Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Τα γεγονότα στο....παρασκήνιο και πίσω από τις κάμερες

Ο Χάρης Χαρίσης ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν στα Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Μιχάλης Μανιάς έλειψε την περασμένη Πέμπτη από την προπόνηση του ΠΑΣ, γιατί ήταν με άδεια στην Αθήνα λόγω της ορκωμοσίας του στη Γυμναστική Ακαδημία, αφού πήρε πτυχίο γυμναστή. Είναι από τις περιπτώσεις παικτών που συνδυάζουν τα γράμματα με το ποδόσφαιρο.

-Στην ορκωμοσία του Μανιά βρέθηκε όλη η οικογένειά του και λογικό είναι αυτό. Αν δεν τον καμαρώσουν οι δικοί του άνθρωποι, ποιος θα τον καμαρώσει; Ωστόσο δέχτηκε και πολλά συγχαρητήρια από τους φίλους του ΠΑΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναρτήθηκαν φωτογραφίες του.


-Ειλικρινά χαιρόμαστε για τα παιδιά που τα πάνε καλά με τον αθλητισμό αλλά και στα γράμματα. Είναι δε παράδειγμα προς μίμηση για παιδιά μικρότερης ηλικίας που προσπαθούν να τα συνδυάσουν και τα δύο. Γι’ αυτό να συγχαρούμε το Μιχάλη Μανιά που πήρε το πτυχίο γυμναστικής ακαδημίας και να του ευχηθούμε να υλοποιηθούν όλα τα όνειρά του.

-Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που πέρασε με άριστα στο πανεπιστήμιο είναι και ο Αλέξανδρος Νικολιάς που είναι στο 2ο έτος στη σχολή Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

-Τι κοινό έχουν ο Γιάννης Πετράκης και ο Γιάννης Χατζηνικολάου που ήταν αντίπαλοι προπονητές στο προχτεσινό παιχνίδι στην Κομοτηνή; Ξεκίνησαν από τον ΟΦΗ την προπονητική τους καριέρα στη σούπερ λίγκα. Μάλιστα ο Πετράκης συμπλήρωσε στην Κομοτηνή 130 παιχνίδια στον πάγκο του ΠΑΣ.

-Και οι δύο Γιαννιώτες ποδοσφαιριστές Χρήστος Τζάνης και Κωνσταντίνος Ζδράβος Ρίζος ήταν εκτός αποστολής για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν πρώτος γιατί προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό (ρήξη συνδέσμων) και κάνει πρόγραμμα αποθεραπείας, ο δε δεύτερος για αγωνιστικούς λόγους.

-Πριν ξεκινήσουν τα ματς της Κυριακής ο παλιός άσσος του ΠΑΣ και νυν του ΠΑΟΚ Χάρης Χαρίσης ήταν καλεσμένος στην αθλητική Κυριακή του συνδρομητικού καναλιού. Πέρα από τα τρέχοντα θέματα του ΠΑΟΚ, μίλησε και για τον ΠΑΣ, για τον Γιάννη Τάτση που τον βοήθησε ήταν στην ομάδα νέων Κ20 και για τον Γιάννη Πετράκη. Μάλιστα αποκάλυψε ότι και τηλεφωνικά που μιλά με τον έμπειρο προπονητή του ΠΑΣ, αυτός του δίνει συνεχώς πατρικές συμβουλές, να έχει το κεφάλι κάτω και να δουλεύει. Όσο για την πορεία του ΠΑΣ τόνισε ότι θα μπορούσε να είναι και καλύτερη.

-Άλλος ένας Γιαννιώτης, όχι τόσο γνωστός, ο Γιώργος Μπλέτσας του Πανιωνίου έκανε δηλώσεις στη NOVA στην αθλητική εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού, πριν από το ματς της ομάδας του στη Νέα Σμύρνη με τον Λεβαδειακό. Ο νεαρός άσσος είναι γιός του Μιχάλη Μπλέτσα που πέρασε από τους ερασιτέχνες του Παναθηναϊκού και ανεψιός του Βασίλη Μπλέτσα που αγωνίστηκε σε ΠΑΣ, Καλαμάτα και άλλες ομάδες.

-Η νίκη του ΠΑΣ επί του Πανθρακικού ήταν και η χαριστική βολή για την ομάδα της Κομοτηνής. Αυτό φαίνεται να αποδέχτηκε και ο προπονητής της Γιάννης Χατζηνικολάου που σε μια αποστροφή των δηλώσεών του ανέφερε ότι θα δει και κάποια νέα παιδιά για του χρόνου.

-Δύο παιχνίδια εκτός έδρας στη σειρά έβγαλε ο ΠΑΣ, αποκομίζοντας 4 βαθμούς. Αρχικά πήρε ισοπαλία 0-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα και τώρα κέρδισε εκτός έδρας στην Κομοτηνή με 4-2 τον Πανθρακικό. Καλύτερη σοδιά δεν θα μπορούσε να έχει, καίτοι στην Τρίπολη είχε τις ευκαιρίες να κάνει και το διπλό.

-Η αποστολή του ΠΑΣ έφυγε πολύ πρωί το Σάββατο για την Κομοτηνή υπό το φόβο μη βρει κλειστούς δρόμους λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. Τελικά τόσο στο ταξίδι για τη Θράκη όσο και στην επιστροφή για Γιάννινα όλα πήγαν καλά, χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα.

-Ένα τάκλιν που έκανε ο Μπαϊκαρά πάνω στον Τσουκαλά, ανησύχησε τους ανθρώπους του ΠΑΣ, γιατί προερχόταν από τραυματισμό, αλλά ο Σταύρος δεν έπαθε τίποτα και σηκώθηκε κανονικά. Ο μέσος του «Άγιαξ» είναι γερή κράση γενικά και δύσκολα τραυματίζεται. Μη τον ματιάσουμε, πάντα δυνατός να είναι.


-Ρίχνοντας μια ματιά στην ειδησεογραφία των ημερών, πάντα σε γνωστά πρόσωπα πέφταμε. Στη Λάρισα που έκοψε την πίτα και έκανε βραβεύσεις, Κούγιας και Τσιώλης ήταν πρώην πρόεδρος και προπονητής του ΠΑΣ, βλέποντας στην τηλεόραση το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός πάλι είδαμε πρώην παίκτη του «Άγιαξ», τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, ανοίγοντας το συνδρομητικό κανάλι πέσαμε πάνω σε συνέντευξη του Χάρη Χαρίση, ενός παίκτη γέννημα θρέμμα των Ιωαννίνων.