Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Έντονη κινητικότητα στον ΠΑΣ σε πολλά μέτωπα

"Τσεκάρει" παίκτες ο Πετράκης κάτι που δείχνει και τις προθέσεις του να μείνει στον ΠΑΣ και στη νέα σαιζόν

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι προπονήσεις του ΠΑΣ και παράλληλα γίνονται δοκιμές παικτών. Μάλιστα χτες προπονήθηκε με την ομάδα 18χρονος παίκτης από την Σερβία που τον έφερε στα Γιάννινα ο παλιός γκολκίπερ του ΠΑΟΚ Μπλάντεν Φορτούλα.
Θα παραμείνει όλη την εβδομάδα στα Γιάννινα για να τον δει καλύτερα ο Πετράκης, ειδικά στα οικογενειακά διπλό που γίνονται σε καθημερινή βάση. Ο παίκτης αυτός ανήκει στην ομάδα Ντόνι Σρεμ με την οποία ο ΠΑΣ έδωσε φιλικό αγώνα πριν από το Πάσχα. Τότε βέβαια είχε διαρρεύσει η φήμη ότι ο Τζόρτζεβιτς είναι στο στόχαστρο, ένας μεσοεπιθετικός παίκτης που άφησε καλές εντυπώσεις, αλλά δεν είναι αυτός που δοκιμάζεται στα Γιάννινα.

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να πήρε αδειοδότηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει, όπως το ξεκαθάρισε και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, ότι θα κάνει αλόγιστα μεταγραφές μεγάλων σε ηλικία παικτών, κάνοντας τα ίδια μεγάλα λάθη με προηγούμενα χρόνια. Θα προσπαθήσει βασικά να κρατήσει τον κορμό που έχει και να τον εμπλουτίσει με ταλαντούχα νέα παιδιά σε συνδυασμό με κάποιες στοχευμένες μεταγραφές παικτών με εμπειρία αλλά που θα ταιριάζουν με τη λογική και τη φιλοσοφία της ομάδας. Πρόσφατα ο ΠΑΣ έκανε και φιλικό με την Σέρβικη ομάδα Ντόνι Σρεμ, για τη φιλία των δύο σωματείων αλλά και για συνεργασία σε μεταγραφικά ζητήματα. 

Εκτός από τον Σέρβο νεαρό παίκτη και άλλοι παίκτες από την Ελλάδα δοκιμάστηκαν και θα δοκιμαστούν τις επόμενες μέρες, για να επιλεγούν οι καλύτεροι. Πρόκειται για παίκτες που έρχονται με καλές συστάσεις στα Γιάννινα. Πέρα απ’ αυτό, θα καθοριστεί προσεχώς και ένα τριήμερο που θα γίνουν δοκιμές όσων παικτών απ’ όλη την Ελλάδα εκδηλώσουν την επιθυμία για να δοκιμαστούν στον ΠΑΣ. Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία πριν από 2 χρόνια εντοπίστηκε ο Αντώνης Ηλιάδης που μεταγράφηκε στη συνέχεια από την Ένωση Αποστόλου Παύλου Ημαθίας. Πάντως κάθε φορά που γίνονται δοκιμές παικτών στα Γιάννινα, καταφθάνουν παίκτες από κάθε γωνιά της Ελλάδος γνωρίζοντας ότι ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Προσεχώς θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την ΠΑΕ για το κομμάτι αυτό. 

Παράλληλα το τεχνικό τημ του ΠΑΣ με τους εξωτερικούς συνεργάτες που υπάρχουν, παρακολουθεί και παίκτες από ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής και που έχουν τις προδιαγραφές μέσα από κατάλληλη δουλειά να παίξουν στη σούπερ λίγκα. Την περασμένη Κυριακή ο Γιάννης Πετράκης βρέθηκε στο Αίγιο παρακολουθώντας τον αγώνα Παναιγιάλειος – Τρίκαλα για να δει από κοντά ποδοσφαιριστή που προτάθηκε στα Γιάννινα. Σύμφωνα με το trikalascore.gr ο παίκτης που φέρεται να ενδιαφέρει τον ΠΑΣ είναι ο 28χρονος επιθετικός Χρήστος Κουσκουνάς που σημείωσε φέτος 18 γκολ με τα Τρίκαλα στη Β’ Εθνική και είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Ο Κουσκουνάς αγωνίστηκε παλιότερα σε Πανελευσινιακό, Μανδραϊκό, Αίαντα Σαλαμίνας, Παναχαϊκή, Αστέρα Τρίπολης (με 1 συμμετοχή στη σούπερ λίγκα). Η καταγωγή του είναι από την Κόρινθο. Όσον αφορά τις προπονήσεις χτες το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις ταχύτητας και δίτερμα. Επέστρεψε ο Κοζορώνης ενώ προβλήματα τραυματισμών έχουν οι Φερφελής, Ακόστα, Ναδάλες, Μαυροπάνος. 

