Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Όπως πέρσι έτσι και φέτος Αποκριές στη Μυτιλήνη ο ΠΑΣ

Ο Γιάννης Πετράκης ζήτησε σοβαρότητα από τους παίκτες του

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε από χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα του Σαββάτου με την Καλλονή στη Μυτιλήνη. Και τι σύμπτωση… Συνέπεσε πέρσι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να αγωνιστεί παραμονή Αποκριάς στη Μυτιλήνη, το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Με τη μόνη διαφορά ότι δεν συμπίπτουν οι ημερομηνίες.
Όλοι οι παίκτες ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα, με τη διαφορά ότι δεν υπολογίζονται για τα πλάνα αυτής της αγωνιστικής οι Μιχαήλ και Ακόστα που είναι τιμωρημένοι με 4 κίτρινες κάρτες. Γι’ αυτό και στο δίτερμα που έγινε στο ΠΕΑΚΙ ο Γιάννης Πετράκης τους χρησιμοποίησε με τους αναπληρωματικούς και όχι με τους βασικούς, καθώς θέλει να βρει το κατάλληλο σχήμα για το ματς του Σαββάτου. 


Ο Κρητικός τεχνικός με τις απουσίες αυτές είναι αναγκασμένος να ανακατέψει την τράπουλα και να καλύψει τα κενά βρίσκοντας τους αντικαταστάτες των δύο απόντων που είναι από τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές. Ο Μιχαήλ είναι βασικός στην άμυνα και ο Ακόστα κάνει σπουδαία δουλειά στο κέντρο. Μάλιστα στο σύστημα 3-5-2 που καθιέρωσε ο Πετράκης στα τελευταία παιχνίδια ο Ακόστα αγωνίστηκε κεντρικό χαφ, για να καλύψει το κενό που άφησε ο Τσάβεζ και τα πήγε περίφημα. Τώρα ο Κρητικός τεχνικός με την απουσία των δύο αυτών παικτών, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Κοζορώνη (εξέτισε την ποινή του), θα προσπαθήσει να βρει το σχήμα που θα ταιριάζει καλύτερα στα δεδομένα αυτού του αγώνα. 

Αν επιμείνει στο 3-5-2 θα πρέπει οπωσδήποτε αντί του Μιχαήλ να βρει αριστεροπόδαρο αμυντικό για να καλύπτει το αριστερό μέρος. Πιθανόν να γυρίσει στην άμυνα τον Ναδάλες και να έχει το ρόλο του Μιχαήλ και αριστερό μπακ χαφ να βάλει το Λίλα ή κάποιον άλλο παίκτη. Αυτά τα ξέρει καλύτερα από τον καθένα ο Γιάννης Πετράκης που μέσα από τις προπονήσεις που θα γίνουν από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη θα δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν. Το πρωί της Παρασκευής η αποστολή θα αναχωρήσει μέσω Θεσσαλονίκης αεροπορικώς για τη Μυτιλήνη.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ο ΠΑΣ

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στη μικρή προϊστορία των ομάδων στα 4 παιχνίδια που έγιναν σε Γιάννινα, Μυτιλήνη και στο ΟΑΚΑ που είχε έδρα την πρώτη χρονιά η νησιώτικη ομάδα, ο ΠΑΣ κέρδισε μόνο μία φορά και αυτή φέτος στο ματς του α’ γύρου που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Συνολικά στα 5 αυτά παιχνίδια η Καλλονή έχει 3 νίκες, 1 νίκη έχει ο ΠΑΣ και 1 ματς έληξε ισόπαλο. 

Στα δύο ματς που έγιναν με γηπεδούχο την Καλλονή, πρόπερσι στο ΟΑΚΑ και πέρσι στο στάδιο Μυτιλήνης, οι γηπεδούχοι έχουν το απόλυτο των επιτυχιών με 2 νίκες. Έτσι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα πάει το Σάββατο στο νησί για να πάρει τους 3 βαθμούς που θα τον ωθήσουν πιο πάνω στη βαθμολογία, καθώς μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες ακόμα και για την 5η θέση και συγχρόνως να σπάσει και αυτή την κακή παράδοση.

