Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Όπως στην Τρίπολη έτσι και στην Κομοτηνή ο ΠΑΣ

Στιγμιότυπο από παλιότερη αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Πανθρακικό έστω και με... λαχανί χρώμα στις φανέλες

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε και χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ για το ματς της Κυριακής με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Με τον Γιάννη Πετράκη να ζητά σοβαρότητα από τους παίκτες, να μη παρασυρθούν από το γεγονός ότι η Θρακική ομάδα είναι χαμηλά στη βαθμολογία.
Την άποψη αυτή συμμερίζονται και οι παίκτες, εκτιμώντας ότι θα συναντήσουν ένα δύσκολο αντίπαλο την Κυριακή που θα παλέψει για τη νίκη καθώς κυνηγά τις όποιες ελπίδες έχει για την παραμονή. Όπως πάλεψε δυνατά και το ματς της προηγούμενης αγωνιστική στα Πηγάδια της Ξάνθης με τη Skoda, ασχέτως αν κέρδισαν οι γηπεδούχοι.

Έτσι στον ΠΑΣ ετοιμάζονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτοιμοι για ένα σκληρό και δυνατό παιχνίδι, χωρίς καν να λαμβάνουν υπόψη τη βαθμολογική θέση του Πανθρακικού. Όπως πήγαν στην Τρίπολη το περασμένο Σάββατο να αντιμετωπίσουν τον Αστέρα, με την ίδια σοβαρότητα και προσοχή θα πάνε και την Κυριακή στην Κομοτηνή να αντιμετωπίσουν τους «κροκόδειλους». Πιστεύοντας ότι αν παίξουν με προσοχή και δεν έχουν την αστοχία και ατυχία που είχαν στην Τρίπολη, μπορούν να αποδράσουν με διπλό από την πρωτεύουσα της Ροδόπης. Κι αν γίνει αυτό, θα κάνουν χωρίς άγχος και με ανεβασμένη ψυχολογία, δυναμική παρουσία στα υπόλοιπα 6 παιχνίδια του πρωταθλήματος, με στόχο να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. 

Μάλιστα ο Νίκος Καρανίκας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων τόνισε για τη συνέχεια: «Απομένουν άλλες 7 αγωνιστικές και είπαμε να το δούμε σαν ένα μίνι πρωτάθλημα από εδώ και πέρα και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα». Ακόμα σημείωσε: «Θα έλεγα ότι αδικούμε τους εαυτούς μας ως τώρα. Γινόταν καθημερινά προσπάθεια στην προπόνηση, αλλά ίσως υπήρχε λίγο ατυχία, λίγο απροσεξία, σίγουρα όμως μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη συγκομιδή. Μπορούσαμε να είμαστε ψηλότερα στη βαθμολογία, αλλά κοιτάμε μπροστά, στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, δεν επιστρέφει κάτι πίσω». 

Το ευχάριστο για τον Γιάννη Πετράκη είναι ότι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην του Γαρουφαλιά που θα απουσιάσει λόγω συμπλήρωσης 4 κίτρινων καρτών. Τη θέση του θα πάρει ο έμπειρος Άντι Λίλα, που θα ξεκινήσει από την αρχή μαζί με τον Σταύρο Τσουκαλά στη γραμμή των χαφ. Για σήμερα η προπόνηση προγραμματίστηκε για τις 12 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ.

ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ: ΜΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ Ο ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ ΝΑ ΕΡΘΩ

Θα μείνουμε λίγο ακόμα στη συνέντευξη του αμυντικού Νίκου Καρανίκα στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104.3 και στην εκπομπή του Μιχάλη Μερτζιανίδη, καθώς έχουν ενδιαφέρον τα όσα είπε για το πώς έγινε το περασμένο καλοκαίρι η μεταγραφή του στον ΠΑΣ: «Στην Λάρισα κάναμε μία καταπληκτική πορεία προς το τέλος του πρωταθλήματος και καταφέραμε να μπούμε στα πλέι-οφ. Ήμουν βασικός και πήγαινα καλά εκείνη την περίοδο. Αυτό αποδείχτηκε ότι ήταν το κλειδί. Με είδαν κάποιοι άνθρωποι του ΠΑΣ σ' ένα ματς με τον Ηρακλή, ο κ. Χριστοβασίλης και ο κ. Νιαρχάκος και σε συνεργασία με τον προπονητή συμφώνησαν ότι τους κάνω και ήρθαν σε επαφή μαζί μου. Θεώρησα ότι τα Γιάννινα είναι η καλύτερη περίπτωση για μενα. Είχα συζητήσει και με τον Κολοβέτσιο πριν έρθω, γιατί ήμασταν φίλοι και συμπαίκτες από την Λάρισα. Μου είπε από τη πρώτη στιγμή πήγαινε με κλειστά μάτια και δικαιώθηκα κι εγώ γι' αυτήν την επιλογή μου να έρθω στον ΠΑΣ». 

Όσο για το αν έπαιξε ρόλο η παρουσία του Πετράκη στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ στο να επιλέξει τα Γιάννινα για επόμενο σταθμό της καριέρας του ανέφερε: «Όταν πας σε μια ομάδα, εξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα, γιατί σκέφτεσαι να πας και να διεκδικήσεις κάτι. Τα 'βαλα σε μια ζυγαριά όλα. Ο κ. Πετράκης έχει αποδείξει ότι στηρίζει τα νέα παιδιά, ότι του αρέσει η δουλειά και ότι είναι δίκαιος. Αυτό το κατάλαβα από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ


Ο Αναστάσιος Παπαπέτρου του συνδέσμου Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα της Κυριακής Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα. Βοηθοί του θα είναι οι Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Δημήτριος Ζησιμόπουλος (Πειραιά). Τέταρτος διαιτητής ο Εμμανουήλ Σκουλάς (Σερρών) και παρατηρητής ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος (Μακεδονίας).  Ο Παπαπέτρου στη φετινή σαιζόν είχε διευθύνει άλλα δύο παιχνίδια του ΠΑΣ και συγκεκριμένα: ΠΑΣ – Ηρακλής 2-2, Παναιτωλικός – ΠΑΣ 2-1. Στα υπόλοιπα ματς της σούπερ λίγκα οι διαιτητές που πληρώθηκαν είναι: Ολυμπιακός – Βέροια Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Πανιώνιος – Λεβαδειακός Δελφάκης (Αρκαδίας), Ατρόμητος – Ηρακλής Μάνταλος (Καβάλας), Καλλονή – Πλατανιάς Ευαγγέλου (Αθηνών), ΑΕΚ – Παναθηναϊκός Κουκουλάκης (Ηρακλείου), Παναιτωλικός – Skoda Ξάνθη Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας), ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης Αρετόπουλος (Τρικάλων).