Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Με 19 μετάλλια γύρισε στα Γιάννινα ο Ν.Ο.Ιωαννίνων

Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στις εγκαταστάσεις του Σχινιά που έγινε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα


Πρωταθλητής επέστρεψε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων από την α΄ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που διεξήχθη επί ένα τριήμερο στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Οι 50 αθλητές του Ν.Ο.Ι. έδωσαν τις ημέρες των αγώνων σκληρές μάχες στον στίβο του Σχινιά και κατάφεραν να αναδείξουν τον Όμιλο, για 28η συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 131,5 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με 130,5 βαθμούς και τρίτο τον Όμιλο Ερασιτεχνών Αλιέων & Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου με 111 βαθμούς. Όσον αφορά στα μετάλλια, ο Ν.Ο.Ι., ο οποίος στερήθηκε φέτος την αγωνιστική παρουσία των δύο Ολυμπιονικών του Γιάννη Τσίλη και Γιώργου Τζιάλλα, αλλά ουσιαστικά και τον Πρωταθλητή του Στέφανο Ντούσκο, κατέκτησε οκτώ χρυσά, έξι ασημένια και πέντε χάλκινα και κατετάγη δεύτερος πίσω από τον Ν.Ο.Θ. ο οποίος πήρε 10 χρυσά, πέντε ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια, αναδεικνυόμενος Πολυνίκης της α΄ φάσης.

Η κατάκτηση των τίτλων του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος θα κριθεί οριστικά κατά τη β΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στα Γιάννενα και αφορά τις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων.

Οι κούρσες του Σαββατοκύριακου στον Σχινιά ήταν εντυπωσιακές, διεξήχθησαν κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και φυσικά ξεχώρισαν τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή οι αγώνες των Οκτακώπων, με τον Ν.Ο.Ι. να κερδίζει, συνεχίζοντας την πολυετή του παράδοση, αυτές των Εφήβων και των Ανδρών και τον Ν.Ο.Θ. αυτή των Γυναικών!

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.

Σε δήλωσή του μετά τη λήξη των αγώνων του Πρωταθλήματος, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Χρήστος Αλεξίου, ο οποίος παραβρέθηκε σ’ αυτούς, μαζί με μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι., ανέφερε τα εξής:
«Ολοκληρώθηκε στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά η α΄φάση του 82ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας. Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων αναδείχθηκε για μία ακόμη χρονιά, την 28η συνεχόμενη, Πρωταθλητής Ελλάδος αποδεικνύοντας έτσι την αδιαμφισβήτητη επικράτησή του στο άθλημα της Κωπηλασίας σε όλη την Ελλάδα. Η ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος θα γίνει στις 23 – 24 Ιουλίου με την διεξαγωγή στην Παμβώτιδα της β΄ φάσης Παίδων – Κορασίδων, οπότε και θα ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής για το σύνολο των αγωνισμάτων. Ελπίζουμε στη βοήθεια του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΠΕΑΚΙ για την ομαλή και άρτια διοργάνωση στην πόλη μας των αγώνων της τελικής φάσης.
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές και τους προπονητές του Ομίλου μας γιατί υπερέβαλλαν εαυτούς για να έχουμε τα επιτυχή αυτά αποτελέσματα για τον Ν.Ο.Ι.».

Τα μετάλλια

Χρυσά μετάλλια κατά την α΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας κατέκτησαν από πλευράς του Ν.Ο.Ι. τα εξής πληρώματα:

*Κωστής Μάντζιος και Νίκος Βλάχος στη Δίκωπο άνευ Ανδρών.

*Κώστας Βαρδάκας – Άρης Γραμμενιάτης - Αποστόλης Ντότης – Παντελής Σωτηρακόπουλος στην Τετράκωπο άνευ Εφήβων.

*Αποστόλης Ντότης – Θανάσης Παλαιοπάνος – Κώστας Βαρδάκας – Παντελής Σωτηρακόπουλος και Κων/νος Μουλάς στην Τετράκωπο μετά Εφήβων.

