Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Μεταγραφικά και ΟΥΕΦΑ στην ατζέντα του ΠΑΣ

Άμεσα τον ΠΑΣ απασχολεί η απάντηση από την ΟΥΕΦΑ για το ποιος θα παίξει στην Ευρώπη και η ενίσχυση της ομάδας με μεταγραφές

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι αυτή η εβδομάδα για τον ΠΑΣ Γιάννινα και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις σε πολλά επίπεδα. Βασικά από αύριο και μέχρι την Παρασκευή περιμένουν την απάντηση από την ΟΥΕΦΑ για την καταγγελία που έκανε ο ΠΑΣ για τις αδειοδοτήσεις.
Αφού ξεκαθαρίσει αυτή η εκκρεμότητα που πήγε πίσω πολλά ζητήματα, τότε ανάλογα θα προχωρήσει η ομάδα στον σχεδιασμό για τη νέα σαιζόν. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης που είναι στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους είναι συνεχώς με το τηλέφωνο στο αυτί κάνοντας επαφές με παίκτες και επικοινωνώντας με τους συνεργάτες του για τα μεταγραφικά κυρίως θέματα της ομάδας. 


Στην μεταγραφική λίστα έχουν προταθεί και επιθετικοί παίκτες, μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση από τον ΠΑΣ και των Μανιά, Ίλιτς. Έτσι στον άξονα αλλά και στις τρεις γραμμές (άμυνα, κέντρο, επίθεση) θα υπάρξουν ενισχύσεις. Επί του παρόντος κάτω από τα γκολπόστ ο ΠΑΣ φαίνεται κομπλέ. Ο Περιστερίδης μετά την αποχώρηση του Βελλίδη για τον ΠΑΟΚ πήρε την ευκαιρία που του δόθηκε, έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις με συνέπεια να ανανεωθεί το συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει ο Πασχαλάκης που είναι καλός γκολκίπερ με παραστάσεις από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και ο Κολιοφούκας που προωθήθηκε από την ομάδα νέων και έγινε από πέρσι επαγγελματίας. 

Σαν κουίζ τίθεται από φιλάθλους κυρίως τι θα γίνει αν αποχωρήσει ο Βελλίδης από τον ΠΑΟΚ όπως γράφεται. Από τον ΠΑΣ δεν μπαίνουν σε τέτοιες λογικές, ακόμα και του σχολιασμού, από τη στιγμή που δεν προέκυψε κανένα τέτοιο θέμα διαζυγίου Βελλίδη με ΠΑΟΚ και ο διεθνής γκολκίπερ έχει συμβόλαιο με τον Δικέφαλο. Επίσης στην Κύπρο γράφτηκε προχτές ότι ο 21χρονος μέσος Βασίλης Παπαφώτης θα ανανεώσει το συνεργασία με τον ΑΠΟΕΛ και δεν θα μετακινηθεί στα Γιάννινα. Ήταν μια περίπτωση που απασχόλησε προ καιρού τον ΠΑΣ, αλλά χωρίς θετική κατάληξη. Βέβαια τα μεταγραφικά σενάρια είναι πολλά σε ότι αφορά παίκτες που ενδιαφέρουν τον «Άγιαξ της Ηπείρου». 

Όσο πηγαίνουν πίσω οι ανακοινώσεις, τόσο μεγαλώνει και το μυστήριο. Όμως από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μετά θα αρχίζει να φωτίζεται το τοπίο, καθώς θα υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις. Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ είναι 20 παίκτες συμπεριλαμβανομένων και των νέων παικτών που είναι μεν επαγγελματίες αλλά δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Είναι βέβαιο ότι συνολικά θα γίνουν 7-8 μεταγραφές καλών παικτών, με τη γνωστή συνταγή που ακολουθήθηκε και τα προηγούμενα χρόνια για την ενίσχυση της ομάδας.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

 Μπορεί να μη υπήρξε ακόμα καμία ανακοίνωση αλλά από τον ΠΑΣ λένε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία και όλα θα γίνουν στην ώρα τους, για να βρεθούν οι παίκτες που θα βοηθήσουν πραγματικά την ομάδα όπως έγινε στα προηγούμενα χρόνια. Είναι αλήθεια ότι στο μεταγραφικό κομμάτι τα πήγε πολύ καλά ο ΠΑΣ και έκανε έξυπνες κινήσεις στη μεταγραφική σκακιέρα, παρότι είχε περιορισμούς λόγω της μη αδειοδότησης. Μάλιστα την τελευταία 4ετία αποκτήθηκαν παίκτες που όχι μόνο βοήθησαν την ομάδα, αλλά της απέφεραν και οικονομικά ωφελήματα με τις μεταγραφές τους όπως είναι οι περιπτώσεις των Οικονόμου, Χαρίση, Κοροβέση, Βελλίδη, Ντε Βινσέντι. 

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι έγινε τα προηγούμενα καλοκαίρια από το 2012 και μετά. Τότε που η ομάδα για πρώτη φορά υπέστη το σοκ της μη αδειοδότησης και άρχισε να κάνει πιο έξυπνες κινήσεις με νέους παίκτες που στο σύνολό τους αποδείχθηκαν στην πορεία καλές περιπτώσεις. Το καλοκαίρι του 2012 το κλίμα ήταν βαρύ λόγω μη αδειοδότησης. Με προπονητή τον Γιάννη Χριστόπουλο ο ΠΑΣ απέκτησε τους Κολοβέτσιο, Μπέριο, Ίλιτς, Τσουκαλά, Κοροβέση. Έγινε επαγγελματίας ο Χαρίσης και καθιερώθηκε ο Μάριος Οικονόμου που ένα χρόνο μετά πήγε στην Κάλιαρι. Οι μεταγραφές αυτές όχι μόνο βοήθησαν την ομάδα, αλλά ήταν η βάση για τα επόμενα χρόνια. 

Ένα χρόνο μετά, το καλοκαίρι του 2013 παρά την γενική απογοήτευση λόγω αποκλεισμού στα χαρτιά από το κύπελλο ΟΥΕΦΑ με προπονητή τον Σάββα Παντελίδη αποκτήθηκαν οι Βελλίδης, Στρούνα, Σκόνδρας, Τσάβεζ και το Γενάρη ο Ακόστα. Τα ονόματα μιλάνε από μόνα τους. 

Το καλοκαίρι του 2014 με προπονητή τον Γιάννη Πετράκη αποκτήθηκαν οι Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, Μανιάς, Ηλιλαδης και πέρσι το καλοκαίρι με τον ίδιο προπονητή αποκτήθηκαν οι Περιστερίδης, Καρανίκας, Κοζορώνης, Κούτρης, Νικολιάς, Φερφελής.

ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ

Αποκτήθηκαν παίκτες χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές από πριν και με μικρά βιογραφικά, αλλά μέσα από τη δουλειά που έγινε και τις ευκαιρίες που πήραν, μέσα από τον ΠΑΣ έκαναν όνομα και παρουσίασαν τις ικανότητές τους. Πάνω σε ένα τέτοιο πλάνο κινούνται και φέτος με την προσθήκη και κάποιων έμπειρων παικτών από το εξωτερικό (πιθανόν από Αργεντινή) για να μη χαλάσουν η συνταγή και αυτό το άκρως πετυχημένο μοντέλο των έξυπνων κινήσεων στη μεταγραφική σκακιέρα. Πάνω σ’ αυτό συμφώνησαν Χριστοβασίλης και Πετράκης στις συζητήσεις που έκαναν.

ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΛΙΛΑ

Τέλος όσον αφορά τους διεθνείς παίκτες της ομάδας, ο Άντι Λίλα έμεινε στον πάγκο και δεν αγωνίστηκε στο φιλικό της Εθνικής Αλβανίας με την Ουκρανία που έγινε στην Ιταλία, ενόψει του EURO που αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή. Οι Αλβανοί έχασαν με 3-1. Επίσης ο Θέμης Τζημόπουλος μετά από 2 παιχνίδια που ήταν βασικός, το Σάββατο ξεκουράστηκε στον αγώνα της Εθνικής Νέας Ζηλανδίας με τα Νησιά Σολομώντα για το κύπελλο εθνών Ωκεανίας. Η Νέα Ζηλανδία πέτυχε την 3η νίκη (σκορ 1-0) και πέρασε στην ημιτελική φάση. Λίλα και Τζημόπουλος θα αρχίσουν αργότερα προετοιμασία από τους άλλους παίκτες του ΠΑΣ λόγω αυτών των υποχρεώσεων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΗΜ

 Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε χτες τους επιστημονικούς συνεργάτες που θα είναι στο ιατρικό τημ για τη νέα αγωνιστική σαιζόν. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με το ιατρικό της επιτελείο και για τον επόμενο χρόνο. Ο Ορθοπεδικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιμελητής του Νοσοκομείου Metropolitan κ. Σταύρος Ριστάνης, ο Φυσιοθεραπευτής και Αθλητικός Αποκαταστάτης κ. Φίλιππος Σκόρδος και ο Φυσιοθεραπευτής κ. Γιάννης Μπαλαούρας θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα μας και την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017». Έτσι έκλεισε μια ακόμα εκκρεμότητα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Δύο εβδομάδες πριν είχε ανακοινωθεί η παραμονή του Πετράκη και των συνεργατών του.

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

 Εντός των ημερών άνθρωπος της ΠΑΕ θα πάει στο Καρπενήσι για να δει το αθλητικό κέντρο που θα γίνει η προετοιμασία και να ρυθμίσει όλα τα ζητήματα διαμονής. Ο ΠΑΣ κάνει προετοιμασία εκεί από το καλοκαίρι του 2013 και είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Πιο πριν οι αγαπημένοι του προορισμοί για την καλοκαιρινή προετοιμασία ήταν τα Τρία Πέντε Πηγάδια στο Βέρμιο και το Ελατοχώρι Πιερίας πάνω στα βουνά, απέναντι από τον Όλυμπο.

ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ – ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


Επίσης όταν ξεκινήσει η ομάδα προετοιμασία, θα γίνουν και κάποιες δοκιμές νέων παικτών. Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία αναδείχτηκε ο Αντώνης Ηλιάδης το 2014 και τώρα πήγε στον Πλατανιά. Το κομμάτι αυτό έχει επωμιστεί ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος που είναι βοηθός του Πετράκη αλλά και υπεύθυνος όλων των υποδομών. Ο τεχνικός διευθυντής των ομάδων νέων. Όσο για τα εισιτήρια διαρκείας, που είναι ένα σημαντικό τμήμα για την ΠΑΕ, ακόμα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, ούτε τι τιμές θα υπάρχουν φέτος και πότε θα κυκλοφορήσουν. Αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο με την ΟΥΕΦΑ και γίνουν κάποιες μεταγραφές για να ζεσταθεί και ο κόσμος, θα τεθούν σε κυκλοφορία και τα εισιτήρια διαρκείας. Βρίσκοντας δηλαδή τον κατάλληλο χρόνο και όχι τώρα που εκκρεμούν για να γίνουν σημαντικά πράγματα.