Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Νέοι και ταλαντούχοι παίκτες θέλουν να παίξουν στα Γιάννινα

Κυπριακές πηγές επιμένουν για συμφωνία Παπαφώτη (φωτο) με τον ΠΑΣ. Αν ισχύει θα φανεί σύντομα...

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Συνεχίζονται οι μεταγραφικές αναζητήσεις του ΠΑΣ μέσα στο πλαίσιο που έχει καθοριστεί από τους Χριστοβασίλη και Πετράκη, δηλαδή για κλείσιμο συμφωνιών με παίκτες που θα είναι φιλόδοξοι για να κάνουν καριέρα και να προσαρμοστούν άμεσα στο κλίμα και την φιλοσοφία της ομάδας.
Όπως συνηθίζεται στον ΠΑΣ οι ανακοινώσεις θα γίνουν όλες μαζί, μόλις οριστικοποιηθούν οι συμφωνίες και πέσουν οι υπογραφές. Η περίπτωση του 21χρονου μέσου Βασίλη Παπαφώτη είναι μια από τις περιπτώσεις που ενδιαφέρουν τον ΠΑΣ. Έχει εκτιμηθεί πολύ και το γεγονός ότι θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, να πάρει ευκαιρίες και δεν δέχεται να ανανεώσει το συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ επειδή είχε λίγες συμμετοχές.

Σύμφωνα με πηγές από την Κύπρο υπήρξε συνάντηση του παίκτη και του εκπροσώπου του με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη και αναμένεται εντός των ημερών να κλείσει οριστικά η μεταγραφή. Πέρα από την περίπτωση Παπαφώτη ο ΠΑΣ έχει επαφές και με άλλους παίκτες, καθώς υπάρχει μεγάλη προθυμία παικτών να μεταγραφούν στα Γιάννινα, γιατί ο «Άγιαξ της Ηπείρου» με τον Πετράκη στην τεχνική ηγεσία έχει αναδείξει πολλούς νέους παίκτες δίνοντας του τις ανάλογες ευκαιρίες. 

Υπήρξαν περιπτώσεις παικτών που ήρθαν από μικρότερες κατηγορίες, ή ήταν στη σούπερ λίγκα αλλά με ελάχιστες συμμετοχές και μέσω του ΠΑΣ αναδείχτηκαν και καθιερώθηκαν στη σούπερ λίγκα. Τα παραδείγματα είναι πολλά αλλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι με τους Ντε Βινσέντι (ΑΠΟΕΛ), Μάριο Οικονόμου (Μπολόνια), Δημήτρη Κολοβέτσιο (ΑΕΚ), Χάρη Χαρίση και Νίκο Κοροβέση (ΠΑΟΚ) που μέσω ΠΑΣ πήγαν ψηλότερα αλλά και παίκτες όπως οι Γιάκος, Μπέριος, Καρανίκας, Σκόνδρας, Περιστερίδης, Γαρουφαλιάς, Κούτρης, Νικολιάς, Ηλιάδης, που στα Γιάννινα γνώρισαν ουσιαστικά για πρώτη φορά τη σούπερ λίγκα. 

Με τον τρόπο που λειτουργεί ο ΠΑΣ και με τη δουλειά που γίνεται από το τεχνικό τημ, είναι μια πρόκληση για τους νέους παίκτες, που αν δουλέψουν και αυτοί σωστά, μπορεί ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να αποτελέσει εφαλτήριο για μεγαλύτερο άλμα στην καριέρα τους. Στον ΠΑΣ Γιάννινα αξιολογούν όλες τις περιπτώσεις παικτών που τους έχουν παρακολουθήσει όλη τη χρονιά για να καταλήξουν στις περιπτώσεις που ενδιαφέρουν περισσότερο. 

Παράλληλα από γραφεία μάνατζερ του εξωτερικού έχουν κατατεθεί προτάσεις για ξένους παίκτες, που μελετούν με πολύ προσοχή οι ιθύνοντες της Γιαννιώτικης ομάδας και κυρίως οι Χριστοβασίλης, Πετράκης και Νιαρχάκος που χειρίζονται τα θέματα αυτά. Απλά στον ΠΑΣ δεν βιάζονται να πάρουν αποφάσεις ώστε να πέσουν σε καλές περιπτώσεις παικτών, ψάχνοντας το κάθε τι και διασταυρώνοντας όλα τα στοιχεία, πάνω στη γνωστή πεπατημένη των τελευταίων ετών με μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπώσεων. 

Όπως τονίσαμε και τις προηγούμενες μέρες, μπορεί  να μη υπάρχουν αυτό τον καιρό ανακοινώσεις, αλλά γίνονται κινήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να κλείσουν συμφωνίες. Στα τέλη της άλλης εβδομάδας θα περιμένουν από τον Ίλιτς την οριστική απάντηση για την πρόταση ανανέωσης που του έκανε ο Χριστοβασίλης, ενώ υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μείνει και ο Μανιάς, αν δεν βρει κάποια αξιόλογη πρόταση από το εξωτερικό.

ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ Ο ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΣ


Φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας δίνει στην Αυστραλία αυτό το διάστημα η Εθνική ομάδας της Νέας Ζηλανδίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το κύπελλο Εθνών της Ωκεανίας. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του super-fm.gr ο Θέμης Τζημόπουλος που είναι στη μακρινή ήπειρο, αγωνίστηκε το πρωί της Τετάρτης ώρα Ελλάδος, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι που έδωσε η ομάδα του με την Western Pride FC. Οι Νεοζηλανδοί επικράτησαν με 0-2. Την Κυριακή 22 Μαΐου θα ακολουθήσει φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με τους Redlands United και την Τρίτη 24 Μαΐου με την Brisbane City. Και τα δύο αυτά ματς θα είναι κλειστά για κοινό και δημοσιογράφους. Το κύπελλο Εθνών της Ωκεανίας, θα διεξαχθεί στην Παπούα Νέα Γουινέα από 28 Μαΐου ως 11 Ιουνίου και η Νέα Ζηλανδία θα αγωνιστεί στις 28 Μαΐου με τα νησιά Φίτζι, στις 31 Μαΐου με το Βανουάτου και στις 4 Ιουνίου με τα Νησιά του Σολομώντα. Στην επόμενη φάση περνάνε οι δύο πρώτοι των δύο ομίλων. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 8 Ιουνίου και ο τελικός στις 11 Ιουνίου. Ο νικητής θα προκριθεί στο Confederations Cup της Ρωσίας το οποίο θα γίνει το 2017.