Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πετράκη για την κλήρωση και τις μεταγραφές

Ο Γιάννης Πετράκης ενώ μιλά στους δημοσιογράφους σήμερα στο ΠΕΑΚΙ


Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε ο Γιάννης Πετράκης μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης, τόσο για την κλήρωση που έγινε στη Νιόν όσο και για τα μεταγραφικά και την προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα.


Σχολιάζοντας την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ ανέφερε: «Μας έτυχαν δύο ομάδες από τη Σανδιναβικές χώρες, δεν ξέρω ποια θα είναι αυτή πλου θα περάσει. Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα που να έχουν σχέση με τη δυναμικότητα γιατί δεν προλάβαμε ακόμα να μελετήσουμε. Ξέρω ότι τα πρωταθλήματα των ομάδων αυτών είναι σε ροή. Αυτό δίνει ένα πλεονέκτημα στις ομάδες αυτές όσον αφορά την φυσική κατάσταση και τον ρυθμό. Είναι μια παράμετρος που παίζει το ρόλο της αλλά στο ποδόσφαιρο παίζουν πολλοί παράμετροι ρόλο και αυτές τις παραμέτρους που έχουμε εμείς στα χέρια μας θα πρέπει να διαχειριστούμε συν ότι θα προετοιμαστούμε όσο γίνεται περισσότερο μέχρι να γίνει το πρώτο παιχνίδι, για να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι και πιο ανταγωνιστικοί και στο θέμα του ρυθμού και της φυσικής κατάστασης»

Σε ερώτηση αν παίκτες που θα αποκτηθούν θα είναι έτοιμοι για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, απάντησε: «Πιστεύω ότι θα προλάβουν να ετοιμαστούν. Δεν θα έχουν τον ίδιο βαθμό ετοιμότητας με τα παιδιά που έχουμε και δουλεύουν κάθε μέρα γιατί ήδη εμείς κάνουμε μία εβδομάδα προπόνηση. Εξαρτάται πολύ και από την κατάσταση των ίδιων των παικτών από πού προέρχονται. Για παράδειγμα παίκτες από τη νότιο Αμερική είναι τώρα σε φουλ δραστηριότητα. Αν υπάρχει ένας παίκτης από τη Βόρειο Αμερική, αυτός θα είναι έτοιμος να παίξει. Αν είναι από Ευρώπη θα εξαρτηθεί από πότε σταμάτησε το πρωτάθλημα που αγωνίζονταν, πόσο επαγγελματίας είναι. Όταν θα έχουμε στα χέρια μας συγκεκριμένα πράγματα, τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».

Για την προετοιμασία τόνισε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών στις προπονήσεις. Καθημερινά κάνουν κατάθεση ψυχής».


Σε ερώτηση αν η ομάδα αλλάζει επίπεδα τώρα με την ευρωπαϊκή συμμετοχή τόνισε: «Αυτή η ερώτηση μου έγινε και στο παρελθόν, λέγοντας ότι την ομάδα ο χρόνος της αλλάζει επίπεδα. Σ’ αυτό το χρόνο που μεσολάβησε από τότε που είπα αυτά μέχρι τώρα η ομάδα έδειξε ότι σημειώνει πρόοδο και είναι σε καλύτερα επίπεδα. Αλλά αυτό δεν είναι αυτονόητο. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει αυτονόητο. Τώρα είναι πιο δύσκολο να κρατηθείς σε ένα θεωρητικά καλό επίπεδο που είσαι. Παίζουν ρόλο πολλοί λόγοι, όπως ο εφησυχασμός, ότι νομίζουμε κάτι γινόμαστε. Σπάνια θα δείτε στην Ελλάδα να κάνει μια καλή χρονιά και την επόμενη χρονιά να κάνει πάλι καλή χρονιά. Θέλει να κάνουμε πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και αυτό πρέπει να περνάμε και στους παίκτες, καθώς δεν είναι εύκολο. Πρέπει να έχουμε τη στήριξη και τη βοήθεια του κόσμου γιατί θα έρθουν και οι κακές στιγμές.