*Άγγελος Μπερής – Κώστας Παπαδιώτης – Ανδριανός Οικονόμου - - Άρης Γραμμενιάτης - Απ. Ντότης – Παντ. Σωτηρακόπουλος – Κ. Βαρδάκας – Θαν. Παλαιοπάνος και Αλέξανδρος Μπούγιας στην Οκτάκωπο Εφήβων.

*Άρτεμις Ντούσκου και Μαίρη Παύλου στο διπλό Σκιφ ελ. Βαρών Γυναικών.

*Αμαλία Τσιάβου – Άννα Ιωάννου – Κατερίνα Ζέρβα - Ξανθή Κολτσίδα στο τετραπλό Σκιφ Γυναικών.

*Αποστόλης Λαμπρίδης – Χρήστος Κουτσιαύτης – Νίκος Βλάχος – Κωστής Μάντζιος στην Τετράκωπο άνευ Ανδρών.

*Χρ. Κουτσιαύτης – Απ. Λαμπρίδης – Μιχάλης Παπατσίμπας – Ν. Βλάχος – Κ. Μάντζιος – Κ. Βαρδάκας – Θαν. Παλαιοπάνος – Π. Σωτηρακόπουλος – Κων. Μουλάς στην Οκτάκωπο Ανδρών.
Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν μέσα στο διήμερο τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:

*Aμαλία Τσιάβου και Κατερίνα Ζέρβα στο διπλό Σκιφ Νέων Γυναικών.

*Στέφανος Ντούσκος στο Σκιφ νέων Ανδρών.

*Παντελής Σωτηρακόπουλος και Αποστόλης Ντότης στη Δίκωπο άνευ Εφήβων.

*Άρης Γραμμενιάτης – Άγγελος Μπερής – Μανώλης Παπασταύρου – Αποστόλης Ντότης στην Τετράκωπο άνευ ελ. Βαρών των Ανδρών.

*Αγγελική Γκρέμου και Αφροδίτη Σιόλου στο διπλό Σκιφ Γυναικών.

*Μ. Παύλου – Αγγ. Γκρέμου – Άννα Ιωάννου – Κατ. Ζέρβα – Αμ. Τσιάβου – Αρτ. Ντούσκου – Πετρούλα Τσιάβου– Ξ. Κολτσίδα - Βασιλική Ντότη στην Οκτάκωπο των Γυναικών.
Τέλος, χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι εξής βάρκες του Ν.Ο.Ι.:

*Άρης Γραμμενιάτης και Άγγελος Μπερής στο διπλό Σκιφ Εφήβων.

*Γιώργος Γραμμενιάτης – Κώστας Παπαδιώτης – Αγγ. Μπερής – Θαν. Παλαιοπάνος στο τετραπλό Σκιφ Εφήβων.

*Άρτεμις Ντούσκου – Μαίρη Παύλου στο διπλό Σκιφ νέων Γυναικών.

*Πετρούλα Τσιάβου – Ξανθή Κολτίδα στη Δίκωπο άνευ νέων Γυναικών.

*Ν. Βλάχος – Κ. Βαρδάκας – Κ. Μάντζιος – Μιχ. Παπατσίμπας στην Τετράκωπο μετά Ανδρών.
***
Πέμπτη η Τετράκωπος
στο Πανευρωπαϊκό

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας η ελληνική Τετράκωπος των Ανδρών με τους Ολυμπιονίκες του Ν.Ο.Ι. Γιώργος Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη. Η βάρκα την οποία συμπληρώνουν οι Γιάννης Χρήστου και Διονύσης Αγγελόπουλος, έφτασε στον τελικό και κατέκτησε την πέμπτη θέση, μένοντας έξω απ’ τα μετάλλια αυτή τη φορά! Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο Βραδεμβούργο δεν βοήθησαν καθόλου την προσπάθεια των τεσσάρων Πρωταθλητών, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη ενάντια σε υπερδυνάμεις του αθλήματος όπως η Μεγ. Βρετανία και η Ρωσία. Επόμενος αγώνας για την Τετράκωπο θα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης στα τέλη Μαΐου και μετά σειρά έχουν οι Ολυμπιακοί του Ρίο τον ερχόμενο Αύγουστο.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων