Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Στους υπάρχοντες παίκτες θα στηριχτεί ο ΠΑΣ για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια

Στους υπάρχοντες παίκτες απ' ότι φαίνεται θα στηριχτεί ο ΠΑΣ για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το έχουν τάμα στον ΠΑΣ, κάθε χρόνο στην τελευταία Κυριακή από την περίοδο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, η ομάδα να εκκλησιάζεται στην Ιερά Μονή της Παναγίας στην Προυσσό Ευρυτανίας ζητώντας τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης.
Όμως φέτος λόγω του περιορισμένου χρόνου και του γεγονότος ότι η αποστολή θα φύγει τη Δευτέρα για την Κύπρο όπου κλείστηκε φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ, έγινε χθες τροποποίηση του προγράμματος με επίσκεψη της αποστολής στο Μοναστήρι. Υπήρχε το πρωί προγραμματισμένο ρεπό για ξεκούραση από τον Γιάννη Πετράκη, κάτι που συνδύασαν με επίσκεψη στο Μοναστήρι.

Όλα τα μέλη της αποστολής με το λεωφορείο της ομάδας επισκέφθηκαν την Προυσσό Ευρυτανίας ανάβοντας κεράκι και προσκυνώντας στην εικόνα της Μεγαλόχαρης. Το απόγευμα έγινε κανονικά προπόνηση στο αθλητικό κέντρο με μοναδικό εμπόδιο τον αέρα που φυσούσε κατά διαστήματα. 

Η προετοιμασία στο Καρπενήσι μπαίνει στην τελική ευθεία. Αρχικά η αποστολή ήταν να γυρίσει στα Γιάννινα την Τρίτη 5 Ιουλίου, αλλά χθες υπήρξε τροποποίηση του προγράμματος, καθώς κλείσθηκε φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Έτσι ο ΠΑΣ τη Δευτέρα θα αναχωρήσει από Καρπενήσι για Αθήνα και το απόγευμα θα «πετάξει» για Κύπρο. 

Το φιλικό είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 8.00 στο Στάδιο του Εθνικού Άχνας στην περιοχή Δασάκι Άχνας. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ διευκρίνισε ότι λόγω του ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα γήπεδα της Λευκωσίας το φιλικό με τον ΠΑΣ θα γίνει στο παραπάνω στάδιο. Ήθελε ο Πετράκης ένα δυνατό φιλικό, καθώς ολοκληρώνεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας και σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει τους αγώνες στο Γιουρόπα Λιγκ. 

Επειδή δεν φαίνεται να προχωρούν οι μεταγραφές ενώ αν αποκτηθούν στη συνέχεια κάποιοι παίκτες είναι δύσκολο σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να μπουν στο πνεύμα και στην τακτική της ομάδας, από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσει να οργανώνει τη στρατηγική για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τους υπάρχοντες παίκτες, υπολογίζοντας και τον Χρήστο Δώνη που έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση, μπαίνοντας κατευθείαν στο πρόγραμμα των υπόλοιπων παικτών. 

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» για τον κόουτς είναι στην επίθεση, αφού αποχώρησαν Μανιάς και Ίλιτς. Έτσι υποχρεωτικά θα ετοιμάσει τον Φερφελή για την Ευρώπη, ενώ είναι πολύ πιθανόν να αποκτηθεί και ο Αλβανός Χοτζάϊ που δοκιμάζεται δείχνοντας καλά στοιχεία. Το κενό του Τσουκαλά θα καλύψει στη μεσαία γραμμή ο Δώνης. Οι πρώτες σκέψεις του Κρητικού τεχνικού θα γίνουν γνωστές στο φιλικό της Τρίτης με τον ΑΠΟΕΛ. Θα είναι ένα γερό τεστ, αφού και η Κυπριακή ομάδα που έκανε προετοιμασία στην Πολωνία, ετοιμάζεται για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, παίζοντας στις 12 ή 13 Ιουλίου με την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Νιου Σεντς (Ουαλίας) – Τρε Πένε (Σαν Μαρίνο).

«ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΑΝ» ΤΙΣ ΝΟΡΒΗΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Χθες το απόγευμα η προπόνηση ξεκίνησε νωρίτερα, αφού στις 8.00 το βράδυ παίκτες και τεχνική ηγεσία παρακολούθησαν στο ξενοδοχείο μέσω διαδικτύου τον αγώνα Οντ Γκρένλαντ – Μάριεχαμν που έγινε στη Νορβηγία. Η ρεβάνς θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στη Φινλανδία. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ στις 14 και 21 Ιουλίου. Επειδή το πρώτο ματς θα γίνει στα Γιάννινα, κανείς δεν μπορεί ακόμα να πει με βεβαιότητα αν θα εγκρίνει η ΟΥΕΦΑ να γίνει η αναμέτρηση στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ή στο γήπεδο του Ατρομήτου στο Περιστέρι που είναι ως δεύτερη εναλλακτική λύση. Πάντως γίνονται προσπάθειες να πάρει έγκριση το ιστορικό γήπεδο των Ιωαννίνων. Τώρα όπως είναι τα πράγματα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα και να εγγυηθεί σε ποιο γήπεδο θα παίξει στις 14 Ιουλίου ο «Άγιαξ της Ηπείρου».

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Στα μεταγραφικά του ΠΑΣ δεν υπήρξε και χθες καμία εξέλιξη. Το κομμάτι αυτό μοιάζει με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Πρώτη φορά κατά τα τελευταία χρόνια έφτασε η ομάδα να τελειώνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας χωρίς να έχει διαμορφώσει κατά μεγάλο ποσοστό το ρόστερ. Φημολογείται ότι γίνονται προσπάθειες για τους Ζάιρο και Σάμπο από τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν είναι τωρινό, αλλά ακούγεται εδώ και καιρό, χωρίς να διαφαίνεται κάτι. Ο κόσμος στα Γιάννινα κάνει υπομονή, πιστεύοντας ότι θα υπάρξουν ενισχύσεις, χωρίς όμως να κρύβει και τις ανησυχίες του. Οι οποίες μεγαλώνουν περισσότερο, όσο περνά ο καιρός άπρακτος.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΖΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟ


Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι λέει και το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ για τους Ζάϊρο και Σάμπο που «κυνηγά» ο ΠΑΣ. Στο paok24.com αναρτήθηκαν τα εξής:  «Οι ανακατατάξεις στο "ασπρόμαυρο" ρόστερ είναι πολλές και εκτός από τις μεταγραφές που θα έρθουν στην Τούμπα, η λίστα εμπεριέχει και τους παίκτες που είναι προς αποχώρηση ή προς δανεισμό. Έτσι μετά τον Ρόμπιν Όλσεν αναμένεται και άλλοι παίκτες του ΠΑΟΚ είτε να πάρουν μεταγραφή σε άλλο σύλλογο είτε να δοθούν δανεικοί ώστε να βρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αυτό το παράθυρο φέρεται ότι εξετάζει και ο ΠΑΣ Γιάννινα μιας και έχει βάλει στο στόχαστρο εδώ και καιρό τον Έρικ Σάμπο, αλλά τον Ζάιρο. Μάλιστα οι Γιαννιώτες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τον Κουλούρη, αλλά τότε ο ΠΑΟΚ είχε τονίσει ότι φέτος ο νεαρός επιθετικός θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες και θα παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας κατά την προετοιμασία. Το ίδιο όμως δεν ξέρουμε εάν ισχύει για τον Βραζιλιάνο επιθετικό και για τον Σλοβάκο μέσο, με το δεύτερο ειδικά να είναι εκτός πλάνων από τον Βλάνταν Ιβιτς και στην περίοδο των play-off, όπου του δόθηκε άδεια να ενσωματωθεί εξ αρχής με την εθνική ομάδα της Σλοβακίας. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έχει ενημερώσει τους παίκτες για το ενδιαφέρον του ΠΑΣ και όλοι περιμένουν την εισήγηση του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ που θα αποφασίσει εάν οι παίκτες είναι ή όχι στο πλάνο για τη νέα σεζόν».