Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Νίκη στο φιλικό και αποδοκιμασίες κατά της ΕΠΟ (φωτορεπορτάζ)

Η ομάδα του ΠΑΣ όπως παρατάχτηκε στο διεθνές φιλικό που έγινε στο στάδιο "Ζωσιμάδες".


Σε φιλικό αγώνα ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 την Σέρβικη ομάδα Ντόνι Σρεμ με ένα καταπληκτικό γκολ του Σταύρου Τσουκαλά στο 78’ με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Οι Σέρβοι από το 3’ έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μάρκοβιτς που χτύπησε με σκαριά τον Γαρουφαλιά.
Έτσι ο διαιτητής Μήτσιος τον απέβαλε για επικίνδυνο παίξιμο. Στο  ματς κυριάρχησαν τα συνθήματα από την πλευρά των φιλάθλων κατά της ΕΠΟ και του Πανιώνιου όπως και προσωπικά κατά του Γκιρτζίκη, για το γνωστό θέμα με την αδειοδότηση του Πανιωνίου στη δευτεροβάθμιο επιτροπή. Υπήρχαν και δύο πανό κατά του Πανιώνιου και της ΕΠΟ που κατέβηκαν με επέμβαση του προέδρου του ΠΑΣ Γιώργου Χριστοβασίλη. Υπάρχει αγανάκτηση στα Γιάννινα, πιστεύοντας ότι καταχρηστικά δόθηκε η άδεια στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και όλοι περιμένουν πλέον την επέμβαση της ΟΥΕΦΑ για να εξετάσει την υπόθεση και τον  φάκελο.


Η Σέρβικη ομάδα στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της


Όσο για το παιχνίδι τα βλέμματα των ανθρώπων του ΠΑΣ ήταν στον Τζόρτζεβιτς της Ντόνι (ομάδα Β’ εθνικής της Σερβίας) που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρει μεταγραφικά τον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Πριν από το ματς ανακρούσθηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης έδωσε ανθοδέσμη και τιμητική πλακέτα στον ομόλογό του της Ντόνι Μίλαν Άλεξιτς. Επίσης ο φορ του ΠΑΣ Μπράνα Ίλιτς χάρισε τη φανέλα του στους συμπατριώτες του και την παρέδωσε στον Σέρβο πρόεδρο.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της Ντόνι Μίλαν Άλεξιτς


Όσον αφορά το παιχνίδι, ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, αλλά δεν είχε ουσία από τη στιγμή που οι Σέρβοι από την αρχή έμειναν με 10 παίκτες. Θα ήταν προτιμότερο ο Μήτσιος να ζητήσει την αντικατάσταση του Μάρκοβιτς παρά να τον αποβάλει. 

Ο Γιάννης Πετράκης χρησιμοποίησε τους παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Αριστερά ο Μπλάντεν Φορτούλα συζητά με τον Γιάννη Πετράκη


Στις εξέδρες ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης και είδε το ματς με τον πρόεδρο της Ντόνι Άλεξιτς και τον παλιό γκολκίπερ του ΠΑΟΚ Μπλάντεν Φορτούλα. Εκεί ήταν ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος και ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης που εκτελεί καθήκοντα σκάουτερ. Μάλιστα πολλές φορές ζητούσε εξηγήσεις και τους παίκτες της Ντόνι από τον Φορτούλα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ: Πασχαλάκης (85’ Κολιοφούκας), Καρανίκας (62΄Μπέριος), Κούτρης, Σκόνδρας (62’ Στρούνα), Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς, Μαυροπάνος (46’ Μασούρας), Νικολιάς (62’ Γιάκος), Ιωάννου (62’ Τσουκαλάς), Μανιάς (46’ Ίλιτς), Ηλιάδης.


ΝΤΟΝΙ ΣΡΕΜ: Στάρσεβιτς, Σολντάτοβιτς, Ράκιτς, Στάνοβιτς, Αντρέγεβιτς, Αλαμαντίν, Τζόρτζεβιτς, Μάρκοβιτς, Τσιγκόγια, Ναμανί, Κόνκα. Αγωνίστηκαν και οι Τζέκαγιατς, Στανόγεβιτς, Σούνζναρ, Γκλίχοβιτς, Ίλιτς, Ντίρνσεκ, Ράκοβιτς, Ντόλοβατς.