Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Η επίθεση είναι μεγάλος "πονοκέφαλος" για Πετράκη

Πως θα καλυφθούν στον ΠΑΣ τα κενά των Ίλιτς και Μανιά (φωτο) που αποχώρησαν από την ομάδα;

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Οριστικά τέλος με ευχαριστίες έθεσε στο θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Μπράνα Ίλιτς η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τον Σέρβο φορ για την προσφορά και του εύχεται καλή συνέχεια.
Οι ίδιες ευχές απευθύνονται με την ανακοίνωση και στους Μιχάλη Μανιά (υπέγραψε στη Βέστερλο Βελγίου), Αντώνη Ηλιάδη (υπέγραψε στον Πλατανιά), Αντράζ Στρούνα (γύρισε στη Σλοβενία και είναι ελεύθερος). Με τον Ίλιτς υπήρχαν έστω και αμυδρές ελπίδες μήπως γίνει κάτι, μετά και τις προοπτικές που διανοίγονται για τη συμμετοχή της ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ. Όμως η διαφορά στο οικονομικό δεν γεφυρώθηκε, ενώ κάποιες δηλώσεις του Ίλιτς ενόχλησαν τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη. Από μέρες τώρα φαινόταν ότι θα γραφόταν ο επίλογος, κάτι που έγινε χθες με την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ. Έτσι κλείνει ένας κύκλος συνεργασίας 4 ετών του «Άγιαξ» με τον Ίλιτς. Σε δύσκολα αλλά και καλά χρόνια, με καλές και άσχημες στιγμές και για τις δύο πλευρές.


Ο Σέρβος φορ ήταν μεταγραφή της τελευταίας στιγμής τον Αύγουστο του 2012, σε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για τον ΠΑΣ αλλά και προσωπικά για τον Χριστοβασίλη, καθώς η ΠΑΕ δεν είχε αδειοδοτηθεί και πολλά πυρά στα Γιάννινα έπεφταν στο πρόσωπο του προέδρου. Ο Ίλιτς αποδείχτηκε πολύτιμη μεταγραφή και ήταν από τους βασικούς παίκτες που αποτελούσαν την «ραχοκοκαλιά» της ομάδας. Βασικός των βασικών στις τέσσερις αυτές αγωνιστικές περιόδους.

Στα πρώτα δύο χρόνια με προπονητή τον Χριστόπουλο και μετά τους Παντελίδη, Τσιώλη, Πετράκη ο Ίλιτς ήταν φουνταριστός κυνηγός σε ένα σύστημα 4-2-3-1. Τα δύο τελευταία χρόνια ο Γιάννης Πετράκης δίπλα στον Ίλιτς έβαλε τον Μανιά, σε διάταξη 4-4-2 ή 3-5-2 που εφάρμοσε φέτος, κάνοντας ένα πολύ δυνατό επιθετικό δίδυμο. Τώρα και οι δύο αποχώρησαν και αυτός είναι ίσως ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» αυτή την εποχή για τον Πετράκη, καθώς του έφυγε η επιθετική γραμμή.

Άλλες αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν. Η χρονιά είχε ξεκινήσει με αυτούς τους  δύο συν τους  Σαπαλίδη, Φερφελή σαν εναλλακτικές λύσεις. Ο Σαπαλίδης αποχώρησε τα Χριστούγεννα, ενώ ο Φερφελής είχε πολύ λίγες συμμετοχές. Τώρα στον ΠΑΣ καλούνται να χτίσουν από την αρχή την επίθεση, ψάχνοντας επειγόντως στην μεταγραφική αγορά για δύο καλούς επιθετικούς που τουλάχιστον να καλύψουν επάξια το μεγάλο κενό που άφησαν οι αποχωρήσεις Μανιά και Ίλιτς. Πώς θα τα καταφέρουν και ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες τους θα φανεί στην πορεία.

Ο Μπράνα Ίλιτς στην τετραετία 2012-16 στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας είχε με την κυανόλευκη φανέλα 127 συμμετοχές και 27 γκολ, ενώ σε αγώνες κυπέλλου 11 συμμετοχές και 2 γκολ. Στην Ελλάδα δεν έχει παίξει σε άλλη ομάδα. Πάντως ο Σέρβος επιθετικός αγαπά τη χώρα μας και ενδεχομένως να μετακομίσει σε κάποια άλλη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας. Το τελευταίο ματς ήταν με την Ξάνθη στα Πηγάδια εκεί που στήθηκε ολόκληρο πανηγύρι. «Στην Ξάνθη έζησα τις πιο μεγάλες στιγμές της καριέρας μου και εύχομαι να παίξουμε στην Ευρώπη» είχε τότε πει. Δηλώσεις που σηματοδοτούσαν την παραμονή του στην ομάδα. Αλλά στην πορεία όλα ανατράπηκαν με αποτέλεσμα το επίσημο τέλος της συνεργασίας που ανακοινώθηκε χθες. Μια αποχώρηση που έκανε αίσθηση στην φίλαθλη κοινή γνώμη των Ιωαννίνων, γιατί ο Ίλιτς είχε καλές σχέσεις με τον κόσμο και συνέδεσε το όνομά του με το χτίσιμο αυτής της ομάδας που έκανε καλή πορεία τα τελευταία χρόνια.

Στα μεταγραφικά παραμένει το μυστήριο που καλύπτει το όλο θέμα εδώ και καιρό. Ίσως είναι από τις λίγες φορές τα τελευταία χρόνια που οι κινήσεις καλύπτονται με μυστικότητα και δεν υπάρχει μεγάλη τροφή για μεταγραφολογία. Βέβαια γράφτηκαν ονόματα που δεν ισχύουν όπως και υπερβολές, αλλά που στοχεύει ο Χριστοβασίλης και τι δίαυλοι υπάρχουν στην Αργεντινή για απόκτηση παικτών τύπου Ντε Βινσέντι, Τσάβεζ θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Δεν αποκλείεται σήμερα που θα γίνει η πρώτη προπόνηση στις 19:00 στο ΠΕΑΚΙ, με τον κόσμο να δίνει πανηγυρικό χαρακτήρα, να υπάρξει κάποια ανακοίνωση. Σε αυτό συντελεί και το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σαιζόν. Λογικό είναι να ζεσταθεί με κάποιες ανακοινώσεις ο κόσμος για να κινηθεί καλύτερα και το τμήμα μάρκετινγκ με την πώληση των εισιτηρίων και την εξεύρεση χορηγών.

Χθες ολοκληρώθηκαν τα εργομετρικά και οι ιατρικές εξετάσεις και από σήμερα ξεκινά ο κύκλος των προπονήσεων. Όπως σημειώσαμε και χθες, η αναχώρηση για το Καρπενήσι θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου, κάτι που επιβεβαίωσε χτες και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Η επιστροφή στα Γιάννινα θα γίνει την Τρίτη 5 Ιουλίου.

ΜΕΧΡΙ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


Συμπληρωματική ανακοίνωση της προχτεσινής εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και απευθύνεται στους παλιούς κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας ότι μπορούν να τα ανανεώσουν στις θέσεις που κατέχουν μέχρι 10 Ιουλίου 2016. Αναλυτικά η ανακοίνωση:  «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ενημερώνει τους παλιούς κατόχους διαρκείας ότι και φέτος, όπως κάθε χρονιά άλλωστε, θα μπορούν να διατηρήσουν τη θέση τους. Όσοι λοιπόν το επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήρια τους από τα γραφεία της ΠΑΕ τις ώρες και μέρες που έχουν ήδη ανακοινωθεί, έως τις 10.07».