Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Οι λόγοι που επιβάλλουν την επέμβαση της ΟΥΕΦΑ

Υπάρχουν λόγοι που επιβάλλουν την επέμβαση της ΟΥΕΦΑ για την αδειοδότηση του Πανιώνιου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μπορεί σήμερα να γίνεται η κλήρωση των αγώνων πλέι οφ με τον Πανιώνιο στην κληρωτίδα, δικαιωματικά στην παρούσα φάση, αφού είναι 5ος στη βαθμολογία και αδειοδοτούμενος από την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν χάνουν την αισιοδοξία τους.
Πιστεύουν ότι μέχρι να ξεκινήσουν οι αγώνες θα υπάρξει επέμβαση της ΟΥΕΦΑ για να εξετάσει το φάκελο της Νεοσμυρνιώτικης ομάδας και να αποφανθεί αν ορθώς ή εσφαλμένα αδειοδοτήθηκε. Κι αυτό κατά τις εκτιμήσεις που γίνονται στα Γιάννινα θα γίνει πολύ σύντομα, για να κλείσει και οριστικά αυτό το ζήτημα είτε θετικά είτε αρνητικά για τον ΠΑΣ, ώστε να βάλει μπροστά και τον σχεδιασμό για την νέα σαιζόν.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δεν αποκαλύπτει τι κινήσεις της. Ωστόσο περιμένουν να επέμβει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, γιατί βάσει του κανονισμού αδειοδοτήσεων ενημερώνεται υποχρεωτικά για τους φακέλους όλων των ομάδων από την ΕΠΟ. Επίσης όταν υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων για αδειοδοτήσεις ομάδων που πρόκειται να παίξουν στην Ευρώπη, κατά κανόνα γίνεται έλεγχος από την ΟΥΕΦΑ, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και καταγγελία άλλης ομάδας που έχει έννομο συμφέρον. 

Πέρα απ’ αυτό, η ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ έχει κυριολεκτικά «βομβαρδιστεί» από ηλεκτρονικά μηνύματα πολλών φίλων του ΠΑΣ Γιάννινα, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, ζητώντας να ελεγχθεί ο φάκελος του Πανιωνίου και αν σωστά αδειοδοτήθηκε από την δευτεροβάθμιο επιτροπή.  Επειδή πλησιάζουμε στο Άγιο Πάσχα και από αύριο θα είναι κλειστές οι υπηρεσίες, αν τελικά αποφασίσει η ΟΥΕΦΑ να κάνει ελέγχους, όπως λέγεται και γράφεται στα Γιάννινα, αυτό θα γίνει από την Τετάρτη της Διακαινησίμου και μετά. Μέχρι τότε στα Γιάννινα οι φίλοι της τοπικής ομάδας θα είναι σε αναμμένα κάρβουνα, με ερωτηματικά και αγωνίες, κατά πόσο μπορεί να αλλάξουν τα υπάρχοντα δεδομένα, για να υπάρχουν ελπίδες ο ΠΑΣ να παίξει στην Ευρώπη. 

Διαφορετικά θα μείνουν με τις ωραίες αναμνήσεις των πανηγυρισμών που έκαναν στην Ξάνθη, σαν να είχαν δεδομένο ότι θα έπαιζαν στην Ευρώπη και να κοιτάξουν τον σχεδιασμό της επόμενης σαιζόν, που τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα λόγω της αδειοδότησης που πήρε φέτος. 

Πέρα από το θέμα της συμμετοχής ή όχι στα πλέι οφ, υπάρχουν πολλά καυτά ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει κυρίως ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Χριστοβασίλης, καθώς τελειώνει η συνεργασία με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη και λήγουν τα συμβόλαια σημαντικών ποδοσφαιριστών όπως Μανιά, Ίλιτς, Σκόνδρα, Στρούνα, Ηλιάδη και του νεαρού Ιωάννου. 

Όλα αυτά θα μπουν στο τραπέζι μετά το Πάσχα για να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις. Απλά η τυχόν συμμετοχή του ΠΑΣ στο Γιουρόπα Λιγκα θα ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να μείνουν οι παίκτες και ο Πετράκης και να είναι πιο ελκυστικές οι προστάσεις που θα κάνει η ΠΑΕ, τόσο για ανανεώσεις συμβολαίων όσο και για απόκτηση ποδοσφαιριστών, καθώς θα χρειαστεί η ομάδα ενισχύσεις σε κάποιες θέσεις για να έχει και ο προπονητής περισσότερες εναλλακτικές λύσεις.