Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Στιγμές από το παρελθόν θύμισε ο θρυλικός "Άγιαξ της Ηπείρου"

Ο Νόε Ακόστα κορυφαίςο παίκτης του ΠΑΣ που πέτυχε και το 2ο γκολ που σφράγισε τη νίκη


Με γκολ που σημείωσαν με κεφαλιές οι Λίλα (73’) και Ακόστα (92’) ο ΠΑΣ κέρδισε τον Παναιτωλικό με σκορ 2-0 στο ντέρμπι της Βορειοδυτικής Ελλάδας.
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχε τον απόλυτο έλεγχο και έχασε καταπληκτικές ευκαιρίες για να πετύχει νίκη με μεγάλο σκορ, ενώ και ο διαιτητής Καραντώνης, ειδικά σε μια φάση του 20’ που απέκρουσε με το χέρι ο Κέβιν έκλεισε τα μάτια σε μια καραμπινάτη περίπτωση που φάνηκε καθαρά και από τις εξέδρες ότι ήταν πέναλτι. Τελικά έδωσε επιθετικό φάουλ! Εν πάση περιπτώσει και ανεξάρτητα από τις επίμαχες φάσεις των πέναλτι, ο ΠΑΣ ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού και κέρδισε δίκαια με 2-0. Απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που έχασε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» τα αυγά και τα καλάθια, καθώς δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να παρακολουθήσει το παιχνίδι του θρυλικού «Άγιαξ της Ηπείρου».

ΤΑ ΓΚΟΛ

73’: Το 1-0 για τον ΠΑΣ με κεφαλιά του Λίλα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ίλιτς
92’: Το 2-0 για τον ΠΑΣ με κεφαλιά του Ακόστα μετά από σέντρα από τα δεξιά του Ηλιάδη.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

5’: Από πλάγιο άουτ που εκτέλεσε ο Ναδάλες ο Ακόστα βρέθηκε σε καλή θέση στα καρέ του Παναιτωλικού αλλά το συρτό διαγώνιο σουτ έφυγε άουτ.
6’: Σέντρα σουτ του Στρούνα από δεξιά έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη.
9’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε βαθιά μπαλιά του Τσουκαλά ο Ίλιτς έφυγε από δεξια και σε οριακή θέση οφσάιντ έδωσε την πάσα στον Μανιά που με το αριστερό σουτ τσίμπησε τη μπάλα και την έστειλε άουτ από θέση αναπνοής.
11’: Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε βαθιά μπαλιά του Τσουκαλά ο Ακόστα βρέθηκε στον κενό χώρο και αφύλαχτος, αλλά έκανε το πλασέ πάνω στον Κυριακίδη που έκανε έξοδο.
15’: Ο Κάπελ σε μπαλιά του Ουάρντα βρέθηκε στα καρέ του ΠΑΣ αλλά το σουτ έφυγε άουτ.
20’: Ο Καραντώνης έπνιξε καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ, όταν σε κόρνερ του Ίλιτς από αριστερά, ο Σκόδρας έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το σηκωμένο χέρι του Κέβιν και ο διαιτητής αντί για πέναλτι έδωσε επιθετικό φάουλ!!
26’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε τραβέρσα του Ακόστα
28’: Ο Ίλιτς μπήκε στα καρέ του Παναιτωλικού πέρασε τον Κούσα που πήγε να τον αγκαλιάσει, ενώ ήγε να πλασάρει πάνω στη μπάλα έπεσε ο Μάκος και απέκρουσε ενώ ο Ίλιτς βρέθηκε στο έδαφος με τον ΠΑΣ να ζητά πέναλτι.
32’: Κίτρινη κάρτα στον Κέβιν για διαμαρτυρία.
35’: καλό σουτ του Κάπελ απέκρουσε στην αριστερή γωνία σε κόρνερ ο Περιστερίδης.
47’: Καλό σουτ του Τσουκαλά έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη.
60’: Κίτρινη κάρτα στον Κάπελ του Παναιτωλικού για σκληρό μαρκάρισμα.
64’: Η μπάλα βρήκε το χέρι του Βασιλούδη μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού, ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι αλλά ο Καραντώνης είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
66’: Κίτρινη κάρτα στον Πάουλο του Παναιτωλικού.
67’; Καταπληκτική ευκαιρία για τομ ΠΑΣ όταν σε κεφαλιά του Ακόστα ο Μανιάς ήταν μόνος του έκανε τη σκαφτή κεφαλιά, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Κυριακίδης.
68’: Καταπληκτικό σουτ του Ίλιτς και φοβερή απόκρουση του Κυριακίδη.
77’Καταπληκτική απόκρουση του Κυριακίδη σε κεφαλιά του Τζημόπουλου.
78’: Λάθος γύρισμα της μπάλας από τον Κυριακίδη ο Μανιάς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος και να τελειώσει τη φάση.
86’: Κίτρινη κάρτα στον Μιχαήλ.
88’: Γυριστό σουτ του Μουνιός μπλόκαρε εύκολα ο Περιστερίδης.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής του αγώνα ήταν  ο Δημήτριος Καραντώνης  του συνδέσμου Ημαθίας. Βοηθοί του ήταν οι Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Στέφανος Παρασίου (Ημαθίας). Τέταρτος διαιτητής ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας).
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Ναδάλες (93’ Καρανίκας), Τσουκαλάς, Λίλα, Ακόστα, Μανιάς (82’ Γιάκος), Ίλιτς (89’ Ηλιάδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν (88’ Κλέσιο), Πάουλο (79’ Χατντάκιας), Βασιλούδης (79’ Φερέιρα), Ουάρντα, Κάπελ, Μουνιός, Μαρκόφσκι.