Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Τι είδαμε στο ματς Οντ Γκρένλαντ - Μάριεχαμν 2-0

Καλύτερη ομάδα η Οντ Γκρένλαντ κέρδισε δίκαια με σκορ 2-0 την Μάριεχαμν


Μετά από καλή εμφάνιση η Όντ Γκρένλαντ κέρδισε 2-0 την Μάριεχαμν στην αναμέτρηση που έγινε το βράδυ στην πόλη Σκιέν της Νορβηγίας. Ήταν η πρώτη αναμέτρηση για την 1η φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ στις 14 και 21 Ιουλίου. Γι’ αυτό και το ματς παρακολούθησαν διαδικτυακά από το Καρπενήσι με ιδιαίτερη προσοχή το τεχνικό τημ και οι παίκτες.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έπαιξαν ανοιχτά με ένα σύστημα 4-3-3, με πολύ τρέξιμο επιδιώκοντας μια νίκη – πρόκριση. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαν κλείσει στο μισό γήπεδο τους Φινλανδούς, οι οποίοι έπαιξαν αμυντικά, βγαίνοντας σποραδικά στην επίθεση. Το α’ ημίχρονο έληξε 0-0 χωρίς οι γηπεδούχοι να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα, καθώς παίζοντας με μακρινές μπαλιές από τα πλάγια δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα διαδρόμους. Όμως στην επανάληψη η πίεση ήταν μεγαλύτερη και έτσι η Οντ πέτυχε 2 γκολ, στο 63’ με τον αριστερό αμυντικό Γκρόγκαρντ και στο 86’ σφραγίστηκε η νίκη με γκολ του Οσσεάν που μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή.

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Η Οντ φάνηκε καλύτερη ομάδα σε όλες τις γραμμές. Πάντως και οι δύο ομάδες είχαν τρεξίματα αφού είναι σε εξέλιξη τα πρωταθλήματά τους. Η ρεβάνς θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στη Φινλανδία αλλά είναι δύσκολο η Μάριεχαμν με βάση τη σημερινή εικόνα να κάνει την ανατροπή. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Οντ είχε όλους τους παίκτες από τη Νορβηγία πλην του 27χρονου επιθετικού Μπέντλει. Αντίθετα η Μάριεχαμν είχε μόνο 4 Φινλανδούς στην ενδεκάδα.


Επίσης να σημειώσουμε ότι και οι δύο ομάδες έπαιξαν με δύναμη αλλά καθαρό ποδόσφαιρο. Χωρίς χτυπήματα και σκοπιμότητες. Μας έκανε δε ιδιαίτερη εντύπωση, που στο τέλος πέρασαν όλοι στο κέντρο και χαιρέτησαν τους διαιτητές. Στο γήπεδο είχε ηλιοφάνεια, μια μερίδα οπαδών της Οντ συνεχώς έδινε παλμό με συνθήματα. Οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν το παιχνίδι, όσο μπορέσαμε να εκτιμήσουμε, δεν ξεπερνούσαν τους 3000. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο 32χρονος Μοχάμεντ Αλ Χακίμ από τη Σουηδία.

ΟΝΤ: Ρόσμπαχ, Ρούντ, Γκρόγκαρντ 75’ Όλντρουπ), Μπέργκ (55’ Ζεκχινί), Χάλβορσεν, Γιόχανσεν (56’ Οσεάν), Νοργκβέλε, Νίλσεν, Χάγκαν, Έρικσεν, Ακαμπούζε.


ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ: Βιτάλα, Γκράνλουντ, Κογιόλα, Όρτζιλ, Λούσκι, Σπαν, Πέτροβιτς, Εκχάλιε (90’ Γουϊρτάνεν), Ντάφαα (58’ Μαντίλα), Ντιέγκο Άσις (69’ Κανγκασκόλκα), Φρλιμπεργκ Ντα Κρουζ.