Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

"Όλα θα γίνουν στην ώρα τους" λέει ο Χριστοβασίλης

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης "τρέχει" τα θέματα της ομάδας χωρίς βιασύνη αλλά με σωστές και θετικές κινήσεις

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Στον ΠΑΣ μπορεί να μη υπάρχουν ακόμα ανακοινώσεις για τα μεταγραφικά ή για το τι γίνεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη νέα περίοδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και απραξία. Κάθε άλλο θα λέγαμε.
Σε καθημερινή βάση ο Γιώργος Χριστοβασίλης είναι σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο, αλλά και με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη για την εξεύρεση παικτών που θα αποτελέσουν μεταγραφικοί στόχοι, μέσα στα όρια της φιλοσοφίας και της τακτικής που διέπει την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Να αποκτηθούν χρήσιμοι παίκτες με φιλοδοξίες για να παίξουν ποδόσφαιρο ώστε και την ομάδα να βοηθήσουν, αλλά και οι ίδιοι να αναδειχτούν και αν πάνε καλά να πάρουν και μεταγραφή.

Οι μεταγραφές θα είναι για παίκτες με καλή ηλικία που να μη τους στερεί τις φιλοδοξίες και τη φλόγα της διάκρισης, ώστε να βλέπουν τον ΠΑΣ σαν ένα σκαλοπάτι για να πάμε ψηλότερα και όχι για να κολλήσουν τα τελευταία ένσημα. Όλη τη χρονιά έγινε μια καλή προεργασία στον τομέα αυτό, έχουν εντοπιστεί αρκετοί παίκτες που θα μπορούσαν να σταθούν στον ΠΑΣ και τώρα γίνεται η αξιολόγηση αυτών. Επιπλέον, όπως λένε από τα ενδότερα της ΠΑΕ, δεν βιάζονται να κλείσουν από τώρα το ρόστερ γιατί μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία θα υπάρξουν πολλές προτάσεις, ακόμα και ευκαιρίες για απόκτηση καλών παικτών, τόσο από Ελλάδα όσο και από εξωτερικό. 

Ίσως ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης να ακολουθήσει την τακτική των προηγούμενων χρόνων, όπου έκλεινε συμφωνίες και έκανε η ΠΑΕ τις ανακοινώσεις τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Για παράδειγμα πέρσι στην τελευταία εβδομάδα του Μαΐου έπεσαν μαζεμένες οι ανακοινώσεις για την παραμονή του Πετράκη και των συνεργατών του και την επέκταση των συμβολαίων με Μιχαήλ, Βελλίδη, Ναδάλες, Ακόστα. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει και φέτος, οπότε κάθε μέρα που ξημερώνει μπορεί να κρύβει και κάποια έκπληξη. 

Επί του παρόντος υπάρχουν στην ομάδα κλειστά στόματα, ώστε να γίνουν όλες οι δουλειές στον κατάλληλο χρόνο και με απόλυτη μυστικότητα. Το μόνο βέβαιο επί του παρόντος είναι ότι ο Χριστοβασίλης με τον Πετράκη έδωσαν τα χέρια, ενώ προφορική συμφωνία υπάρχει και με Γεωργόπουλο, Αλεξίου, Τσελιόπουλο για να συνεχίσουν όλοι μαζί το πετυχημένο από πρόπερσι έργο τους. Η ανακοίνωση θα γίνει προσεχώς μαζί με κάποιες άλλες μεταγραφές ή ανανεώσεις συμβολαίων, κάτι που συνηθίζεται στον ΠΑΣ. «Να μη ανησυχεί κανείς, δεν μας κυνηγούν, όλα θα γίνουν στην ώρα τους» είπε τις τελευταίες μέρες σε συνεργάτη του ο Γιώργος Χριστοβασίλης. 

Όσο για κατά καιρούς σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ότι υπάρχουν μεταγραφικές προτάσεις για παίκτες του ΠΑΣ από άλλες ομάδες, η τακτική της ΠΑΕ είναι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, να μη βάλει απαγορευτικό σε κανέναν παίκτη. Αρκεί να επιθυμεί ο ίδιος να πάει κάπου αλλού και οι οικονομικές προτάσεις να ικανοποιούν την ομάδα. Όπως έγινε σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις με Ντε Βινσέντι, Κολοβέτσιο, Οικονόμου, Χαρίση, Κοροβέση, Βελλίδη. Στα μεταγραφικά, πολλά ονόματα ακούγονται και φημολογούνται ότι ενδιαφέρουν τον ΠΑΣ, αλλά σε τέτοιες ιστορίες πάντα υπάρχουν και οι επιφυλάξεις. 

Τα μεταγραφικά θα τραβήξουν ακόμα, αφού η μεταγραφική περίοδος είναι μέχρι τέλος Αυγούστου. Όπως αναφέρουμε και σε άλλο σημείο, μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία μετά τα μέσα Ιουνίου θα έχει διαμορφωθεί κατά μεγάλο ποσοστό το νέο ρόστερ. Που ουσιαστικά θα έχει την ίδια βάση με κάποιες αποχωρήσεις αλλά και ενισχύσεις. Μέχρι τώρα ανανέωσαν οι Περιστερίδης, Σκόνδρας, είναι υπό συζήτηση ο Ίλιτς αλλά πολύ κοντά σε συμφωνία, αποχώρησε ο Στρούνα, ενώ πιθανόν το ίδιο να γίνει και με τον Ηλιάδη.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ


Πέρα από τις μεταγραφές που θα γίνουν, ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος που είναι ο υπεύθυνος των υποδομών και ο συνδετικός κρίκος με τις ομάδες νέων, αναμένει τις εκθέσεις από τους προπονητές των ομάδων για να γίνει και εκεί ο σχεδιασμός για τη νέα σαιζόν. Αυτό θα γίνει μόλις η Κ-20 ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις δίνοντας και το τελευταίο εξ’ αναβολής παιχνίδι. Στον σχεδιασμό προβλέπεται και ο ορισμός κάποιων ημερομηνιών για να γίνουν δοκιμές παικτών τόσο από την Ήπειρο, όσο και από άλλες περιοχές.

 Μη ξεχνά κανείς ότι ο Χάρης Χαρίσης που τελευταία είναι στην επικαιρότητα για το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε επί του Παναθηναϊκού, βγήκε από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ και πουλήθηκε στον ΠΑΟΚ για να έχει έσοδα η ΠΑΕ. Το ίδιο και ο Μάριος Οικονόμου που παίζει στη Μπολόνια και κλήθηκε από τον Σκίμπε στην Εθνική ομάδα. 

Οι προπονητές των ομάδων νέων Αγγέλης, Σέμος, Ανθυμιάδης είναι σε στενή συνεργασία με το τεχνικό τημ της επαγγελματικής ομάδας και με τον Πετράκη, με συνδετικό κρίκο τον Γεωργουλόπουλο. Θα τρέξουν και εκεί κάποιες εξελίξεις σε συνεννόηση και με τον διοικητικό υπεύθυνο των υποδομών από πλευράς ΠΑΕ Γιώργο Ιωάννου.