Στο μεταξύ το τεχνικό τημ του ΠΑΣ έκανε αποδεκτή πρόσκληση του συλλόγου προπονητών Ιωαννίνων και θα διδάξει σε ημερίδα που οργανώνει το απόγευμα της Παρασκευής σε ξενοδοχείο της πόλης. Ο Γιάννης Πετράκης θα αναπτύξει το θέμα: «Τακτική – Στρατηγική σύστημα εναντίον συστήματος». Ο βοηθός προπονητή Γιώργος Γεωργουλόπουλος θα ασχοληθεί με το θέμα: «Ατομική βελτίωση ποδοσφαιριστή». Ο γυμναστής Βασίλης Αλεξίου το θέμα: «Προπόνηση δύναμης, μια διαφορετική προσέγγιση στο ποδόσφαιρο» και ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων Χρήστος Τσελιόπουλος θα αναπτύξει το θέμα: «Αντιμετώπιση καταστάσεων σε μπάλες που βγαίνουν στην πλάτη της άμυνας 0 σουτ». Αυτό γίνεται κάθε χρόνο από τον Πετράκη και τους συνεργάτες του και όλοι μαζί διατηρούν άριστες σχέσεις με τους Γιαννιώτες προπονητές, που οι περισσότεροι κάθονται στους πάγκους των ομάδων που συμμετέχουν στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Πρόσφατα έγιναν και αρχαιρεσίες και πρόεδρος των προπονητών στα Γιάννινα εξελέγη ο Ανέστης Ζώης, προπονητής του πρωταθλητή της τοπικής Ένωσης Α. Ο. Βελισσαρίου που την Κυριακή θα ξεκινήσει τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική από το Ελευθεροχώρι Τρικάλων.

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΣ

-Συνεχίστηκε και χτες ο περίγελως του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΕΠΟ επιμένει ο τελικός του κυπέλλου να γίνει την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαίου, ενώ ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής δεν απάντησε. Από την άλλη πλευρά την Κυριακή είναι προγραμματισμένη η 2η αγωνιστική των πλέι οφ και η NOVA δεν κάνει πίσω για αναβολή της αγωνιστικής. Με λίγα λόγια μπάχαλο με όλη τη σημασία της λέξης.

-Στην εθνική Ελλάδος κλήθηκε πάλι ο Μάριος Οικονόμου της Μπολόνια, για τα δύο φιλικά της εθνικής στην Αυστραλία (4/6 Σίδνεϊ, 7/6 Μελβούρνη), Εκτός έμεινε από τον Σκίμπε και πάλι ο Μάρκος Βελλίδης. Στην Αυστραλία είχαν αγωνιστεί παλιότερα με την εθνική ομάδα και οι Εδουάρδο Κοντογιωργάκης, Νίκος Λιάκος.

 -Ξεκινούν σήμερα οι αγώνες πλέι οφ με τη συμμετοχή του Πανιωνίου, ενώ καμία ακρόαση δεν υπάρχει από την ΟΥΕΦΑ. Τώρα αν προβεί στην εξέταση των φακέλων μετά τα πλέι οφ, φαίνεται δύσκολο αλλά όχι και απίθανο. Το ότι η ΟΥΕΦΑ δεν έστειλε μέχρι τώρα κλιμάκιο στην Ελλάδα είναι κακό σημάδι για τον ΠΑΣ. Να λέμε την αλήθεια όσο και αν πονάει και να μη δημιουργούμε μια εικονική πραγματικότητα.

ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ


Πέρσι τέτοια μέρα (11 Μαΐου 2015) γράφαμε στον «Η.Α» για το φινάλε του πρωταθλήματος της σούπερ λίγκα: «Στην 6η θέση τερμάτισε τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς προχτές (Κυριακή) βράδυ έχασε 3-1 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, ενώ στη Μυτιλήνη ο Ατρόμητος ισοφάρισε προς το τέλος 1-1 στο ματς με την Καλλονή και πήρε αυτός την 5η θέση. Η 5η θέση χάθηκε στο ματς με τον Εργοτέλη που έληξε ισόπαλο καθώς ήταν ακόμα νωπό το σοκ από τη μη αδειοδότηση. Αλλά και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ανεξάρτητα αν ο ΠΑΣ αποκλείστηκε στα χαρτιά από τα πλέι οφ και η 6η θέση είναι τιμητική για τον ιστορικό «Άγιαξ της Ηπείρου». Έκλεισε την αυλαία του πρωταθλήματος περήφανος και με ψηλά το κεφάλι. Δεν ανέβηκε στο άρμα κανενός, έκανε μια μοναχική και τίμια πορεία σε ένα πρωτάθλημα γεμάτο σκιές και ναρκοπέδια, δεν χαρίστηκε τίποτα και σε κανένα, δεν μπήκε σε «συστήματα» και κατεστημένα…».