Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Με δύο πλάνα βαδίζει ο ΠΑΣ, με ή χωρίς Ευρώπη

Έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα όσον αφορά τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μια μικρή αναστολή για τα μεταγραφικά ενδεχομένως να πάρουν οι αποφάσεις στον ΠΑΣ, περιμένοντας  να τελειώσουν τα πλέι οφ και να μάθουν το αποτέλεσμα του ελέγχου στον φάκελο του Πανιωνίου.
Αν ο ΠΑΣ αποκτήσει το δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη θα αλλάξουν και τα μεταγραφικά πλάνα για περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας ενώ θα ξεκινήσει κατά 15 ημέρες νωρίτερα η προετοιμασία. Αν δεν αλλάξει κάτι και η κατάσταση μείνει ως έχει σήμερα, τότε θα συνεχιστεί κανονικά ο σχεδιασμός, όπως αρχικά είχε καθοριστεί. Δηλαδή η προετοιμασία θα ξεκινήσει κανονικά στα τέλη Ιουνίου και η φιλοσοφία θα είναι η ίδια με τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή η ΠΑΕ θα προσπαθήσει να κρατήσει τον βασικό κορμό και να βρει ταλαντούχους και φιλόδοξους παίκτες. 


Στον ΠΑΣ λένε ότι υπάρχει προεργασία για κάθε ενδεχόμενο, δηλαδή ότι δούλευαν όλο αυτό τον καιρό πάνω σε δύο πλάνα, στο ένα να παίξει στην Ευρώπη και στο άλλο να μη παίξει. Συνεπώς όποια και αν είναι η απόφαση της ΟΥΕΦΑ στην καταγγελία που έκανε ο «Άγιαξ της Ηπείρου», δεν θα πιάσει τον ΠΑΣ απροετοίμαστο. Μέχρι τώρα προσπαθεί να κλείσει θέματα που έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να γίνουν ανεξάρτητα από ποια τύχη θα έχει η καταγγελία του. 

Έκλεισε από καιρό τη συμφωνία με τον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του Γεωργουλόπουλο, Αλεξίου, Τσελιόπουλο για να συνεχίσουν και τη νέα σαιζόν στην ομάδα, ανανέωσε τα συμβόλαια με τους Περιστερίδη, Σκόνδρα, έκανε προστάσεις σε Μανιά, Ίλιτς να κάνουν το ίδιο περιμένοντας απαντήσεις, είναι σε επαφές με παίκτες που ενδιαφέρουν όπως ο 17χρονος Σέρβος Ντόλοβατς από την Ντόνι Σρεμ και ο 21χρονος Παπαφώτης του ΑΠΟΕΛ. Παράλληλα είναι σε καλό δρόμο και οι διαπραγματεύσεις με κάποιους άλλους νέους παίκτες. 

Πέρα απ’ αυτό, υπάρχουν και κάποιες προτάσεις σε έμπειρους παίκτες από το εξωτερικό, που θα ενεργοποιήσουν τις διαδικασίες απόκτησής τους εφόσον η ομάδα αποκτήσει δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη. Αν δεν παίξει στην Ευρώπη δεν θα χρειαστεί ο ΠΑΣ να κάνει οικονομικά ανοίγματα για τέτοιους παίκτες και θα συνεχίσει σε μεταγραφικά πρότυπα προηγούμενων χρόνων. 

Η δε προετοιμασία είναι προγραμματισμένη να γίνει στο Καρπενήσι στο τέλος Ιουνίου. Και σ’ αυτό το θέμα υπάρχει η εναλλακτική πρόταση. Αν ο ΠΑΣ αποκτήσει δικαίωμα να παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ τότε η προετοιμασία θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου, γιατί στα μέσα Ιουλίου θα γίνουν οι αγώνες. Έτσι αυτές τις μέρες είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση στον ΠΑΣ περιμένοντας τις εξελίξεις στις επόμενες μέρες. Και χτες δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη στο κυανόλευκο στρατόπεδο. 

Επειδή γράφτηκε ότι ο Ιταλός μάνατζερ Λορέντσο Ντελισάντι θα αναλάβει πόστο στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, από αξιόπιστες πηγές στην ομάδα έγινε γνωστό ότι αυτό δεν ισχύει. Ο Ντελισάντι είχε εντολή να κλείσει κάποια φιλικά παιχνίδια στο εξωτερικό και ως συνεργάτης του Φορτούλα να συνεργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτες σε θέματα σκάουτιγκ. Διευκρινίστηκε ότι δεν θα έχει κανένα πόστο και ενεργό ρόλο στην ομάδα.