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Ο Γιάννης Πετράκης ζήτησε από τους παίκτες του να είναι πολύ προσεκτικοί, σε καμία περίπτωση να μη λάβουν υπόψη τους και παρασυρθούν από την βαθμολογική θέση της Καλλονής που είναι ουραγός, γιατί η νησιώτικη ομάδα έχει πολύ καλά στοιχεία και θα είναι ένας δυνατός και αξιόμαχος αντίπαλος έχοντας και το αβαντάζ της έδρας. Συνεπώς οι κυανόλευκοι ετοιμάζονται εντατικά στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, με επίγνωση ότι έχουν μια δύσκολη αποστολή και θα χρειαστεί να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα. 

Για το λόγο αυτό ήδη ξέχασαν το ματς με τον Παναιτωλικό και τη σπουδαία εμφάνιση που έκαναν, έχοντας την προσοχή στραμμένη στο παιχνίδι που έρχεται. Κάτι που ζήτησε ο Πετράκης στις δηλώσεις μετά το ματς με τα «καναρίνια» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά δεν πρέπει να τον χάσουμε…».

ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Στο κυανόλευκο στρατόπεδο μετά τις τελευταίες επιτυχίες και τις καλές εμφανίσεις, υπάρχει καλό κλίμα, ανεβασμένη ψυχολογία, ενώ και ο κόσμος στα Γιάννινα είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας. Για πρώτη φορά μάλιστα δηλώθηκε δημόσια από παίκτες ότι αν όλα πάνε καλά, στους στόχους είναι και το κυνήγι της 5ης θέσης που θα οδηγήσει στα πλέι οφ. 

Ο στρατηγικός στόχος της παραμονής έχει εξασφαλιστεί, αφού ο ΠΑΣ θέλει ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στη σούπερ λίγκα. Του χρόνου θα είναι για 6η συνεχόμενη σαιζόν στη μεγάλη κατηγορία με απώτερο σκοπό να ξεπεράσει και το σερί της δεκαετίας 1974-84 που ήταν στην Α’ Εθνική. Μετά απ’ αυτή τη δεκαετία, ποτέ άλλη φορά ο ΠΑΣ δεν είχε 5 χρόνια συνεχόμενα στην Α’ Εθνική, όπως έχει τώρα, αφού ήταν ομάδα ασανσέρ που ανέβαινε τη μια χρονιά και υποβιβαζόταν την άλλη.

Ο ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Τέλος στη χτεσινή σύσκεψη των προέδρων και ιδιοκτητών ΠΑΕ που έγινε στη σούπερ λίγκα για τα γνωστά θέματα που δημιουργήθηκαν στο ποδόσφαιρο, την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εκπροσώπησε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος Γιώργος Χριστοβασίλης. Που παράλληλα με τις υπόλοιπες ασχολίες του ασχολείται κατά κύριο λόγο με τον φάκελο αδειοδότησης που θα καταθέσει η ΠΑΕ στο τέλος του μήνα στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για την αδειοδότηση. Και επειδή το θέμα της αδειοδότησης πολλοί το συνδυάζουν και με την παραμονή του Γιάννη Πετράκη στην ομάδα, γράφτηκαν και ανακρίβειες ότι τάχα έγινε η συνάντηση προέδρου και προπονητή και άφησαν τις αποφάσεις για αργότερα. 

Όπως τονίζεται από την ΠΑΕ αλλά και από το περιβάλλον του προέδρου, όπως γίνεται κάθε χρόνο, οι συζητήσεις με τον Γιάννη Πετράκη θα γίνουν όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, καθώς προέχει η αφοσίωση στα αγωνιστικά καθήκοντα για τα 5 τελευταία παιχνίδια και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν στην ώρα τους.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ


Μετά το ρεπό της Δευτέρας που έδωσε ο προπονητής Νίκος Καραγεωργίου, στις προπονήσεις επέστρεψαν από χτες οι παίκτες της Καλλονής. Οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν χτες στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης ξεκινώντας την προετοιμασία τους για την εντός έδρας αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκείνοι που αγωνίστηκαν στο ματς της Κυριακής με αντίπαλο την Skoda Ξάνθη ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας ενώ οι υπόλοιποι έκαναν αγωνιστικά τετράγωνα με μπάλα. 

Ο Κυριάκος Στρατηλάτης συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση, ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Βαλιός, Σπυρόπουλος αλλά και ο Σάββας Τσαμπούρης για προληπτικούς λόγους, ενώ απόντες λόγω τραυματισμού ήταν οι Ελλακόπουλος και Χιντασέλι.