Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Για νίκη πρόκριση στα Γρεβενά ο Α. Ο. Ανατολής

Σήμερα Τετάρτη στις 15:00 ο Α. Ο. Ανατολής θα παίξει στα Γρεβενά με την Α.Ε.Π. Βατολάκκου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στη μάχη του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος ρίχνεται και σήμερα ο Α. Ο. Ανατολής, καθώς στις 15:00 στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Γρεβενών θα αντιμετωπίσει την Αθλητική Ένωση Ποντίων Βατολάκκου. Το ματς είναι νοκ άουτ, με την  γνωστή διαδικασία της ημίωρης παράτασης και των πέναλτι, αν δεν υπάρξει νικητής στα 90 λεπτά αγώνα.
Ο νικητής του σημερινού αγώνα προκρίνεται και στην επόμενη φάση στις 30 Μαρτίου 2016 θα υποδεχτεί στην έδρα του τον Κρόνο Αργυράδων Κέρκυρας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι και οι δύο ομάδες έχουν αναφορά τον Πόντο και την προσφυγιά, καθώς ο Βατόλακκος Γρεβενών αλλά και η Ανατολή Ιωαννίνων είναι χωριά που κατοικήθηκαν αρχικά από πρόσφυγες. Σήμερα αναμένεται να γίνει ένα καλό παιχνίδι με κύριο χαρακτηριστικό ότι οι δύο ομάδες δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και είναι θέμα το πώς θα «διαβάσει» η μία το παιχνίδι της άλλης και ασφαλώς σ’ αυτά τα παιχνίδια νοκ άουτ μερικές φορές παίζει ρόλο η τύχη αλλά και η φόρμα της ημέρας. 

Ο Α. Ο. Ανατολής την περασμένη Τετάρτη κέρδισε 1-0 μέσα στην Κοζάνη την Α. Ε. Ποντίων Καραγιαννίων με ένα γκολ του Φίλιου στο 87’ και μετά από μια οργανωμένη αντεπίθεση. Το περασμένο Σάββατο η Γιαννιώτικη ομάδα έφερε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της με τη Δόξα Κρανούλας για το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ. Από την Κυριακή το μυαλό και η προσοχή όλων είναι στο σημερινό παιχνίδι στο στάδιο Γρεβενών. 

Με μια προπόνηση που έγινε χτες ολοκληρώθηκε η προετοιμασία υπό την επίβλεψη του Βασίλη Καλτσή που ζήτησε από τους παίκτες αυτοσυγκέντρωση και αγωνιστική πειθαρχία. Επειδή μια πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει, σήμερα στο ΔΑΚ Γρεβενών είναι πολύ πιθανόν ο προπονητής Βασίλης Καλτσής να παρατάξει την ενδεκάδα που κέρδισε πριν από μια εβδομάδα στην Κοζάνη. Με τη διαφορά ότι δεν θα αγωνιστεί ο Φίλιος γιατί αποβλήθηκε στο ματς με τη Δόξα Κρανούλας. Ο Φίλιος με το γκολ στο 87’ έδωσε την πρόκριση μέσα στην Κοζάνη την περασμένη Τετάρτη επί της Α.Ε. Καραγιαννίων. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας απο το ΗΠΕΙΡΟΣ TV1.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΕΠ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ

Η ΑΕΠ Βατολάκκου την περασμένη Τετάρτη απέκλεισε στα πέναλτι με 5-4 το Σούλι Παραμυθιάς στο ΔΑΚ Γρεβενών, παρότι για μεγάλο διάστημα αγωνίστηκε με 8 παίκτες λόγω αποβολής 3 παικτών από τον Τρικαλινό διαιτητή Λεωνίδα. Το Σάββατο για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Γρεβενών, κέρδισε 2-0 τον Κτηνοτροφικό Αστέρα Καληράχης. Η ΑΕΠ είναι στην πρώτη θέση της Α’ κατηγορίας με 44 βαθμούς σε 16 αγώνες, έναντι 31 βαθμών του Πυρσού Γρεβενών και 28 της ομάδας Αεράτα Γρεβενά. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στη Δ’ Εθνική κατηγορία. 

Από τους παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ της η ΑΕΠ Βατολάκκου συμμετοχές σε επαγγελματικά πρωταθλήματα έχουν οι: Μπιζιώτας που αγωνίστηκε στον Σαρωνικό Αίγινας, Κοτίτσα που έχει μόνο 1 συμμετοχή στη Γ’ Εθνική με τον Πυρσό Γρεβενών, Μπόλλος που αγωνίστηκε σε Μαρκό, Απόλλωνα Σμύρνης, Θήβα, Πυρσό Γρεβενών, Χαραλαμπίδης που αγωνίστηκε στον Πυρσό Γρεβενών, Άγγελος Κοτζατίσογλου που αγωνίστηκε στον Πυρσό Γρεβενών, Θωμάς Λάλλος που αγωνίστηκε σε Αγροτικό Αστέρα Ευόσμου, Κοζάνη, Πυρσό Γρεβενών, Παναγιώτης Λάλλος που αγωνίστηκε στον Πυρσό Γρεβενών. Τεχνικός διευθυντής της ομάδας είναι ο Χρήστος Λάλλος που αγωνίστηκε παλιότερα σε Βέροια, Κοζάνη και Πυρσό Γρεβενών. Είναι πατέρας των ποδοσφαιριστών Θωμά και Παναγιώτη Λάλλου. Πρόεδρος της ΑΕΠ είναι ο Θωμάς Ντίγκος.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΑΤΗΣ

Τον σημερινό αγώνα στα Γρεβενά θα διευθύνει ο Αθανάσιος Κατής του συνδέσμου Φλώρινας. Βοηθοί του θα είναι οι Μιχαήλ Κελεσίδης (Ημαθίας), Νικόλαος Δημόπουλος (Φλώρινας). Παρατηρητής ο Γεώργιος Μιχαηλίδης (Πέλλας).Ο Θανάσης Κατής είναι από το 2013 διαιτητής στους πίνακες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Την τρέχουσα αγωνιστική σαιζόν 2015-2016 έχει διευθύνει τα εξής παιχνίδια Γ’ Εθνικής: Τύρναβος – Εθνικός Φιλιππιάδας 0-0, Οικονόμος Τσαριτσάνης – Δωτιέας Αγιάς 3-2, Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας 0-0, Απόλλων Καλαμαριάς – Δόξα Δράμας 0-0.