Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ο Πετράκης ξέρει καλά τα μυστικά των πράσινων

Πολύ καλά τα μυστικά του Παναθηναϊκού ξέρει ο Γιάννης Πετράκης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά το χτεσινό ρεπό που έδωσε ο Πετράκης, από σήμερα ξεκινά πάλι η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Στόχος είναι η νίκη, καθώς με τις δύο συνεχόμενες ήττες από Ολυμπιακό, Ηρακλή ο «Άγιαξ» έχασε σημαντικό έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα και θέλει πάλι να ανακάμψει παίρνοντας το ασανσέρ προς τα πάνω.
Μπορεί να μη κινδυνεύει με υποβιβασμό, αφού έχει μια διαφορά 10 βαθμών από τη γραμμή του υποβιβασμού που δεν μπορεί να καλυφθεί στα 9 εναπομείναντα παιχνίδια, αλλά πρόθεση όλων στην ομάδα να τερματίσουν όσο το δυνατό πιο ψηλά για την εικόνα της ομάδας αλλά και για την ικανοποίηση του κόσμου.

Το δε ματς με τον Παναθηναϊκό είναι και ένα επιπλέον στοίχημα για την κυανόλευκη ομάδα, να κερδίσει και μια μεγάλη ομάδα στα Γιάννινα, αφού έχασε από Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Πάντα οι μεγάλες νίκες ανεβάζουν και την ψυχολογία των φιλάθλων. Με τον Παναθηναϊκό είχαν παίξει στα Γιάννινα οι κυανόλευκοι για το κύπελλο στις 7 Ιανουαρίου όπου έχασαν με 2-1, ενώ στη ρεβάνς στο γήπεδο της Λεωφόρου κέρδισε 1-0 με το γκολ του Φερφελή και λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις να πάρουν την πρόκριση. Κι ακόμα έγινε και το ματς του α’ γύρου στις 19 Οκτωβρίου όπου οι πράσινοι κέρδισαν 3-1. 

Την Κυριακή θα αναμετρηθούν για 4η φορά στη φετινή σαιζόν και λίγο πολύ ξέρει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Ο Γιάννης Πετράκης, έχοντας  γνώση της αγωνιστικής εικόνας του Παναθηναϊκού,  θα προσπαθήσει τις επόμενες μέρες να δείξει στους δικούς του παίκτες τα δυνατά και αδύνατα σημεία της αντίπαλης ομάδας, ώστε την Κυριακή να μπορέσουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα, έχοντας την ανάλογη απόδοση.

Δύσκολα να προλάβει ο Τσουκαλάς


Ερωτηματικό παραμένει κατά πόσο θα προλάβει να αποθεραπευτεί ο Σταύρος Τσουκαλάς που ταλαιπωρείται από θλάση στον προσαγωγό και κατά πόσο μπορεί να είναι έτοιμος για ένα τέτοιο παιχνίδι. Το πιθανότερο είναι ο Πετράκης να τον υπολογίσει στην επόμενη αγωνιστική με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Έτσι στη γραμμή των αμυντικών χαφ θα υπολογίζει πάλι τους Κοζορώνη, Γαρουφαλιά και Λίλα. 

Ο τελευταίος δεν βρήκε ακόμα τον παλιό καλό εαυτό του, με αποτέλεσμα ο Πετράκης να τον κάνει αλλαγή στα τρία τελευταία παιχνίδια με Ηρακλή, Ατρόμητο, ΑΕΚ ενώ με τον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε επειδή είχε κάρτες. Πιστεύεται ότι ο Αλβανός διεθνής μέσος θα είναι καλύτερος στα επόμενα παιχνίδια, καθώς υπάρχει και η πρόκληση συμμετοχής του το καλοκαίρι στο EURO 2016 με την Εθνική Αλβανίας στα γήπεδα της Γαλλίας. Επίσης ο Κρητικός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Νικολιά που αποβλήθηκε στο ματς με τον Ηρακλή. Επιστρέφει ο Στρούνα που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής λόγω συμπλήρωσης κίτρινων καρτών.