Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Στο EURO σήμερα ο Λίλα με ιστορική σημασία για τον ΠΑΣ

Ο Άντι Λίλα είναι ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του ΠΑΣ που πατά σήμερα σε διοργάνωση EURO


Σήμερα στις 4 το απόγευμα ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο EURO 2016 η εθνική Αλβανίας καθώς θα παίξει με την Ελβετία. Το ματς θα μεταδώσει σε απευθείας μετάδοση η ΕΤ1.
Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ο Ιταλός τεχνικός της Αλβανίας Τζιάνι Ντε Μπιάζι θα ξεκινήσει με τη βασική ενδεκάδα τον Λίλα ή αν θα τον έχει στον πάγκο, αλλά σημασία έχει  ότι ο Άντι Λίλα γίνεται ο πρώτος στην ιστορία εν ενεργεία παίκτης του ΠΑΣ που συμμετέχει σε διοργάνωση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Και είναι εξόχως τιμητικό, στα ρόστερ των ομάδων που μοίρασε η ΟΥΕΦΑ σε όλο τον κόσμο, να υπάρχει και το όνομα του ΠΑΣ Γιάννινα. Στην αποστολή είναι και ο Κάτσε του ΠΑΟΚ. Οι άλλοι παίκτες που είναι στη Γαλλία με την Εθνική Αλβανίας παίζουν σε γνωστές ευρωπαϊκές ομάδες όπως Νάπολι. Ναντ, Βασιλεία, Ζυρίχη, Κόμο, Πεσκάρα, Λάτσιο, Νάπολι κλπ. Ο Άντι Λίλα είτε παίξει σήμερα (Σάββατο) είτε όχι γίνεται ο πρώτος παίκτης του ΠΑΣ (εν ενεργεία και όχι πρώην) που πατά το πόδι του σε μια τέτοια διοργάνωση.


Παρόμοια διοργάνωση είναι και το κύπελλο Ωκεανίας που συμμετέχει με την εθνική Νέας Ζηλανδίας ο Θέμης Τζημόπουλος, αλλά δεν έχει την λάμψη, την ποιότητα και τη σημασία που έχει το EURO που προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον.