασχαλάκης πέφτει στη γωνία του και μπλοκάρει.

22': Κεφαλιά του Γιόχανσεν μετά από ασυνεννοησία της ελληνικής άμυνας, η μπάλα άουτ.

30': Μακρινό σουτ με φάουλ του Κοζορώνη, η μπάλα στην αγκαλιά του Ρόσμπαχ.

33': Εκτελείται το κόρνερ, η μπάλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι και τον Ακαμπουέζε Μπέντλεϊ, όμως ο Πασχαλάκης αποκρούει εντυπωσιακά και κρατάει το μηδέν.

35’: Σουτ του Γιάκου έξω από την περιοχή, ο Ρόσμπαχ μπλοκάρει την μπάλα.

37': Κίτρινη κάρτα στον Έρικσεν.

43': Ο Κοζορώνης με μακρινή λόμπα δεν βρίσκει στόχο.

59': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ με τον Γιάκο να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα του Ακόστα από αριστερά, η μπάλα πέρασε άουτ.

61': Ο Γιόχανσεν πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Πασχαλάκης μπλοκάρει στη γωνία του.

63': Σουτ του Ναδάλες από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πάνω από την εστία του Ρόσμπαχ.
66': Κίτρινη κάρτα στον Καρανίκα.

67': Μεγάλη ευκαιρία με τον Φερφελή για τον ΠΑΣ ο οποίος με βολέ μέσα από την περιοχή, στέλνει την μπάλα να περάσει μόλις άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο ο Σουηδός Γκλεν Νάιμπεργκ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Περ Μπρόγκεβικ, Γιοακίμ Νίλσον και τέταρτο τον Γιόχαν Νάμλιν επίσης από τη Σουηδία. Ο ρέφερι έκανε κάποια λάθη αλλά επουσιώδη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Καρανίκας, Νοδάλες, Λίλα, Κοζορώνης, Ακόστα (92’ Σκόνδρας), Γιάκος (80’ Δώνης), Φερφελής (77’ Πέδρο Κόντε).


ΟΝΤ (Νταγκ Φάγκερμο): Ρόσμπαχ, Ρουντ, Γκρόγκαρντ, Έρικσεν, Χάγκεν, Νίλσεν (73’ Χάουγκεν), Μπεργκ (46’ Γένσεν), Νορντκβέλε (85’ Μπέργκαν), Χάλβορσεν, Μπέντλεϊ, Γιόχανσεν