Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Στ. Βασιλειάδης: Χρειάζονται αλλαγές στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Αλλαγές στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα προτείνει ο Στέφανος Βασιλειάδης


Ο γνωστός προπονητής – εκπαιδευτικός Στέφανος Βασιλειάδης προτείνει από τη νέα σαιζόν να υπάρξουν αλλαγές στη δομή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, προς όφελος των ομάδων και του τοπικού ποδοσφαίρου. Και ειδικά στην Α’ κατηγορία προτείνει να μετράνε και οι κίτρινες κάρτες, αλλά χωρίς επιβάρυνση των σωματείων.


Παραθέτουμε το σημείωμα του Στέφανου Βασιλειάδη


Ιωάννινα 11/3/2016
Το ότι μου αρέσει και παρακολουθώ πιο πολύ το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα αυτό των υποδομών το ξέρουν οι περισσότεροι.
Τα αίτια υπήρχαν αλλά η αφορμή μου δόθηκε για να γράψω αυτό το σύντομο σχόλιο πρόταση παρακολουθώντας την Πέμπτη 10/3/2016 τον πολύ καλό αγώνα για το πρωτάθλημα νέων ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 VS Α.Σ.ΠΗΓΑΣΟΣ που προπονητές είναι οι κ.κ. Νάκας Παναγιώτης και Αντωνίου Χρήστος αντίστοιχα από τους καλύτερους που υπάρχουν στον χώρο.
Από την προκήρυξη του πρωταθλήματος υποδομών οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να κάνουν ανάλογα με πόσους παίκτες δηλώνει η αντίπαλος ομάδα μέχρι και 7 αλλαγές.
Μέχρι εδώ καλά, αλλά είναι και σωστό ;
Εγώ πιστεύω πως όχι και προτείνω στην ΕΠΣΗΠ να το δουν για την νέα χρονιά λίγο διαφορετικά. Προσωπικά προτείνω σε όλες τις κατηγορίες των υποδομών οι ομάδες να μπορούν να επιλέγουν από μόνες τους πόσες αλλαγές θα κάνουν (3-7) ανεξάρτητα πόσους ποδοσφαιριστές δηλώνει η άλλη ομάδα. 
Πιστεύω ότι όλοι θα καταλαβαίνεται και ιδιαίτερα η ΕΠΣΗΠ το γιατί, αν όχι η ΕΠΣΗΠ αν θέλει μπορεί να με καλέσει να τους διευκρινίσω γιατί κάνω αυτή την πρόταση.
Ακόμη προτείνω (το είπα ήδη στον πρόεδρο κ.Βρακά και το βρήκε ενδιαφέρον και προς συζήτηση) από την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά μιας και οι ομάδες στην Α΄κατηγορία θα είναι μόνο 16 να μετράνε οι κίτρινες κάρτες κανονικά όπως προβλέπεται από τον Κ.Α.Π. χωρίς όμως οικονομική επιβάρυνση για τις ομάδες.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Κ.Φ.Α.
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.