Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Το αγωνιστικό προφίλ Όντ, Μάριεχαμν που διεκδικούν τίτλους και οι διαφορές με τον ΠΑΣ

Το αγωνιστικό προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΣ

Όπως είναι γνωστό τα πρωταθλήματα στις Σκανδιναβικές ξεκινούν από την άνοιξη και τελειώνουν τέλος καλοκαιριού, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών. Στη Νορβηγία η Οντ Γκρένλαντ είναι στην 1η κατηγορία (στη σούπερ λίγκα όπως λέμε στην Ελλάδα).
Το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου  2016. Μέχρι τώρα η Οντ Γκρένλαντ είναι στη 2η θέση του πρωταθλήματος με 27 βαθμούς έχοντας 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Έχει συντελεστή τερμάτων 17-9. Στα 7 παιχνίδια εντός έδρας έχει 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα με τέρματα 11-5. Εκτός έδρας στα 6 παιχνίδια έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα και τέρματα 6-4. Είναι σφιχτή ομάδα που δύσκολα βάζει γκολ αλλά και δύσκολα δέχεται. 


Έγιναν ήδη στη Νορβηγία οι 13 πρώτες αγωνιστικές. Υπήρξε διακοπή ενός μηνός τον Ιούνιο και τώρα αρχές Ιουλίου ξεκινά από την 14η αγωνιστική και μετά. Η Οντ Γκρένλαντ θα αγωνιστεί την Κυριακή 3 Ιουλίου εκτός έδρας με την Βαλερέγκα και στις 10 Ιουλίου θα υποδεχτεί την Αάλεσουντ. Αν προκριθεί θα έρθει στα Γιάννινα για τον αγώνα με τον ΠΑΣ στις 14 Ιουλίου, ενώ για το πρωτάθλημα Νορβηγίας θα παίξει στις 17 Ιουλίου εκτός έδρας με τη Μπόντο  Γκλιμτ. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α’ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ












Η ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ

Το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας (σούπερ λίγκα) στη Φινλανδία ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 2016. Συνεχίζεται κανονικά χωρίς διακοπή. Η Μάριεχαμν χτες (Κυριακή 19 Ιουνίου) κέρδισε εντός έδρας 2-0 την PS Κέμι. Οι πρώτες 15 αγωνιστικές έγιναν λειψές με πολλές αναβολές αγώνων λόγω κακοκαιρίας. Έτσι μέχρι στις αρχές Ιουλίου θα γίνουν παιχνίδια που αναβλήθηκαν. Επόμενο ματς της Μάριεχαμν για το πρωτάθλημα Φινλανδίας είναι στις 10 Ιουλίου όπου θα υποδεχτεί την Ιλβ. Αν προκριθεί επί της Όντ τότε θα έρθει στις 14 Ιουλίου στα Γιάννινα για το ματς με τον ΠΑΣ. Στη συνέχεια στις 17 Ιουλίου θα παίξει για το πρωτάθλημα Φιλναδίας εκτός έδρας με την PK-35 Βάνταα. Η Μάριεχαμν στις πρώτες 15 αγωνιστικές έχει 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες με τέρματα 16-8. Εντός έδρας σε 8 παιχνίδια έχει 4 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα και τέρματα 9-5. Εκτός έδρας σε 7 παιχνίδια που έδωσε έχει 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα με τέρματα 7-3! Είναι πολύ καλύτερη εκτός έδρας απ' ότι εντός. Συμβαίνει αυτό στις Σκανδιναβικές χώρες να είναι καλύτερες ομάδες σε εκτός έδρας παιχνίδια απ' ότι εντός. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α’ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ











ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ

Βλέπουμε ότι τόσο η Οντ στη Νορβηγία όσο και η ΜάριεΧαμν στη Φινλανδία είναι ομάδες με πρωταγωνιστικό ρόλο, με φουλ σαιζόν και με τους παίκτες να είναι από τον Μάρτιο σε αγωνιστική δράση. Ενώ ο ΠΑΣ είναι σε άλλα επίπεδα, καθώς τελείωσε το πρωτάθλημα, πήγε σε διακοπές, ξεκίνησε τώρα προετοιμασία για να είναι έτοιμος στις 14 Ιουλίου που ξεκινά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που μπορεί να συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι και παράλληλα να είναι έτοιμος και για το πρωτάθλημα σούπερ λίγκα που ξεκινά στις 20 Αυγούστου. Όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού, αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί και όχι εμείς. Απλά εκεί έχουν ακόμα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και μερικές φορές, ειδικά στη Φινλανδία, είναι πως θα πετύχεις την κάθε ομάδα. Πάντα οι ομάδες των βόρειων χωρών έχουν δυνατό ποδόσφαιρο, με πολύ τρέξιμο, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο στην τακτική.