Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Στη νέα σεζόν 16 ομάδες στη σούπερ λίγκα και 2 θα υποβιβάζονται

Δεν πέρασαν οι προτάσεις της NOVA για μείωση των ομάδων στη σούπερ λίγκα


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Γενική Συνέλευση της Super League και το πρώτο δεδομένο που έχει προκύψει είναι πως η διοργανώτρια αρχή δεν προχωράει σε αλλαγές στην προκήρυξη του πρωταθλήματος και της περιόδου 2016-17.


Κάτι το οποίο σημαίνει πως η Super League λέει όχι στην πρόταση της "NOVA" για αναδιάρθρωση και η κόντρα της με το συνδρομητικό κανάλι συνεχίζεται. Έτσι το φετινό πρωτάθλημα θα γίνει με την παρουσία 16 ομάδων εκ των οποίων στο τέλος θα γίνουν play offs για τις θέσεις 2 έως 5 ενώ θα υποβιβαστούν δυο ομάδες . Ότι ίσχυε δηλαδή και φέτος.

Να θυμίσουμε ότι η  "NOVA" ήθελε να γίνει το φετινό πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και στα play offs να συμμετέχει και ο πρωταθλητής ενώ στο τέλος της σεζόν να έπεφταν τέσσερις ομάδες ώστε το 2017-18 το πρωτάθλημα να γίνει με 14 συλλόγους και το 2018-19 με 12.

Η Super League όμως επί τους παρόντος δεν συμφωνεί με την μείωση των ομάδων και θα περιμένουν να δουν και τις προτάσεις που θα τους γίνουν από τις δυο εταιρείες που έχουν αναθέσει για το πως μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να περιμένουμε και την αντίδραση της "NOVA" η οποία σε μια πρώτη κίνηση αντίδρασης δεν θα μεταδώσει ζωντανά την κλήρωση του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 7:00μ.μ.

Η ανακοίνωση της Super League ανέφερε:

"Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/Εγκρίθηκε η εγγραφή των νέων μελών της Super League, ΠΑΕ ΑΕΛ και ΠΑΕ Α.Ο. Κασσιόπη, οι οποίες προβιβάστηκαν από τη Football League.

2/ Κατά τις αρχαιρεσίες, πρόεδρος της Super League εξελέγη ομοφώνως ο κ. Γιώργος Κ. Στράτος. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο κ. Χρήστος Δάρας.

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Γ.Σ.  της Super League, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:  

1/ Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις αγωνιστικής περιόδου 2016-17

2/ Εγκρίθηκε ο κανονισμός παρατηρητών αγωνιστικής περιόδου 2016-17".

ΠΗΓΗ: sport24.gr