Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Τα ρεκόρ Χριστοβασίλη - Πετράκη και η νέα συνεργασία τους

Είναι οι μακροβιότεροι στην Α' Εθνικής πρόεδρος και προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

«Τους ζυγούς λύσατε» θα πει από σήμερα στους παίκτες του ΠΑΣ ο Γιάννης Πετράκης καθώς στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ θα γίνει η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια οι παίκτες θα είναι ελεύθεροι να κάνουν τις διακοπές τους. Η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σαιζόν θα γίνει πιθανόν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου για να ακολουθήσει η προετοιμασία στο Καρπενήσι ώστε να μπουν οι βάσεις για τη νέα σαιζόν.
Όμως αν μετά το τέλος των πλέι οφ υπάρξει έλεγχος των φακέλων αδειοδότησης από την ΟΥΕΦΑ και αποκτήσει ο ΠΑΣ τα προνόμια της 5ης θέσης, τότε θα υπάρξει τροποποίηση και του προγράμματος προετοιμασίας.

Όλοι οι παίκτες θα φύγουν σε διακοπές, πλην των Λίλα και Τζημόπουλου που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες. Ο Λίλα με την Εθνική Αλβανίας θα λάβει μέρος στο EURO 2016 που θα γίνει στα γήπεδα της Γαλλίας. Μάλιστα ο ΠΑΣ θα εισπράξει ένα σημαντικό ποσό από την ΟΥΕΦΑ για τη συμμετοχή παίκτη του σ’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που μπορεί να ξεπεράσει και το ποσό των 200.000 ευρώ. Ο Θέμης Τζημόπουλος θα λάβει μέρος με την εθνική Νέας Ζηλανδίας στο κύπελλο εθνών Ωκεανίας και είναι ένας από τους 23 παίκτες που κάλεσε ο προπονητής Άντονι Χάντσον. Το κύπελλο Εθνών της Ωκεανίας, θα διεξαχθεί στην Παπούα Νέα Γουινέα από 28 Μαΐου ως 11 Ιουνίου και η Νέα Ζηλανδία θα αγωνιστεί στις 28 Μαΐου με τα νησιά Φίτζι, στις 31 Μαΐου με το Βανουάτου και στις 4 Ιουνίου με τα Νησιά του Σολομώντα. Στην επόμενη φάση περνάνε οι δύο πρώτοι των δύο ομίλων. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 8 Ιουνίου και ο τελικός στις 11 Ιουνίου. Ο νικητής θα προκριθεί στο Confederations Cup της Ρωσίας το οποίο θα γίνει το 2017. 

Όσον αφορά και πάλι τα του ΠΑΣ, σήμερα κλείνει ουσιαστικά ο αγωνιστικός κύκλος της φετινής σαιζόν που ξεκίνησε πέρσι στα τέλη Ιουνίου. Στο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ κατέκτησε την 6η θέση και στη νέα σαιζόν για 6η συνεχόμενη φορά θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι προηγούμενες δεκαετίες ήταν ομάδα «ασανσέρ» μεταξύ των δύο πρώτων κατηγοριών, η χρονιά που κλείνει σήμερα με την τελευταία προπόνηση είναι πετυχημένη. Από εδώ και πέρα θα μπει σε άλλες βάσεις και ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά, καθώς θα πρέπει να κλείσουν οι υπάρχουσες εκκρεμότητες και στη συνέχεια να γίνουν οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, με μεταγραφές αλλά και με αποχωρήσεις κάποιων παικτών.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΚΗ

Αυτό που καίει περισσότερο αυτή την εποχή την ομάδα είναι η ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιάννη Πετράκη. Μια συνεργασία που ξεκίνησε αρχές Ιανουαρίου 2014 (καθώς είχε αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία ο Σάκης Τσιώλης) και σφραγίστηκε όλο αυτό τον καιρό με απόλυτη επιτυχία. Ο Γιάννης Πετράκης κατάφερε με το έργο και την προσωπικότητά του να κερδίσει την εκτίμηση, την αγάπη του κόσμου αλλά και την εμπιστοσύνη του προέδρου της ομάδας Γιώργου Χριστοβασίλη. Και οι δύο με τη συνεργασία τους είναι οι μακροβιότεροι στα Γιάννινα στο πόστο που κατέχουν, σε επίπεδο Α’ Εθνικής. Μακροβιότερος προπονητής στην Α’ Εθνική στα 50 χρόνια ιστορίας του ΠΑΣ μπορεί να είναι ο Αντώνης Γεωργιάδης με 4 χρόνια στον πάγκο, αλλά αυτά ήταν από 2 σε 2 περιόδους. Ενώ ο Κρητικός τεχνικός έχει 2,5 συνεχόμενο χρόνια. 

Ο δε Γιώργος Χριστοβασίλης έχει επί των ημερών του στην προεδρία 6 χρόνια την ομάδα στην Α’ Εθνική και είναι μακράν ο μακροβιότερος πρόεδρος. Τον ακολουθούν με θητεία 2 χρόνων προεδρίας οι Χριστόφορος Παπαδόπουλος (75-77), Γιώργος Κωνσταντόπουλος (77-79), Κώστας Αναστασίου (79-81), Μάνθος Κολέμπας (00-01, 02-03). Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις προέδρου και προπονητή για την ανανέωση της συνεργασίας.

ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Πριν βγει ο Μάιος θα έχει κλείσει το θέμα προπονητή και πολύ νωρίτερα μάλιστα για να γίνει καλύτερα με άνεση χρόνου ο σχεδιασμός. Μπορεί να τραβήξουν λίγο οι συζητήσεις ή να μη τα πούνε άμεσα οι δύο πλευρές, όπως έγινε πέρσι και πρόπερσι, αλλά όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει συμφωνία και για τη νέα σαιζόν. 

Ο Πετράκης με τις επιτυχίες στα Γιάννινα και τις τιμητικές διακρίσεις που του έγιναν (ψηφίστηκε ο καλύτερος προπονητής του 2015 από τον ΠΣΑΠ) είναι βέβαιο ότι θα έχει προτάσεις από άλλες ομάδες. Αλλά δεν είναι από τους ανθρώπους που χαλούν εύκολα συνεργασίες ή φιλίες και με δεδομένο την μεγάλη αγάπη που εισέπραξε από τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΣ, θα ανανεώσει τη συνεργασία. 

Αν κλείσει προσεχώς το θέμα Πετράκη, πολύ σύντομα θα κλείσουν οι εκκρεμότητες και με τις ανανεώσεις συμβολαίων. Ήδη ανανέωσαν οι Περιστερίδης, Σκόνδρας και πολύ κοντά σε συμφωνία είναι οι Ίλιτς, Ηλιάδης. Ο Στρούνα είναι αμφίβολο αν μείνει και ο Μανιάς θα μείνει αν δεν βρει κάτι άλλο που να τον ικανοποιεί απόλυτα.